Väike tõestus…
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Väike tõestus…
- This topic has 8 replies, 7 voices, and was last updated 18 years tagasi by
Bonsuna.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 18, 2008 at 9:44 e.l. #11644
Janar Rückenberg
MemberTrükin järgnevalt teksti, mis minu arust tõestab suurepäraselt, et erinevaid harjutusi erinevate nurkade alt on mõtet teha ja see mõjutab vägagi lihaskiu rekruteerumise iseloomu ja läbi selle lihase ja selle erinevate regioonide arengut:
Variations in the position of the foot, hand, and other body parts that do not affect the safety of the lifter can also be used as a training variation and DO AFFECT MUSCLE RECRUITMENT PATTERNS. The use of several exercises to vary the conditioning stimulus of a particular muscle group is also a valuable means by which muscle fiber recruitment patterns can be changed in an attempt to produce continued increases in strength and muscle fiber hypertrophy (American College of Sports Medicine 2002).
Lihtne inglise keel – minu arust on sellega kõik öeldud – käte, jalgade ja keha erinevad asendid (kui see tõstjat vigastusohtlikku asendisse ei sea) mõjutavad lihase ja selle kiudude tööle rekruteerumise iseloomu!!!
jaanuar 18, 2008 at 9:57 e.l. #102657MEE
Membervana tõde ju…vähemalt minu jaoks see küll uudis pole
“>jaanuar 18, 2008 at 10:02 e.l. #1026584Qlimax
MemberLoogiline ju
“>jaanuar 18, 2008 at 10:24 e.l. #101861Janar Rückenberg
MemberVäga hea, sest siis on meid rohkem, kes Indrek Otsusega ei nõustu:
“Erinevate harjutuste kasutamise järele on (treenitava lihase seisukohalt) vajadus vaid siis, kui harjutused koormavad lihase erinevaid osi. See on võimalik, kui lihase erinevatel osadel on eraldi innervatsioon ja saame pingutada vaid lihase üht
piirkonda. Nii saab koormust suunata näiteks rinnalihase üla- või alaosale ja deltalihase ees-, kesk- ja tagaosale. Ei ole aga võimalik eraldi tööle rakendada lihaskiu (lihase) üht otsa! Seepärast on põhimõtteliselt võimatu treenida näiteks rinnalihase
“sise- ja välisosa” või biitsepsi, triitsepsi “üla- või alaosa”. Siin peitubki põhjus, miks paljude harjutuste tegelik toime lihasele on ühesugune ja lihase koormamine erinevate “nurkade” alt on lihase arengu seisukohalt mõttetu.” I. Otsus, “Kulturism ja fitness, lk. 9 – 10.
jaanuar 18, 2008 at 10:32 e.l. #101852Janar Rückenberg
MemberJa muide, mõistan väga edukalt, et lihaskiu üht otsa eraldi tööle ei saa rakendada, kuid pinge muutumine lihaskiule läbi erinevate asendite ja nurkade kannab koormuse aktsenti just erinevatele regioonidele!!!
jaanuar 18, 2008 at 10:36 e.l. #102705Bonsuna
MemberTeatavasti ei ole inimese keel ka midagi muud kui üks lihas. Tõsi, ühest otsat kinnituv lihas ja kui ei oleks võimalik selle lihase ühte otsa liigutada teisest otsat sõltumata, siis usun kõlaks meie kõnekeel nagu mingi jõmin. Kindlasti aga mitte selliselt nagu see kõlab.
“>jaanuar 18, 2008 at 12:05 p.l. #102646bohemianrhapsody
MemberNeed paar lauset on ju samasuguse väärtusega nagu I.Otsuse jutt. Ehk siis ma saaks aru, et kui seal oleks mingi link sellele uurimusele. See selleks.
Mina kui noor ja rumal inimene ei kaldu hetkel kumbagi arvamust pooldama. Et täit tõde imselt ei ole teada. Isegi kui Janari jutt on õige, tekib küsimus, et mil määral on lihaskiud mõjutatavad, kas sellisel määral, et sellest kasu oleks?
jaanuar 18, 2008 at 12:10 p.l. #102647Capricorn
MemberVäike otsing näitas, et inimese keel koosneb tegelikult mitmetest lihastest (ei viitsinud uurida, aks on 100% õige, aga üks sait väitis neid olema 16)
See tundub usutav, et erinevat mõju ei saa avaldada lihaskiu (raku?) erinevatele osadele. Nüüd see, kas mingi lihase sise- või välisosa saab erinevalt mõjutada, oleneb vist sellest kuidas ja kuhu need lihaskiud kinnituvad. Kui näiteks vaadata “Harjutustepangast” seda pilti, siis selja lailihase kiudude üks ots kinnitub põhimõtteliselt ühte kohta, aga teise otsa (laiema otsa) kiud kinnituvad osad ülespoole ja osad allapoole. Seega neid ülemisi ja alumisi kiudusid saab erinevalt mõjutada ja seeega ka lailihase ülemist ja alumist (miks mitte ka keskmist) osa. Kui on aga selline lihas, kus kiud jooksevad kõik pikisuunas ja kinnituvad enam-vähem ühte kohta, siis nagu ei kujta ette, et alumist ja ülemist osa saaks erinevalt mõjutada.
jaanuar 18, 2008 at 12:58 p.l. #102619Blackdom
MemberTeatavasti ei ole inimese keel ka midagi muud kui üks lihas. Tõsi, ühest otsat kinnituv lihas ja kui ei oleks võimalik selle lihase ühte otsa liigutada teisest otsat sõltumata, siis usun kõlaks meie kõnekeel nagu mingi jõmin. Kindlasti aga mitte selliselt nagu see kõlab.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Keele kui lihase treenimisega on ka nii, et ei tasu roppe sõnu liiga tihti kasutada, siis viisakad sõnad ei tule hiljem hästi välja. Ma kunagi ropendasin ilgelt tihti ja jube raske oli lahti saada, aga harjutamine teeb meistriks
“> Telefonioperaatoritel on vintsked keeled, ma pakun, et rasvaprotsent on nullilähedal. -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.