Vajan kiirelt abi!!
- This topic has 36 replies, 24 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
nato.
-
AutorPostitused
-
november 25, 2009 at 4:24 p.l. #236979
jorsik
MemberÜtleme nii, et saaks küll 5 päevaga, mis vaja, aga kas narkotesti ka tehakse peale testi?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui jah, siis sorry, no.november 25, 2009 at 4:34 p.l. #236982maryjane
MemberMul oli kunagi sama teema, aga aega oli tiba rohkem. Piinasin siin spetsialiste samade küsimustega ning tänu nende heale nõule suutsin ennast kuu ajaga täielikust nullist sellisesse vormi viia, et tegin testi 262 punkti peale.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Enne seda ei olnud keskkooli kekatundidest saati mitte midagi teinud ja sellestki oli möödas juba 10 aastat… (Peab küll ära mainima, et NATO testiks valmistumise väikeseks kõrvaltoimeks oli asfaldil jooksmisest saadud periostiit, millega maadlesin pärast 2 aastat)november 25, 2009 at 4:35 p.l. #236983undisputed
MemberTere,Öelge palun kas on võimalik umbes 5 päevaga saada juurde jõudu ja vastupidavust. Nimelt on mind ees ootamas füüsiline test, koosneb see kätekõverdused, kõhulihased ja 3,2 km jooks. hetkeseis on kätek. 45 kõhul.28 ja jooks 19 min. Vaja oleks saad u 5 päevaga tulemus kätekad 55, kõhul.36 ja jooks 12-13 min. kas see üldse oleks reaalselt võimalik? ehk mingi toiduaine annaks jaksu juurde või…ma ei kujuta ette, igasugu nippid on teretulnud.
suured tänud ette kes viitsivad vastata.
2 esimest küll, kuid jooksu nii lühikese ajaga kindlasti mitte.
november 25, 2009 at 5:24 p.l. #236993smack
MemberVäga tobe olukord! Soovitan: jaluta iga päev mõni tund, pärast seda venita lihaseid, tarbi piisavalt vedelikku, söö mõõdukalt, aga häid (tervislikke) asju, maga nii palju kui jaksad (korrapäraselt), mõtle positiivseid mõtteid. Viie päevaga ei tee trenniga mitte kui midagi ära kui varem ei ole ennast liigutanud. 3,2 kilomeetri aeg 19 minutit (pea 6 minutit kilomeetri kohta) räägib iseenda eest – pikema sammuga inimene teeb selle vaat et käies ära.Tahad öelda, et kui norm on 12 min 3.2km kohta, siis seitsme lisaminutiga jooksed veel 2,8 km?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on ju pea topeltmaa.
Parim nali, et räägid veel positiivsest mõtlemisest….
november 25, 2009 at 5:29 p.l. #236996smack
MemberTere,Öelge palun kas on võimalik umbes 5 päevaga saada juurde jõudu ja vastupidavust. Nimelt on mind ees ootamas füüsiline test, koosneb see kätekõverdused, kõhulihased ja 3,2 km jooks. hetkeseis on kätek. 45 kõhul.28 ja jooks 19 min. Vaja oleks saad u 5 päevaga tulemus kätekad 55, kõhul.36 ja jooks 12-13 min. kas see üldse oleks reaalselt võimalik? ehk mingi toiduaine annaks jaksu juurde või…ma ei kujuta ette, igasugu nippid on teretulnud.
Mind huvitab, et kui raske ja pikk oled, ning kas oled viimasel ajal jooksmisega tegelenud?
Kas pingutasid kõvasti, kui 19minutit ajaks said?
november 25, 2009 at 6:43 p.l. #237014Amarillo
Memberlükka stimulante alla kofeiini,tauriini,hordiini ja teisi egutavaid ekstrakte + mingi NO+creatiin lisand , aitab kindlasti, aga jah kas on selle hankimine 1x seda väärt…
november 25, 2009 at 7:10 p.l. #237022gmaster
Memberlükka stimulante alla kofeiini,tauriini,hordiini ja teisi egutavaid ekstrakte + mingi NO+creatiin lisand , aitab kindlasti, aga jah kas on selle hankimine 1x seda väärt…Tahad et ta südameataki saaks või
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ?P.S. mis se hordiin veel on?
