väike probleem jooksmisel
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » väike probleem jooksmisel
- This topic has 12 replies, 5 voices, and was last updated 15 years, 3 months tagasi by
eesti mees.
-
AutorPostitused
-
oktoober 10, 2010 at 5:28 p.l. #18929
eesti mees
MemberMure oleks siis selline, kuna valmistun poolmaratoniks mis toimub Šotimaal mägedes siis hakkasin hoolega harjutama tõuse. Ikka üles ja alla. Jõuka treener soovitas et paar korda nädalas tõuse, pikk jooks ja teised jooksud tasasel pinnasel. Jooksen 5x nädalas. Tavaliselt olen teinud teisipäev ja neljapäev tõuse aga peale tõusu jooksu on lihased valusad, eriti kannast kõrgemalt ja põlveümbert. Kui teha tõusujooks teisipäeval siis on lihas isegi neljapäeval veel hell ja kui joosksen neljapäeval siis on pühapäeval kui teen oma pikka jooksu esimene miil suht kobav ja alles peale seda hakkan tundma,et elu hakkab lihasesse tulema.
Samas teen korralikult venitusi ja enne jookse soojendan põlvi, teen põlveringe.
Rasketeks jooksudeks segan vee hulka magneesiumi ja süsikate segu, äkki peaks mingeid taastus jooke tarbima hakkama.
Loodan keegi sai aru, mida tahtsin küsida:)
oktoober 10, 2010 at 6:52 p.l. #278704Jackie
MemberKannast üleval pool olev valu on arvatavasti achilleuse ülekoormus.
See põlve ümbruse valu on veidi kahtlane definitsioon sul. Täpsusta, mis hetkel valu tekib (peale koormust, koormuse ajal, äratõukel, jala mahapanekul vms) ja kuhu see valu täpselt tekib (kas küljele, patella alla, patella peale jne). Et palun täpsusta valu iseloomu, siis oskab keegi paremat nõu anda
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 10, 2010 at 7:36 p.l. #278709eesti mees
MemberKannast üleval pool olev valu on arvatavasti achilleuse ülekoormus.See põlve ümbruse valu on veidi kahtlane definitsioon sul. Täpsusta, mis hetkel valu tekib (peale koormust, koormuse ajal, äratõukel, jala mahapanekul vms) ja kuhu see valu täpselt tekib (kas küljele, patella alla, patella peale jne). Et palun täpsusta valu iseloomu, siis oskab keegi paremat nõu anda
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Põlv jääb tundlikuks järgmisel päeval, tavaliselt kui olen jooksnud siledal maal seda pole tähendanud. Valu järgneb neil päevadel kui olen tõuse jooksnud, eriti hull oli peale seda päeva kui olin jooksnud 6M tõuse, lihased olid nii pinges nagu tahaksid põlve puruks pressida. Samas venitan peale jooksu kohe ja ka järgmisel päeval.
Äkki on mingite toitainete viga. Ei tahaks uskuda,et vedeliku puudus oma arust joon piisavalt ja kohvi tarbin ka paar tassi päevas.
oktoober 11, 2010 at 5:51 e.l. #278716builder
MemberTundub, et need teisi- ja neljapäevased treeningud esmakordsed sellises mahus? Et 5x nädalas sellise intensiivsusega ona sul siis pikka aega olnud või tuli pähe päeva pealt selliselt treeningut teha? Mina küll ei imesta kui sellise intensiivse treeninguga pölved saavad valu, isegi metsateel joostes, asfaldil seda treengut tehes vöiksid teema lukku panna. Alternatiiv achilleuse taltsutamiseks pigem trepid. See pole päris see, aga piisab ühest vigastusest ja arvata vöistlus ju jääb ära.
oktoober 11, 2010 at 8:02 e.l. #278724daman
MemberVõta hoogu maha!
Asenda peale tõusupäeva trenn taastuspäevaga, kerge jooks 20-30min ja kolmapäevane ttrenn neljapäevasele tõusutrenni asemele.
Esimestel aastatel on oht üle treenida ja pärast oled vigastusega kimbus.
Mitu kilomeetrit/miili sa oled üldse poolmaratoniks valmistudes jooksnud?
oktoober 12, 2010 at 9:30 e.l. #278871eesti mees
MemberVõta hoogu maha!Asenda peale tõusupäeva trenn taastuspäevaga, kerge jooks 20-30min ja kolmapäevane ttrenn neljapäevasele tõusutrenni asemele.
