Väike mure.
- This topic has 33 replies, 18 voices, and was last updated 16 years, 3 months tagasi by
timo116.
-
AutorPostitused
-
oktoober 18, 2009 at 9:42 e.l. #18940
Leraak
MemberTervist, mure siis järgmine. Mul on plaan juurde võtta u 10-15 kg, seda enamjaolt lihaste arvelt. Olen käinud u poolteist kuud jõusaalis. Selle aja jooksul olen tarvitanud 4 nädalat kreatiini, praegu on paus. Jõusaalis käin 4x nädalas. Söön ma tavaliselt, hommikul (7.30) keedumuna, jogurtit, juustuvõileiba, mahla. Lõunajal (12.00) Kala, piima, kartulit ja salatit; või kana, piima, kartulit ja salatit, enamjaolt magustoiduks mingisugune kohupiim. Peale kooli (15.30) Piim, Pelmeenid; kalapulgad; friikartulid; praemuna, Magustoiduks jällegi üks kohupiim.Siis joon viinamarja mahla, enne jõusaali tavaliselt. 18.00 jõusaali, 19.30 e peale jõusaali söön ühe kohupiima joon enamjaolt jälle viinamarja mahla. Siis läheb mingi tund või pool mööda, söön ühe väiksema shokolaadi, seda küll mitte igapäev. Vahest, u paar korda nädalas. Toitumisest kõik. Jõusaalis kasutan ma seda kava: http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…cise&nr=11# ; Aga arvan, et just nüüd oleks õige aeg kava muuta. Ma ei saa öelda, et mul pole lihast tulnud juurde, lihast on selle aja kohta tulnud väga palju, silmaga märgatavalt palju, Aga kehakaal ei taha kuidagi tõusta. Ise olen 17a; 179cm pikk; 70kg. 70kg olen ma kaalunud juba mingi 2 aastat.
Asjatundjad võiksid anda oma hinnangu, kuidas toitumine on, ega see pole väga null jne. Mis peaks edasi tegema, mida peaks kardinaalselt muutma, mida mitte.
oktoober 18, 2009 at 9:48 e.l. #228327ants16
MemberTervist, mure siis järgmine. Mul on plaan juurde võtta u 10-15 kg, seda enamjaolt lihaste arvelt. Olen käinud u poolteist kuud jõusaalis. Selle aja jooksul olen tarvitanud 4 nädalat kreatiini, praegu on paus. Jõusaalis käin 4x nädalas. Söön ma tavaliselt, hommikul (7.30) keedumuna, jogurtit, juustuvõileiba, mahla. Lõunajal (12.00) Kala, piima, kartulit ja salatit; või kana, piima, kartulit ja salatit, enamjaolt magustoiduks mingisugune kohupiim. Peale kooli (15.30) Piim, Pelmeenid; kalapulgad; friikartulid; praemuna, Magustoiduks jällegi üks kohupiim.Siis joon viinamarja mahla, enne jõusaali tavaliselt. 18.00 jõusaali, 19.30 e peale jõusaali söön ühe kohupiima joon enamjaolt jälle viinamarja mahla. Siis läheb mingi tund või pool mööda, söön ühe väiksema shokolaadi, seda küll mitte igapäev. Vahest, u paar korda nädalas. Toitumisest kõik. Jõusaalis kasutan ma seda kava: http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…cise&nr=11# ; Aga arvan, et just nüüd oleks õige aeg kava muuta. Ma ei saa öelda, et mul pole lihast tulnud juurde, lihast on selle aja kohta tulnud väga palju, silmaga märgatavalt palju, Aga kehakaal ei taha kuidagi tõusta. Ise olen 17a; 179cm pikk; 70kg. 70kg olen ma kaalunud juba mingi 2 aastat.Asjatundjad võiksid anda oma hinnangu, kuidas toitumine on, ega see pole väga null jne. Mis peaks edasi tegema, mida peaks kardinaalselt muutma, mida mitte.
10-15kg lihaste arvelt juurde võtmine võtab ikka jube palju aega.
Hommikul sööd ilmselgelt vähe, asenda see võileib parem mõne omletiga (4munast ntx + sink,juust jne).