november 25, 2009 at 8:19 p.l. #237038Istuv Sõnn
MemberPäris omapärased matemaatikud on siia teemasse kogunenud. Huvitav – kus neile sellist aritmeetiket õpetati või on tegemist selle probleemiga kus kahe arvu kokkuliitmisel kipub esimene juba ära ununema
november 25, 2009 at 8:29 p.l. #237040SHOXi
MemberKui sa jooksed 3,2km ajaga 19 min, siis vastupidavus on sul 0. Ainuke asi, mis aitab on endast kõik välja pingutada ja ennast ribadeks joosta. Ehk saad 18 minutiga joostud. Kui tahad harjutada, siis muud polegi kui käi jooksmas, tee kätekõverdusi jne. Jooksu võid teha nt 4km ja rahulikus tempos. Kätekõverdused 45 pealt 55 peale on suht reaalne ära teha, kui harjutad hommikul ja õhtul. Samamoodi kõhukatega.
november 25, 2009 at 8:30 p.l. #237041nato
MemberMind huvitab, et kui raske ja pikk oled, ning kas oled viimasel ajal jooksmisega tegelenud?Kas pingutasid kõvasti, kui 19minutit ajaks said?
Tänan seniseid vastajaid ning olen endiselt positiivselt häälestatud, kuna inimvõimed on piiritud, ju siis peabki kasutama viimsetki jõuraasukest.
Muidu olen tavaline kontorirott. 189 cm ja 73 kx, seega suht kleenuke. aktiivselt mingi spordiga ei tegele, kuid eeldused on head
. Täna jooksin uuesti, sain 2 min parema aja kuid olin ka vaimselt rohkem ettevalmistatud. arutelu on põnev
november 25, 2009 at 8:57 p.l. #237042Lev
Kätekõverdustega on nii, et paari päevaga saad oma 55 kätte, kui hommikuti kätekaid teed. Kõhuga sama lugu. Vot jooksu kohta ei oska enam öelda:P.
november 26, 2009 at 9:18 e.l. #237108builder
MemberEt jooks voib veel sitem aeg tulla, kui rada raskem ja loen välja enne jooksu käteköverdusi ja köhulihaseid ei teinud. Ma loodan 16-17 minuti kanti jooks jääb kuii rada sama, mis praegu jooksid. Muideks eelmine test, mis tegid, olid lodevas seisus voi oledki koguaeg nii viletsa ajaga jooksnud? Noh kas jooksmisega oled tegelenud, sellest ka ju oleneb natuke see nelja päeva pärast tuleva testi tulemus.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 26, 2009 at 10:36 e.l. #237116Tigerkutsu
MemberVõta asja rahulikult ja positiivselt.
Jooksu kohta siiski paar võimalikult abistavat vihjet:
1) katsu testieelsel ööl võimalikult palju magada (min 8 tundi, hea isegi nt 10h)
2) söö kohe pärast ärkamist üks värske ja toitev hommikusöök (puder/müsli, banaan/puuviljad, jogurt…)
3) enne jooksu proovi soojendusega end mitte ära väsitada – ära ülesoojenda, st et sattud igasuguste soojendusharjutustega nii hoogu, et pärast soorituse ajaks võhm otsas
4) võta alates tänasest kuni testini igal õhtul kaks lusikat mett (veel parem pane hommikul klaasi leigesse vette ja lase päev seista – õhtul jood ära)
5) ära kindlasti võta kofeiini, tauriini, kreatiini – tekitab lihaskrampe
6) söö testieelsetel päevadel hästi palju puuvilju, juurvilju, joo mahla ja mineraalvett, liha ära u kaks päeva enne testi söö (kui saad nii, va kala)
7) ära testieelsetel päevadel alkoholi tarbi ja suitsuga (vesipiibuga jms) liialda
vali jooksuks mp3 pleierisse mõnus tempokas muusika, mis hoiaks su jooksu tempo mõõdukana – ära mingit superlemmik lugu pane, see tekitab liigset elevust/jee-efekti ja võid jällegi rapsima hakata ja end poole peal tühjaks joosta9) jaga jooks enda jaoks faasideks – tõenäoliselt sa tunned rada – 1. veerand olgu soojendus (sissejuhatus – tempo ülesvõtt – proovi kohe mitte hakata lõõtsutama ja hingeldama) – lihtsalt hakka jooksma ja tunneta, millises vormis tol päeval oled, kuidas keha tempole reageerib – kuula muusikat ja las keha ise hakkab oma rütmi loomulikult paika panema (hingamine läheb ise järk järgult kiiremaks, samm pikemaks) 2.veerand – tõsta tempot, aga selliselt, et äärmisel juhul jaksaksid veel kiiremini joosta. Alates 3.veerandist (ehk pärast poolt distantsi) oleneb, kuidas enesetunne on – kui tunned, et on hea päev, pane täiega lõpuni või jookse veel veerand samas tempos ja lõppu spurt (nagu auto ajaks alla, sellise elu-eest tempoga peab lõpu tegema)
10) jookse sirge seljaga, rind kergelt ees (ära vaju kühmu, ära lase pilgul asfaldisse vajuda, vaid vaata otse ette (või küljele) – nii, et kopsud saaksid vabalt töötada. Hapniku peab korralikult peale tulema!