Selge eks ma siis üritan kava muuta, üldiselt see on mu teine poolmaraton. Esimene toimus Glasgowis septembris, see toimus tervenisti siledal maal ja toimumis aeg oli septemberi algus, siis treenisin ka 5x nädalas . Suvel mingi aeg oli Monike 10 km jooks ,pargis, selleks treenisin 3x nädalas. Seega peaks põhja nats olema,minuarust.
Ah ja jooksu tossu sai ostetud Run 4 IT-st, spetsialistide abiga 3 kuud tagasi. Jälgisid mu käimist ja jooksmist igate pidi kaameraga ja analüüsisid ennem kui hakkasime erinevaid mudeleid valima.
Jooksu kava sai tellitud spetsiaalselt Glasgowi tulemuste põhjal ja näeb puhkepäevadeks esmaspäeva ja reedet, neil päevadel kas ujumine või kerge jõutrenn. Teistel päevadel jooksmine, pikk jooks on pühapäeval sellel nädalal jooksen 11 miili ja järgmised 2 nädalat 12 miili ja sellele järgneval nädalal on enamust puhkust sest tuleb taastuda jooksuks. Mäkke tõusude jooksu tempoks soovitab 10.50- 11.10 minta/miilile.
Vabandust,koha nimede pärast sest elan ise Šotimaal.
oktoober 12, 2010 at 9:37 e.l. #278872eesti mees
MemberVõta hoogu maha!Asenda peale tõusupäeva trenn taastuspäevaga, kerge jooks 20-30min ja kolmapäevane ttrenn neljapäevasele tõusutrenni asemele.
Vabandust, unustasin ennem lisada et kokku peaks sellel nädalal jooksma 30miili, järgmisel ja ülejärgmisel 31 miili.
oktoober 12, 2010 at 1:31 p.l. #278897daman
MemberJa esimest aastat teed? Hmm, paljuvõitu, arvestades vähest kogemust, mäejookse ja muud intensiivset trenni.
Ära lähtu niivõrd kavast, need on sellised liinitoodangud, sina oled aga individuaalne. Kui kõõlused/liigesed valutama hakkavad, on ilmselgelt ülekoormus. Usu mind, poolmaratoni läbimiseks ei ole vaja nädalas 30 miili joosta, piisab vähemast. Liiatigi kui see sul esimene.
Minu soovitus oleks teha kergem nädal vahele, lasta liigestel puhata ja jõudu koguda. Jookse 2x lühemalt, intensiivsuse võid samaks jätta. Ära tee mäkkejookse ja pikk jooks samuti kindlasti lühemaks. Ära karda puhata, olen kõik selle läbi käinud ja antud hetkel on kerge nädal just see, mis sul vaja. Sa ei kaota vormis midagi ja väldid pikka piinavat vigastust. Kui peale seda seda nädalat ka liigesed valutavad, tee veel üks kerge nädal, aga seekord võid pika jooksu sisse jätta. Hiljem peaks juba kombes olem.
Ahjaa, veel üks asi. Kui esimese kerge nädala jooksul valu taandub ja enesetunne läheb heaks, ÄRA pane järsult koormust peale, vaid ole tugev ja jätka puhkust!
Jõudu jaksu. Naudi.
oktoober 12, 2010 at 2:38 p.l. #278904eesti mees
MemberJa esimest aastat teed? Hmm, paljuvõitu, arvestades vähest kogemust, mäejookse ja muud intensiivset trenni.Ära lähtu niivõrd kavast, need on sellised liinitoodangud, sina oled aga individuaalne. Kui kõõlused/liigesed valutama hakkavad, on ilmselgelt ülekoormus. Usu mind, poolmaratoni läbimiseks ei ole vaja nädalas 30 miili joosta, piisab vähemast. Liiatigi kui see sul esimene.
Minu soovitus oleks teha kergem nädal vahele, lasta liigestel puhata ja jõudu koguda. Jookse 2x lühemalt, intensiivsuse võid samaks jätta. Ära tee mäkkejookse ja pikk jooks samuti kindlasti lühemaks. Ära karda puhata, olen kõik selle läbi käinud ja antud hetkel on kerge nädal just see, mis sul vaja. Sa ei kaota vormis midagi ja väldid pikka piinavat vigastust. Kui peale seda seda nädalat ka liigesed valutavad, tee veel üks kerge nädal, aga seekord võid pika jooksu sisse jätta. Hiljem peaks juba kombes olem.
