vajadus “väristada!
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » vajadus “väristada!
- This topic has 56 replies, 32 voices, and was last updated 18 years, 10 months tagasi by
joey.
-
AutorPostitused
-
märts 24, 2007 at 10:13 e.l. #110525
Xero
MemberMul oli kunagi närvisüsteemiga midagi viga ja seepärast ma nüüd väristan pidevalt
märts 24, 2007 at 10:14 e.l. #110526savi_
MemberJust nimelt! See esimene variant ongi kõige tõenäolisem. Inimese närvisüsteem on alastimulatsioonis ja ta vajab sellele koormuse andmiseks mingisugust moodust rahuoleku vältimiseks. Selle motoorseks väljenduseks võib olla näiteks jalaväristamine, aga igasugune vibratsioon annabki inimesele ettekujutuse helilisest või vähemalt rütmilisest tunnetusest. Ta tajub vajadust selle järele, kuna NS on alastimulatsioonis. Niisiis, sunnitud motoorika kutsub esile selle muundumist rütmiliseks väljenduseks (ei kasuta enam sõna muusika, sest see ajaks segadusse), mitte vastupidi. Seal loengus ei ole sellel veel rütmilist mustrit (kõigest NS-i impulsid), aga neil inimestel on potentsiaal selleni jõuda hiljem kui keskkond teine. Ja pealegi ei ole sellele inimesele probleemist lihtsalt rääkimine (a`la ära tõmble vend) suurt kasu, sest ta lõpetab selle hetkes, aga peagi kui ta tähelepanu on hajunud, hakkab asi otsast peale.exactly .. olen korduvalt mitte väristada üritanud
märts 24, 2007 at 10:57 e.l. #110531MEE
Memberjust tahtsin sama öelda, et kuna selline “väristamine” ei ole teadlik siis suure tõenäosusega kui ma talle seda ikkagi ütlen siis ta v-o mõnda aega kontrollib seda tegevust ja püüab mitte väriseda. Aga siis kui kontroll kaob siis lihtsalt jätkab samas vaimus edasi. Seega ei ole vist suurt mõtet talle 8h-se koolipäeva jooksul oma sada korda meelde tuletada, et ära palun nii tee. See muutub tüütuks nii korralekutsujale kui ka korralekutsutavale. Seega eks ma istun oma vibreeriva põranda otsas edasi ning fantaseerin mis kõik võimalikud variandid on, et ta jalg seisma panna ( a la kallaks liimi jalge alla ) (A)

” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 24, 2007 at 12:32 p.l. #110542jrx
MemberNo see ikkagi PEAKS olema tahtelise kontrolli all. Kui kuidagi ei ole, siis tere psühhiaater…
märts 24, 2007 at 12:44 p.l. #110549MEE
MemberNo see ikkagi PEAKS olema tahtelise kontrolli all. Kui kuidagi ei ole, siis tere psühhiaater…ma sügavalt kahtlen, et ta viitsib seda probleemi kogu aeg meeles pidada
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga üldiselt olen loobunud tema jälgimisest, ise jään lolliks ju – keha on harjunud juba pideva vibreerimisega.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga jah… küsimus üldistes toonides sai spekulatiivseid vastuseid aga ikkagi – kuidas seda käitumist alla suruda või “ravida” saaks?
märts 24, 2007 at 1:30 p.l. #110558Flex250
Membermis väristamine?vibreerimine? kuidas see teisi häirib?
ma olen näind jala kiigutamist või liigutamist aga mitte värinat.või liigutab pastakat käes-või mängib sellega pidevalt. aga mis värin???ja kuda see teisi häirib? mind kyll ei häiri. ise ka siuke närviline-rahutu olin kui kuskil koolis paigal pidi istuma.
üks endine töökaaslane oli nii närvis et istudes ja rääkides kiigutas oma keha pidevalt(probleem oli elukaaslasega kes pettis), muidu jumala normaalne rahulik inimene
märts 24, 2007 at 2:51 p.l. #110575MEE
Membermis väristamine?vibreerimine? kuidas see teisi häirib?ma olen näind jala kiigutamist või liigutamist aga mitte värinat.või liigutab pastakat käes-või mängib sellega pidevalt. aga mis värin???ja kuda see teisi häirib? mind kyll ei häiri. ise ka siuke närviline-rahutu olin kui kuskil koolis paigal pidi istuma.
