Väga terav liigesvalu soorituse ajal
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Väga terav liigesvalu soorituse ajal
- This topic has 19 replies, 12 voices, and was last updated 12 years, 9 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
aprill 17, 2013 at 6:48 p.l. #341045
Sarge
Member..aga opil käisid ju ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kui teise asja, siis ok ok ok ok ei nori.Opereeriti teist asja
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Mandel üritas kõõluserebendit parandada.aprill 18, 2013 at 3:37 e.l. #341064ROtter
MemberMa olen korduvalt ja korduvalt pettunud meie meditsiiinisüsteemis aga seekordne pohhuism vihastas ikka täiega.
Asjata pettud. Arst ei ole Jumal. Inimene ei ole auto, et vahetad kulunud šarniiri ära ja auto on jälle nagu uus ning sõidab ilma kolksuta edasi.
Tänapäeva meditsiin on seisukohal, et operatsioon võetakse ette viimase võimalusena. Operatsioon tähendab ju seda, et millegi parandamiseks tuleb enne paratamatult midagi lõhkuda. Operatsiooniga võivad kaasneda ja kaasnevad alati tüsistused. Haavad küll paranevad väliselt, aga läbi on ju lõigatud närve ja nende tundlikkust ei ole võimalik taastada.
aprill 18, 2013 at 4:27 e.l. #341066ROtter
MemberTere
Tõenöoliselt olete kokku puutunud probleemiga, mis mul paistab järjest enam süvenevat.
Nimelt harjutust sooritades lööb liigesesse (ennekõike õlga aga ka mujale) väga terav valu. Tegemist ei ole lihasvalu ega muu sellisega, vaid on tunne nagu surutaks nõela liigesesse. Väga terav torkav valu. Niipea kui raskusest lahti lasta, on ka valu kadunud. Niisama olles seda pole.
* Soojendan end korralikult ning enne harjutust teen ka umb 10 korda liigutuse läbi kerge raskusega
* Kunagi ei saa lihast „täis tõmmata“ või isegi nii teha, et lihast tunneks, enne annab liiges tunda
* Magan tihti õlga väga valusaks. 2-3 korda öö jooksul surevad käed ära
* Liigesed ragisevad ja tunnen, kuidas käivad pesast välja (ka harjutust sooritades)
* Näiteks rinnalihaseid saan treenida max 15kg hantliga, sest rohkem lihtsalt õlg ei kannata (treenimist alustades oli 20kg normaalne algusraskus). Täna pean seeria lõpuks hantli maha viskama, sest raskust alla lasta on liiga valus
Vereproovid on korras ning meie konveier-meditsiini arstid ei jaga ka matsu lahti (või ei viitsi süveneda).
Mis seda valu võiks põhjustada ning mida selle vastu süüa või teha? Millega ma riskin, kui läbi valu jätkan?
Ette tänades
PS: Lappasin küll foorumi läbi aga täpset vastust ei leidnud. Kui midagi jäi märkamatuks, siis lingid teretulnud.
Tere
Ma olen pidanud treenimisel vahet pea-aegu 2 aastat lootuses, et ülepingutus läheb üle – ei muutunud midagi
Ma olen umb 3 aasta jooksul käinud läbi kokku 12 eri arsti, saanud erinevatest liigestest MRTsid, süste, füsioteraapiat, magnetravi ja mida kõike veel – tulemust null
Miks treenida läbi valu – diivanil persetamine tundub veel halvem idee
Seepärast siia pöördusingi, et nii endal kui arstidel on juhe koos. Ehk teistel kogemusi või ideid mida jagada. Samuti teretulnud soovitused arstide kohta… vb mõni hea on veel läbi käimata.
Tänud
Tõenäoliselt on tegemist õla piirkonna ligamentiidiga e. sideme põletikuga. Iseloomulik on valu teatud kindlatel liigutustel, mis ei taha taanduda, vaid aeg-ajalt ägeneb. Ligamentiidi põhjusteks on lõpuni ravimata äge trauma ja krooniline ülekoormus. Raviks kasutatakse lokaalseid põletikuvastaseid salve, lokaalseid süste, kaitsvaid ortoose ja teipimist, harvem kirurgilist ravi.
Kuna ei ole kahte ühesugust traumat ega põletikku, siis tervenemise aega prognoosida peaagu võimatu, alates 6 kuust kuni mitme aastani, sõltub organismist, kui kiiresti suudab põletikust kahjustunud rakkude asemele uued kasvatada.
aprill 18, 2013 at 6:40 e.l. #341071Melder
MemberTõsi, olen nõus, et arst pole jumal aga suhtumine võimalikku riski oli ikka hämmastav. Kindlasti ei hakka ma tema soovitusel läbi valu täiendavalt treenima selleks, et a’la aasta pärast saaks teine arst öelda, et poleks tohtinud ja kui oleks õigel ajal laole saadud, oleks kõik ok aga nüüd on pöördumatult kahju tehtud
aprill 18, 2013 at 7:06 e.l. #341072ROtter
MemberTõsi, olen nõus, et arst pole jumal aga suhtumine võimalikku riski oli ikka hämmastav. Kindlasti ei hakka ma tema soovitusel läbi valu täiendavalt treenima selleks, et a’la aasta pärast saaks teine arst öelda, et poleks tohtinud ja kui oleks õigel ajal laole saadud, oleks kõik ok aga nüüd on pöördumatult kahju tehtud
Läbi valu ei ole tõesti õige harjutusi sooritada, sest võib pikeneda taastumise aeg, kuna pidevalt lõhutakse taastunud või uuesti tekkinud rakke. Tee selliseid harjutusi, mis valu ei põhjusta, see aitab kaasa verevarustuse paranemisele antud piirkonnas.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.