Ahjaa, veel üks asi. Kui esimese kerge nädala jooksul valu taandub ja enesetunne läheb heaks, ÄRA pane järsult koormust peale, vaid ole tugev ja jätka puhkust!
Jõudu jaksu. Naudi.
Tänud
oktoober 12, 2010 at 8:51 p.l. #278939jrx
MemberKas sa masseerid? Väga oluline on reielihaste ja reie sidekirmete massaaz. Googelda SMR (Self Myofascial Release). Tennispall on sinu sõber:) (ja oma pöidlad kah).
Minu põlvevalu kadus kui hakkasin end kohe peale jookse ja vahel ka jooksu ajal masseerima.
oktoober 13, 2010 at 11:59 e.l. #278990eesti mees
MemberKas sa masseerid? Väga oluline on reielihaste ja reie sidekirmete massaaz. Googelda SMR (Self Myofascial Release). Tennispall on sinu sõber:) (ja oma pöidlad kah).Minu põlvevalu kadus kui hakkasin end kohe peale jookse ja vahel ka jooksu ajal masseerima.
Ei tahaks küll lolli muljet endast jätta aga kuidas ma teen seda tennise palliga,nii palju kui mina sain videotest aru tehti seda mingist pehmest materjalist spets rulliga.
Kas sa jrx mõtlesid, ma võtan tennise palli ja keerutan seda ümber oma põlve õndla vms.
Tänud igal juhul ja kuidas MMa trennid sujuvad
oktoober 14, 2010 at 5:02 p.l. #279129jrx
MemberSee spets-pehme rull ma arvan on sul võimalik inglismaal saada kuskilt poest ca max 10 naela eest.
Selle võib ka ise teha:
tugev piisava läbimõõduka plastiktoru (kanalisatsioon) + sellele vahtplastist isoleermuhv + ohtralt teipi
Aga tennispalli paned maha ja siis “aeled” selle otsas noh:) Pagana valus on alguses – hoiatan. Aga peabki olema. Põlve ümbert on variant reielihase alumist osa mudida ka nt. lusika kumera poolega.
SMR on üldine meetod, see vahend, millega seda tehakse – oma käed, tennispall, taignarull, vahurull, lusikas vms on lihtsalt vahend.
Ja tänan küsimast, aga suht halvasti, viimased paar nädalat olen pooltel päevadel palavikus olnud
“> Õnneks nüüd tundub tervis olevat korda saanud, aga ettevalmistustipp läks küll nii tühja kui minna saab. Sellegipoolest – puuri lähen ja teen mida suudan:)oktoober 17, 2010 at 7:18 p.l. #279493eesti mees
MemberSee spets-pehme rull ma arvan on sul võimalik inglismaal saada kuskilt poest ca max 10 naela eest.Selle võib ka ise teha:
tugev piisava läbimõõduka plastiktoru (kanalisatsioon) + sellele vahtplastist isoleermuhv + ohtralt teipi
Aga tennispalli paned maha ja siis “aeled” selle otsas noh:) Pagana valus on alguses – hoiatan. Aga peabki olema. Põlve ümbert on variant reielihase alumist osa mudida ka nt. lusika kumera poolega.
SMR on üldine meetod, see vahend, millega seda tehakse – oma käed, tennispall, taignarull, vahurull, lusikas vms on lihtsalt vahend.
Ja tänan küsimast, aga suht halvasti, viimased paar nädalat olen pooltel päevadel palavikus olnud
“> Õnneks nüüd tundub tervis olevat korda saanud, aga ettevalmistustipp läks küll nii tühja kui minna saab. Sellegipoolest – puuri lähen ja teen mida suudan:)tänan infi eest ja ei suuda uskuda kui loll olen ise olnud, et ei ole osanud nii lihtsaid vaheneid ise välja mõelda.
kui lähed puuri siis anna täiega vaata aind et kokku ei jooksuta ennast:) ma ikka kena õpetaja küll, ise ei tea kuidas oma karke korda seada:)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.