Skip to main content

Väga palju küsimusi.

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Väga palju küsimusi.

• This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Autor
    Postitused
    JoosepV
    Member

Tervist.

Otsustasin hakata käima jõusaalis, ning nagu siit enamus seltskonda sooviksin ka mina kasvatada lihasmassi. Seoses sellega tekkis väga palju küsimusi.

Praegused näitajad 189/84 vms ei ole just kõige jubedamad, kuid rasva protsent on ikka väga suur ja lihaste kaal pole väga suur. Mõtlesin, et kõigepealt osa rasva maha ning siis lihasmassi kallale, kuid kuskilt jäi meelde, et lihasel on parem kasvada pigem rasvases keskkonnas, sellest esimene küsimus, et kui suur võiks see soovitatav rasvaprotsent olla milles lihasmass kõige paremini kasvab. Teiseks mina ei leidnud kuid äkki keegi teab või leiab mõne artikli selle kohta, et kuidas jagada süsivesikuid/valku/rasva päeva normis laiali? Kas iga toidukord peaks olema täpselt samasuguse sisaldusega või süüakse nt hommikul 75% einest sv ja õhtuti viimane eine 75% valku. Kas lihasmassi kasvatades ei ole mõtet aeroobilist teha, aga kui ma kulutatud energia tagasi sööksin, kas siis võiks? Hmm, treeningkavadest. Oletame mul on 4 korda nädalas jõusaalitreeningud, kas siis teistesse päevadesse võib aeroobilised trennid panna või mitte, ma mõtlen juhul kui tahan, et lihasmass kasvaks? Kui ei või, kas siis alla “aeroobse” taseme võib treenida, näiteks ujuda või kiirkõndi teha. Kui on võimalik alla aeroobse taseme ennast liigutada, kas siis võib ühele päevale panna sellise kerge treeningu ja jõusaali treeningu, kui ma soovin lihasmassi kasvatada. Ah jaa, mis vahekorraga “sheiki” peale trenni juua süsivesikute/valgu/rasva suhtes?

Praegu muid küsimusi pähe ei tulnud, kuid kindlasti tekib neid veel.

Aitähh.

Viimasele küsimusele leidsin vastuse Kuidas toituda enne ja pärast treeninguid

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.