Skip to main content

Uus algus

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Uus algus

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    Jackkk
    Member

Tervist, olen 19 aastane, pikkus 181cm, kaal 79kg. Olen tegelenud 7 aastat saalihokiga kuid

nüüdseks on viimasest trennist möödas umbkaudu 4 aastat. Ilmselgelt on rasva palju ja füüsiline

vorm väljanägemiselt kui ka sisemiselt vägagi korrast ära, lihased on ka väiksed[kuna jõusaaliga ma tegelenud pole, aga nüüd on kindel plaan lihased suureks kasvatada(eelkõige kogu ülekeha)].

Niisiis millest alustada? kas algul ainult joosta 3-4 korda nädalas tunnike

ja kaotada üleliigne rasv või teha kohe nii jõusaali(minna algajate kava kallale?) ning jooksu korraga?

ja toitumise koha pealt ma ka eriline spetsialist ei ole. Tean et peale trenni(kui ka igapäevaselt) on kasulik süüa

muna(keeduprae),liha(filee, kotletid ja kõik taoline), makaronid, juua palju piima(vett ka) ning jogurtit. Või peaks

tõesti mingi kindla toitimiskava laskma teha mis oleks täpselt minu kehale ja orgmismile õige et areng oleks kiirem ja silmnähtavaid tulemusi andev?

Igasugune abi on väga teretulnud, ette tänades.

lisan veel et olen VEEL suitsetaja ning isegi see ei peata mu söögiisu, olen sünnistsaati kõva söömaga, võin süüa peaaegu kõike suurtes kogustes(nii korraga kui ka jupp haaval(2-3 tunniste vahedega) hetkel sööngi kuskil 4-5 korda päevas ja krõpse ja muud jama ma eriti ei söö, magusat ei söö peaaegu üldse)

Vilps
    Member

Kindlasti oleks mõttekas minna kohe jõusaali, samas võib kõrvalt ka natuke aeroobset trenni teha. Kui oled neli aastat pausi pidanud, siis ülepingutada pole mõtet. Algajatele soovitatakse esialgu 2 korda nädalas iga trenniga terve keha läbi treenida. Eesmärgiga, et lihaseid harjutada tulevase koormusega ning “näidata” neile, mis neid ees ootab. Peale 4 nädalat võid koormust tõsta, hakata käima 3 kolm korda nädalas ning jagada lihasgrupid iga päeva peale ära. Üldjuhul taoline on algajate skeem, aga ma ei ütle, et sa peaks kindlasti niimoodi tegema. Rasva põletamisega kindlasti pole vaja alustada. Rannahooaeg on läbi ning tulemas on pimedam aeg. Õige aeg kasvama hakata.

Toitumise poole pealt on sul õigesti tehtud, et sööd tihedalt ning väiksemaid koguseid. Tahad lihast ja kasvada peaks päevane kaloraaž natuke ületama kulutatud. Kindlasti leiad siit lehelt kasulikke artikleid. Toitumiskava tellimine oleks tõesti kõige lihtsam lahendus, aga miks mitte lugeda siit ning samuti ka Muscle & Fitness ajakirjast, kus on igal kuul erinevaid toitumiskavad välja toodud.

Edu!

Acqua
    Member

Ise soovitan ka alustada vaikselt, ning aeg-ajalt koormust tõsta. Algul võiksid käia üldfüüsilise vormi parandamiseks nt kolm korda nädalas jooksmas, nii 30-45 min järjest. Peale paari nädalat hakata tegema algajate üldfüüsilise vormi parendamise kava 2x nädalas. Jooksu võiksid siis kahandada ühele pikale aeroobsele nädalas, aga pärast jõukat nt 10 iga kord aeroobset. Ning isiklikult soovitan sul küll ka rasvaprotsenti vähendada, sest lihtsalt endal on ilusam ja hiljem ka kergem, kui rasvaprotsent aasta lõikes ühtlaselt normis on. Ei poolda seda a’la õgin pool aastat ja pool aastat paastun stiili.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.