11) toidulisandid – igas Selveris (kindlasti Matkaspordis) peaks olema mingi spordilett, kust saad osta energiageeli. Võta üks tuup ja laksa 30 minutit ette NATO testi sisse.
12) ära närveeri, sest pole ju tarvis energiat veel lisaks kulutada.
13) kui sul on mitu paari jooksutosse, siis vali rajale sobivaimad (mina võtan testi ajaks tavaliselt kõige kergemad tossud), liibuvates või ligi riietes on tunduvalt mugavam joosta, kui laiades ja lohvakates (need hakkavad hüppama, liikuma ja häirivad). Õhukesed kindad kätte – saad ära võtta, aga rõve külm võib näppudel hakata mingi hetk. Pane mingi kõrgema kaelusega asi jooksu ajaks selga (sest kui kõril hakkab külm on jama joosta).
14) loe netist juurde, googelda ise – infot on palju ja igasugust – vali endale sobiv. Googelda – preparing for a run, marathon nutrition…
Edu! Anna meile ka teada, kuidas läks!
Ma tegin sama asja kaks nädalat tagasi 291 punnile (jooks sai 300 takistuseks – liiga külm oli)
Need olid lihtsalt mõtted, mis endal seoses testiga päehe tulid – ei pretendeeri tõele ja kellegagi väitlema ei viitsi hakata!
november 29, 2009 at 11:34 e.l. #237771somps
MemberUeh. Mul on kaks kuud aega selle testini (tehakse erandkorras). Ja hakkab juba masendus tekkima küll et asjad sisuliselt üldse ei ole paranenud väga pika aja jooksul… nuta või naera aga ei saa! eks see on võtnud oma osa igasugusest motivatsioonist, et kõik inimesed erinevat juttu räägivad ja mitte ainsam võte ei näikse toimivat…
Tahaks motivatsiooni taas üles leida:S sellega oleks nüüd küll kiiremas korras abi vaja…
november 29, 2009 at 11:53 e.l. #237777katsi
MemberNii palju kui mina olen neid testil põrujaid näinud, siis …
Pirukas ja friikatulid majoneesiga ei ole lõunasöök. Shokolaad lauasahtlis ei ole vajalik ja mingi normaalne vahepala.
Liigutage ennast aastaringi, mitte äge lootke mingitele imeasjadele – te olete nagu tibid, kes enne suve hakkavad mingeid rämedaid veepaaste pidama, et vormi saada. Elu ei ole nii kiire, et ei jõuaks kahel õhtul 5km joosta ja sinna otsa mõningaid kõhulihaseid ja kätekõverdusi teha. Laisad ja mugavad olete lihtsalt. Vedage oma suured õllekõhud trenni.
Mis mees (kaitseväelane, politseinik või kes veel) Sa oled kui ei jaksa 50 kätekõverdust teha või 50 kõhulihast, jooksust rääkimata.
Ja ärge tulge mulle rääkima, et naistel kergem … ma olen alati vähemalt 60 kätekõverdust ja 90 kõhulihast teinud ja jooksen 14-15 minutiga seda mõttetut 3km.
See meeste ulg hakkab juba närvidele käima.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.