Õhtune söömaeg on siis 15:30 nagu ma aru saan?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> pelmeenid, friikartulid ja kalapulgad võid küll ära unustada, no pmst võid neid süüa aga mitte täistoiduna. 15:30 söö ikka liha, hapukoort ja midagi sellist, või siis tee seda kell 19:30oktoober 18, 2009 at 9:53 e.l. #228329xintoc
Memberarvuta välja kaloraaž, 3000 peaks olema see piir, et juurde võtta.. ja oleneb treeningu intensiivsusest.
oktoober 18, 2009 at 9:58 e.l. #228332Leraak
Memberarvuta välja kaloraaž, 3000 peaks olema see piir, et juurde võtta.. ja oleneb treeningu intensiivsusest.Kui ma nüüd õigesti aru sain, siis tuleb mul arvutada päevale kalori kogus, mis ma ära söön ?
oktoober 18, 2009 at 10:35 e.l. #228347Kristjan-Johannes Konsap
MemberKui ma nüüd õigesti aru sain, siis tuleb mul arvutada päevale kalori kogus, mis ma ära söön ?Sa pead arvutama oma päevase kalorivajadse ja selle järgi menüü kokku panema, mitte vastupidi.
Võtad ülevalt menüüribalt tööriistad->BAV arvuti, saad kätte oma baasainevahetus, selle korrutad 1,6ga kui ma ei eksi->liidad 0,1x BAV ja saadki päevase kalorivajaduse.
Selle jagad siis toitainete vahel ära a la 50% süsivesikuid, 30% rasva, 20% valku vms olenevalt, millist lähenemist usud. % tulemusena saad kalorihulga, mida erinevad toitained sulle andma peaksid. Pea meeles, et 1g rasva =9kcal, valk ja süsivesik 4kcal.
Kui sa oma elust üldse 6 nädalat jõusaali oled teinud, siis on natuke mõistmatu, miks sa sellest 4 nädalat kreatiini oled tarvitanud, kui toitmine ja treeningkavagi veel päris paigas pole…
Tahad kaalu tõsta: söö rohkem.
oktoober 18, 2009 at 10:47 e.l. #228359Leraak
MemberSa pead arvutama oma päevase kalorivajadse ja selle järgi menüü kokku panema, mitte vastupidi.Võtad ülevalt menüüribalt tööriistad->BAV arvuti, saad kätte oma baasainevahetus, selle korrutad 1,6ga kui ma ei eksi->liidad 0,1x BAV ja saadki päevase kalorivajaduse.
Selle jagad siis toitainete vahel ära a la 50% süsivesikuid, 30% rasva, 20% valku vms olenevalt, millist lähenemist usud. % tulemusena saad kalorihulga, mida erinevad toitained sulle andma peaksid. Pea meeles, et 1g rasva =9kcal, valk ja süsivesik 4kcal.
Kui sa oma elust üldse 6 nädalat jõusaali oled teinud, siis on natuke mõistmatu, miks sa sellest 4 nädalat kreatiini oled tarvitanud, kui toitmine ja treeningkavagi veel päris paigas pole…
Tahad kaalu tõsta: söö rohkem.
Väljendasin siin vb ennast valesti. Nüüd alates septembrikuust olen käinud 6 nädalat regulaarselt.
oktoober 18, 2009 at 11:18 e.l. #201353xintoc
Memberhttp://www.struktuur.net/kcal.php
tuleb kasuks
oktoober 18, 2009 at 12:35 p.l. #228388Leraak
MemberMinu kaloraaž on 1804.4 kcal, aga et kehakaalu tõsta, peab olema kaloraaž 3000 või üle selle, seega pean ma hakkama rohkem sööma süsivesikuid valke ja rasva ?
oktoober 18, 2009 at 12:47 p.l. #228394argoll
MemberMinu kaloraaž on 1804.4 kcal, aga et kehakaalu tõsta, peab olema kaloraaž 3000 või üle selle, seega pean ma hakkama rohkem sööma süsivesikuid valke ja rasva ?Kunagi postitati siia üks väga hea artikkel ( hetkel ei suuda seda leida enam ), et kõige tähtsam on süüa oma kcal täis.Kasvõi valimatult aga teha seda tuleb.Kokkuvõtvalt, söö nagu loom
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Argo
oktoober 18, 2009 at 12:50 p.l. #228397Amarillo
Memberjuba tarbid kreatiini, kuid toitumisest ei tea midagi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , hakka sööma siis kasvad.oktoober 18, 2009 at 12:51 p.l. #228398InsaneQlimax
MemberAlgul võib selle “looma moodi söömisega” raskusi olla, kuid pika peale harjud ära.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pärast on kaloraaži täis saamine imelihtne. Ja kui vaja isegi üle laksida.
