Väike küsimus :)
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Väike küsimus :)
- This topic has 42 replies, 11 voices, and was last updated 17 years, 7 months tagasi by
Skarabeus.
-
AutorPostitused
-
juuli 5, 2008 at 10:54 e.l. #14126
Skarabeus
MemberMehed (ja naised), mida te arvate, kas ma koormaks ennast liiga üle, kui hakkaks tegema sedaviisi trenni:
Iga päev jookseks ca 6km (3 hommikul ning 3 õhtul, õhtuti vb ka rohkem)
esmasp. , teisip. , neljasp. , reede. käiks jõusaalis
kolmap. ja pühap. käiks ujumas (mitte rutiinselt, üle nädala vms)
Et ma tean, et ületreenimisohud on, aga kui suured ning missuguse mõjuga nad võivad olla?
mõtlesin, et küsin järgi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 5, 2008 at 11:01 e.l. #159782gmaster
Membernädalas võiks ikka 2 vaba päeva olla
räägi parem, mis kokkupuuted sul spordiga on
kui sa pole varem trenni teind, siis on ka 4 päeva saali nädalas palju
juuli 5, 2008 at 11:13 e.l. #159786Skarabeus
Membernädalas võiks ikka 2 vaba päeva ollaräägi parem, mis kokkupuuted sul spordiga on
kui sa pole varem trenni teind, siis on ka 4 päeva saali nädalas palju
ma olen 9 kuud jõusaalis käinud ning neist 4 või 5 olen 4x nädalas käinud..
jooksmas olen käinud ennem vabapäevadel, ehk siis kolmap. ja pühap. ning ning jooksnud ca 11-13 km + lõuatõmbed ning kõhulihas otsa
ning ujumas olen 1 a trennis käinud ning 1a vahelduva eduga, üle nädala vms üritanud käia.
juuli 5, 2008 at 1:18 p.l. #159791JACKO
MemberMehed (ja naised), mida te arvate, kas ma koormaks ennast liiga üle, kui hakkaks tegema sedaviisi trenni:Iga päev jookseks ca 6km (3 hommikul ning 3 õhtul, õhtuti vb ka rohkem)
esmasp. , teisip. , neljasp. , reede. käiks jõusaalis
kolmap. ja pühap. käiks ujumas (mitte rutiinselt, üle nädala vms)
Et ma tean, et ületreenimisohud on, aga kui suured ning missuguse mõjuga nad võivad olla?
mõtlesin, et küsin järgi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siit tekib kohe küsimus, mis eesmärgiga jooksmas käid. Õhtune jooks jäta välja. Piisab kui hommikul käid jooksmas ja õhtul jõusaal. Trenni soovitan teha ala 4x nädalas, kui ei ole muidugi algaja. Kavad ka siin fitnessis olemas või küsi treeneritelt. Siis paras, jääb puhkepäevi kah ning ujumas lõdvestuseks piisab ühest korrast nädalas.
juuli 5, 2008 at 2:16 p.l. #159794Skarabeus
MemberSiit tekib kohe küsimus, mis eesmärgiga jooksmas käid. Õhtune jooks jäta välja. Piisab kui hommikul käid jooksmas ja õhtul jõusaal. Trenni soovitan teha ala 4x nädalas, kui ei ole muidugi algaja. Kavad ka siin fitnessis olemas või küsi treeneritelt. Siis paras, jääb puhkepäevi kah ning ujumas lõdvestuseks piisab ühest korrast nädalas.no jooksmas käin võhma ning rasva% vähendamiseks.
Hmmm, selge, eks ma jätan alguses õhtuse jooksu ära, eks vaatab, mida hiljem tulevik näitab
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kava on endal olemas ming algaja olen ma poole kohaga

Osad ütlevad, et algaja pole sa enam peale poolt aastat, teised samas ütlevad, et algaja oled kuni paar aastat pole käinud
seega ei oska õiget seisukohta võtta
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ja ujumas käies teen ma ikka komplekse, seega eriline lõdvestus see ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 5, 2008 at 7:29 p.l. #159817Jackal68
MemberPalju Sul rasva % hetkel on?
juuli 5, 2008 at 9:47 p.l. #159820Skarabeus
MemberPalju Sul rasva % hetkel on?koolis sai mingise masinaga testitud ning näitas 8.3%
kaalun 70-75 (kõigun seal vahel)
ning pikkust on 186.
juuli 6, 2008 at 7:20 e.l. #159824Samakamees
Memberkoolis sai mingise masinaga testitud ning näitas 8.3%kaalun 70-75 (kõigun seal vahel)
ning pikkust on 186.
Ja miks sa tahad seda % veel madalamaks ?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Päris pikk ja kaalud suht vähe , rohkem pole küll mõtet alla võtta.juuli 6, 2008 at 7:30 e.l. #159826MoloM
Memberkoolis sai mingise masinaga testitud ning näitas 8.3%kaalun 70-75 (kõigun seal vahel)
ning pikkust on 186.
