Väike raskus vs suur raskus
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Väike raskus vs suur raskus
- This topic has 1 reply, 1 voice, and was last updated 10 years, 3 months tagasi by
Kang08.
-
AutorPostitused
-
oktoober 21, 2015 at 8:29 e.l. #26716
Anonüümne
GuestKindlasti mõtlemisainet on pakkunud ja pakub paljudele et mis raskusega trenni teha. Varasematest foorumitest olen avastanud et kui soov lihast kasvatada siis tuleb valida ka suuremaid raskuseid ning ka soovitatakse vabasid raskuseid.(hantlid, kangid, sangpommid jne).
Enda kogemusest ma ei oska väga midagi lisada sest võin mõlemast raskusest hea enesetunde tekitada. Näiteks küünarvarte kõverdamine käsikutega. Ma võin 10 kg käsikutega teha rohkem korduseid ja käsi on verd täis ja tunne hea, samas on mul jõudu 50kg käsikutega küünarvarsi kõverdada ja lõpptulemus samuti hea. Mis vahe aga sisse tuleb on mugavus ja ohutus. Suure raskusega kõõlused ja liigesed saavad meeletut koormust ja tavainimesele kes tahab niisama põkk olla pole see mõtekas, kõndida kätega mis korralikult sirgugi enam ei lähe lõpuks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Samas väikese raskusega ma ei punnita sedasi et vererõhk lakke lendaks ja viimased pingutused siiski on biitsepsile suunatud kus ei lagune tehnika ja ohutegurid on minimaalsed. Kas on vaja siiski raskuseid tõsta et lihast kasvatada, või on lihasele vajalik intensiivne töö kus lihas aetakse lihtsat verd täis.
Kas võib olla selline oletus õige et lihas kasvab mõlemat varianti kasutades ainukese vahega, et suured raskused toovad suuremat jõudu kaasa ja väiksemad raskused, suuremad kordused, vastupidavust.
Vb see kergematega nühkimine aitab kaalust ka maha võtta paremini kui töö käib kauem?
oktoober 21, 2015 at 11:41 e.l. #360593Kang08
MemberSiin pole mustvalget lahendust,et üks on parem kui teine.Arengu võti on oskus kasutada nii suuri-,väikeseid-, kui keskmisi raskusi õigel ajal õiges kohas.
“Kas võib olla selline oletus õige et lihas kasvab mõlemat varianti kasutades ainukese vahega, et suured raskused toovad suuremat jõudu kaasa ja väiksemad raskused, suuremad kordused, vastupidavust.”
Väga mustvalgelt võttes,siis jah lühike seeria jõud,keskmine lihasmass ja pikk vastupidavus…aga…
Mida tugevam oled,seda suurema raskusega suudad pikemaid seeriaid teha….. Mõtle siit ise edasi…. Ja päris nii lihtne ikka pole,et teed näiteks 30seid sette ja kasvad,ok mõned erandid on,aga üldises plaanis võiks raskus ikka “hypertrophy range” jääda kui räägime lihaskasvust.Ja lõppkokkuvõttes kui areneda tahad,siis tulebki teatud ajahetkel praktiseerida neid kõiki lähenemisi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja kaalus tahad alla võtta,siis jälgi seda mida taldrikule paned,mitte seeria pikust …
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.