üks endine töökaaslane oli nii närvis et istudes ja rääkides kiigutas oma keha pidevalt(probleem oli elukaaslasega kes pettis), muidu jumala normaalne rahulik inimene
no teema alguses on seda ja selle väljanägemist suhteliselt üksikasjalikult lahatud… proovi uuesti lugeda
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
märts 24, 2007 at 3:06 p.l. #110582triinum
MemberMina tean omast käest, et see on nö. “välja treenitav.”
märts 24, 2007 at 3:17 p.l. #110583savi_
MemberMina tean omast käest, et see on nö. “välja treenitav.”Siinkohal ongi küsimus, et miks peaks keegi tahtma seda välja treenida. Mina isiklikult ütlen, et mulle ei läinud korda inimeste arvamus 4 aastat tagasi… kui ma hakkasin SIHIPÄRASELT nõnda tegema
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja siiani ei lähe … aitab mul keskenduda… ma ei näri enam pastakaid . Keskkoolis tekkis õpetajatel ka teooria selle kohta – raiskan nõnda üleliigset energiat ehk siis on salendava mõjuga
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga kurat… ise nad õnneks nii tegema ei kukkunud.märts 24, 2007 at 3:22 p.l. #110584Creek
MemberEndal esineb ka aegajalt seda jalaväristamist, aga seda harva ja vaid hetkeks. Samuti mängin pastakaga. Ja see, mis mu vihikutele kõige kurnavamalt mõjub on, et ma hakkan joonistama (ma ei ütle “sodima”, sest ma ikka veits joonistada ikka oskan).
Aga paar korda olen nii ennast palju hullematel viisidel välja elanud: mingi periood ma ei suutnud lõpetada sõrmede nipsutamist, seda küll mitte tundide ajal, aga see vist isegi päris seda laadi värk polnud kuna tegin seda peamiselt siis kui millegile sügavalt mõeldes, üritades midagi näiteks meelde tuletada.
Aga üks viis kuidas ma suutsin mõned inimesed enda peale päris vihaseks ajada oli see kui ma taskust võtsin, eneselegi märkamata, võtmed ja hakkasin neid teatud viisil kõlistama. Igal juhul tegi see võtme asi endale palju nalja, sest see oli lihtsalt nii vaimukas kui vihale mõni läks. Igaljuhul sain võtme jamast üle kui tõstsin võtmed vasakust taskust paremasse taskusse, kus mu käsi nii tihti ei sattunud.
To yrx: See teine variant, mida sa pakkusid see on eriti just autistidel. Mõnd sellist last muud moodi rahulikuks ei saa kui korralikult kiikuda ei lase. Inglise keeles oli selle asja nimi vist repeated behaviour ja sellel on ka muid väljendus viise kui kiikumine.
märts 24, 2007 at 3:31 p.l. #110585MEE
MemberSiinkohal ongi küsimus, et miks peaks keegi tahtma seda välja treenida. Mina isiklikult ütlen, et mulle ei läinud korda inimeste arvamus 4 aastat tagasi… kui ma hakkasin SIHIPÄRASELT nõnda tegema
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja siiani ei lähe … aitab mul keskenduda… ma ei näri enam pastakaid . Keskkoolis tekkis õpetajatel ka teooria selle kohta – raiskan nõnda üleliigset energiat ehk siis on salendava mõjuga
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga kurat… ise nad õnneks nii tegema ei kukkunud.no selles ongi asi, et mõned “tuutud” ei saa aru, et nad peavad enda ümber inimestega ka arvestama vastasel juhul hakkab “ühiskond” neid varsti karistama.
Põhikoolis on ikka nii mõned omamoodi mälestused kuidas inimesi “korrale kutsuti” keskas oli asi vähe inimlikum ja ülikoolis EELDATAKSE, et inimesel on endal piisavalt mõistust kupli all, et nii elementaarseid asju teada.
Nagu venelased ütlevad: seni võid hüpata kuni minu saba peal ei hüppa -> good point
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 24, 2007 at 3:40 p.l. #110586pumper
MemberIse olen enda juures märganud ühe jala puhul seda värki. Ja algas justkui peale hüppeliigese opi. esialgu justkui liikumisamplituudi testimiseks ja suurendamiseks. Aga nüüd ikka lasen jalal veidi omaette tatsuda. Hea justkui veenduda, et jalg ikka tervem kui enne jne.
Aga kui teine vend häirib, siis mine ja ütle, et, dude, lõpeta ära.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 24, 2007 at 4:14 p.l. #110587gmaster
Memberma teen ka mõnikord nii
närvid läbi vms. ja kui see teist segab siis on järelikult temal ka närvid läbi. siis ta peaks õppima nii väikseid asju eirama.
mõnikord ma nõksutan pead ka omaette, kui mingi loo peale mõtlen. jube
märts 24, 2007 at 4:55 p.l. #110594triinum
MemberNo kui ikka iga päev peavad teised tundide kaupa jalgade värinat taluma, siis lähevad jah, ka neil närvid läbi. Kujutage ette, kui sel väristajal oleksid nt: võtmed taskus, mis koliseksid ja lauad-toolid ka väriseksid, seda enam
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 24, 2007 at 5:27 p.l. #110596Mart Muru
MemberIseenesest mul jalg väristama ei hakka aga vahel teen seda tahtlikult..meeldib teha
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.