Mis eesmärgil Sa sellist trenni teha tahad? Milleks on vaja niigi ehk isegi väikest rasvaprotsenti vähendada? Võistled mingil alal kus seda vaja?
juuli 6, 2008 at 8:01 e.l. #159828Skarabeus
MemberMis eesmärgil Sa sellist trenni teha tahad? Milleks on vaja niigi ehk isegi väikest rasvaprotsenti vähendada? Võistled mingil alal kus seda vaja?Ei ma ei võistle mingisel alal ning trenni teen puhtalt enesetunde parandamiseks, lihtsalt ei ole oma kõhulihase tulemustega rahul (liiga rasvunud on minu jaoks) ja tahaks ta 6-7% langetada ning kaalust samas puhast lihasmassi juurde võtta.
Nagu ennem siis öeldud, on eesmärk juurde võtta veel 20kg puhast lihast (tean jah, et võtab kaua aega, aga eesmärk on eesmärk, selleta ei jõua kuskile)
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>üks küsimus tekkis veel, kuidas on võimalik kiiresti surumisraskusi suurendada?
Et mis kava peaks tegema?
Jõu/mass/reljeef/tava?
Põhjus siis (hetkel teen seeriaid 50-55, mingi novembris tahaks 65-70 teha, kuna katsed nõuavad seda
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )Ettetänades
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 6, 2008 at 8:30 e.l. #159831x2t123
Membermulle tuleb kindlasti palju vastuväiteid, aga mina teeksin ühe raskusega 4×8 niimoodi et viimase seeria viimane või paar viimast päris ise üles ei lähe. mul tuli suht kiiresti nii…50lt 70le umbes poole aastaga
edit: 4×8 ma mõtlesin alguses muidu. loomulikult iga kord proovi rohkem kordusi kuni 10ni ja kui j6uad 4×10 siis lisa raskust
juuli 6, 2008 at 8:48 e.l. #159833ROtter
Membermulle tuleb kindlasti palju vastuväiteid, aga mina teeksin ühe raskusega 4×8 niimoodi et viimase seeria viimane või paar viimast päris ise üles ei lähe. mul tuli suht kiiresti nii…50lt 70le umbes poole aastagaLause esimene pool on sul õige.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui teed iga nädal samadel päevadel sama palju seeriaid ja kordusi samade raskustega, jääb lihaste areng väga ruttu seisma. Et seisakut vältida, tuleb arengu kindlustamiseks programmi muutujaid süstemaatiliselt muuta. Tavaliselt kasutatakse selleks püramiidmeetodit jõu arendamiseks korduste vahemikuga 2-5-ni.
juuli 6, 2008 at 8:54 e.l. #159836x2t123
Memberselleks tegingi editi, juba enne seda kui postitasid
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ma ei vaidlegi sulle vastu ja diplom on sul tõesti ilus
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ma lihtsalt rääkisin kuidas mul tuli. ja kui areng toimus sel viisil, ju siis on sellest kasu. end of story.juuli 6, 2008 at 9:04 e.l. #159839Annika Pärtel
MemberMis sa niiviisi joosta lahmid? Jõusaal + 2-3 korda aeroobset (kiirkõnd lindil või õues, ratas vms) piisab täiesti. Vastasel korral oled varsti vigastustega kimpus. Tee intensiivseid jõutrenne ja rasv põleb ka ideaalselt.
Sinu näitajatega ei olekski aeroobset vaja rohkem kui 2-3 korda nädalas, kui sedagi. Enesetunde pärast võid teha muidugi, aga nn hullu panna sellega ei maksa. Ega sa maratoniks ei treeni. Ujumine on muidugi omal kohal, seda võiks isegi teha- masseerob ja lõdvestab.
Võrdluseks- mul endal aeroobne juba pikemat aega täiesti 0, kuid kehalised katsed tegin oluliselt paremini kui aasta tagasi (jooks 3km- eelmiseks korraks kusjuures harjutasin, kuna lisaks oli vaja veel täita ujumise norm 200m…), ning ka paremini kui pool aatat tagasi. Ehk 0 aeroobse juures on mu kehalised võimed ses suhtes kasvanud, mitte kahanenud. Samas on jõutrennid intensiivsed ja see hoiab ning arendab ka aeroobseid ning anaeroobseid võimeid.
juuli 6, 2008 at 9:11 e.l. #159840Skarabeus
MemberMis sa niiviisi joosta lahmid? Jõusaal + 2-3 korda aeroobset (kiirkõnd lindil või õues, ratas vms) piisab täiesti. Vastasel korral oled varsti vigastustega kimpus. Tee intensiivseid jõutrenne ja rasv põleb ka ideaalselt.pole võimalust kiirkõnniks lindil ning ratta sõit ei istu mulle kohe üldsegi mitte ja jooksma hakkan ma igaljuhul iga hommik, kui Paikuse politseikolledžisse minek, siis on iga hommik jooksmine seal ju, sellest pääsu ei ole…
Intensiivseid jõutrenne?
Räägi palun lähemalt?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei tea intensiivsest jõutreeningust midagi
olen ainult HITT’i kohta lugenud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ning küsimus ROtterile:
Püramiidi teha iga surumise ajal?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.