oktoober 18, 2009 at 1:00 p.l. #228402Leraak
MemberÜhesõnaga, ma siis hakkan sööma nagu loom, vaatame mis saab
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 18, 2009 at 1:02 p.l. #228403Stardust
MemberMinu kaloraaž on 1804.4 kcalMa olen sinust laias laastus 20 sentimeetrit lühem ja 20 kilo kergem naisterahvas ja ma söön igapäevaselt rohkem kaloreid kui sina.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Alusta lihtsalt mehemoodi söömisest.
Samas mul on tunne, et su menüü järgi peaksid sa ikkagi rohkem kaloreid saama. Sul on kas väga väikesed toidukogused või sisestasid kalkulaatorisse midagi valesti, kuna ei oska näiteks koguseid hinnata.
oktoober 18, 2009 at 1:25 p.l. #228412ants16
MemberMinu kaloraaž on 1804.4 kcal, aga et kehakaalu tõsta, peab olema kaloraaž 3000 või üle selle, seega pean ma hakkama rohkem sööma süsivesikuid valke ja rasva ?See on ikka väga-vähe. Ise olen sama pikk kui sina – samuti ka kaal on sama ja söön kuskil 3500kcal päevas. Isegi sellega on raske midagi juurde saada. Imestan kuidas sa praegu niipalju kaalud üldse
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ?oktoober 18, 2009 at 2:27 p.l. #228449samuil
MemberTervist, mure siis järgmine. Mul on plaan juurde võtta u 10-15 kg, seda enamjaolt lihaste arvelt. Olen käinud u poolteist kuud jõusaalis. Selle aja jooksul olen tarvitanud 4 nädalat kreatiini, praegu on paus. Jõusaalis käin 4x nädalas. Söön ma tavaliselt, hommikul (7.30) keedumuna, jogurtit, juustuvõileiba, mahla. Lõunajal (12.00) Kala, piima, kartulit ja salatit; või kana, piima, kartulit ja salatit, enamjaolt magustoiduks mingisugune kohupiim. Peale kooli (15.30) Piim, Pelmeenid; kalapulgad; friikartulid; praemuna, Magustoiduks jällegi üks kohupiim.Siis joon viinamarja mahla, enne jõusaali tavaliselt. 18.00 jõusaali, 19.30 e peale jõusaali söön ühe kohupiima joon enamjaolt jälle viinamarja mahla. Siis läheb mingi tund või pool mööda, söön ühe väiksema shokolaadi, seda küll mitte igapäev. Vahest, u paar korda nädalas. Toitumisest kõik. Jõusaalis kasutan ma seda kava: http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…cise&nr=11# ; Aga arvan, et just nüüd oleks õige aeg kava muuta. Ma ei saa öelda, et mul pole lihast tulnud juurde, lihast on selle aja kohta tulnud väga palju, silmaga märgatavalt palju, Aga kehakaal ei taha kuidagi tõusta. Ise olen 17a; 179cm pikk; 70kg. 70kg olen ma kaalunud juba mingi 2 aastat.Asjatundjad võiksid anda oma hinnangu, kuidas toitumine on, ega see pole väga null jne. Mis peaks edasi tegema, mida peaks kardinaalselt muutma, mida mitte.
Täitsa arusaamatu kuidas sa kavatsed kasvada kui sööd peale trenni ühe kohupiima ja jood viinamarja mahla.Peale treeningut tuleks plaaneerida oma peamine söögikord.See peaks sisaldama kindlasti proteiini(liha,kala),rasva,kiireid- ja liitsüsivesikuid(kartul,riis).Lihast treenind sa jõusaalis, kasvad aga köögis.Pea see tõde meeles ja sa KASVAD.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.