Usain Bolt vs Tyson Gay 100m
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Usain Bolt vs Tyson Gay 100m
- This topic has 142 replies, 53 voices, and was last updated 16 years, 5 months tagasi by
Vägivaldur.
-
AutorPostitused
-
august 17, 2009 at 4:53 p.l. #213973
Kristjan-Johannes Konsap
MemberNojah. Tõstan “sõnavabaduse” lipu ja ütlen, et mul oli õigus enda arvamus välja öelda. Endiselt arvan, et see käitumine on nõme ning seda ei saa kindlasti pidada “tänapäeva spordi osaks”. Tõesti jah, 100m jooksu juurde on see viimasel ajal küll käinud. Meenutades Maurice Greene oma keele perverssusega. See oli ka tore publiku üleskütmine eksole?Mis on minu jaoks veel ebasümpaatne Bolti juures, tundub, et põhjustab teistes jällegi vaimustust. Arvan, et Bolt võiks kaasvõistlejaid nii palju austada, et pingutab lõpuni vähemalt olümpia finaalis, mitte ei lase jalga lõdvaks, näitamaks üleolekut. Jah, jala lõdvaks laskmine on 100m kahjuks üsna tavaline, aga mitte nii nagu teeb seda Bolt. See on ebasportlik käitumine.
“Sõnavabadust ja õigust teabevabadusele saab piirata riigi julgeoleku huvides ja teiste isikute põhiõiguste ning ühiskonna üldiste huvide kaitseks. Sellega on kaitstud riigisaladused, ärisaladused ja kohtupidamise erapooletus. Samuti ei ole lubatud vale ja laimu levitamine ning teiste isikute au ja väärikuse kallale kippumine, alandamine ja solvamine. “
Sõnavabaduse lipu taha üritatakse tihti pugeda. Sõnavabadus ei tähenda, et võib kõigile ja kõikjal öelda, mis sülg suhu toob. Mina näiteks arvan, et on ebanormaalne, kui inimene läheb kuskil teleka ees istudes nii püha viha täis kui näeb veidigi konservatiisest eluviisist erinevat käitumist.
Jelena Isinbajeva parandas ka kõrgushüpperekordeid sentimeeter-sentimeetri haaval kuigi jutud käivad, et trennis ületas ta vabalt palju suuremaid kõrgusi. Iga rekordiparandus jõudis taaskord uudistesse ja nii muutus spordiala populaarsemaks ja sportlane ise kogus kuulsust.
Ma ei näe selles midagi halba, et Bolt iga kord kõike välja ei pane.
Rääkimata sellest, et iga rekordiparandusega kaasneb tõesti ka soliidne rahaline tasu, mis -ma usun- sportlastele ära kulub…
august 17, 2009 at 5:56 p.l. #213983jrx
MemberPärdik võõra inimese kohta on päris kobe solvang…
Eks igaüks tahab ennast välja elada ja võistluseelne ja -järgne rutiin on sportlase oma asi kui see jääb heade tavade piiridesse ja selline asi jääb sinna kindlasti. Jääb inimestele meelde ka veel pealekauba.
Ja kirbul on õigus – meister ei pea korraga kogu oma potentsiaali ilmale välja tooma. Ta oma asi:)
august 17, 2009 at 6:32 p.l. #213991FrodoB
Member“Sõnavabadust ja õigust teabevabadusele saab piirata riigi julgeoleku huvides ja teiste isikute põhiõiguste ning ühiskonna üldiste huvide kaitseks. Sellega on kaitstud riigisaladused, ärisaladused ja kohtupidamise erapooletus. Samuti ei ole lubatud vale ja laimu levitamine ning teiste isikute au ja väärikuse kallale kippumine, alandamine ja solvamine. “Sõnavabaduse lipu taha üritatakse tihti pugeda. Sõnavabadus ei tähenda, et võib kõigile ja kõikjal öelda, mis sülg suhu toob. Mina näiteks arvan, et on ebanormaalne, kui inimene läheb kuskil teleka ees istudes nii püha viha täis kui näeb veidigi konservatiisest eluviisist erinevat käitumist.
Jelena Isinbajeva parandas ka kõrgushüpperekordeid sentimeeter-sentimeetri haaval kuigi jutud käivad, et trennis ületas ta vabalt palju suuremaid kõrgusi. Iga rekordiparandus jõudis taaskord uudistesse ja nii muutus spordiala populaarsemaks ja sportlane ise kogus kuulsust.
Ma ei näe selles midagi halba, et Bolt iga kord kõike välja ei pane.
Rääkimata sellest, et iga rekordiparandusega kaasneb tõesti ka soliidne rahaline tasu, mis -ma usun- sportlastele ära kulub…
Jah!
Ma ootasingi, et keegi nii sõnavabaduse, kui ka rekordite koha pealt sellise vastuse kirjutab.
Sõnavabaduse lipu taha ma pugesingi teatud huumoriga. Sellest ka jutumärgid. Sellegipoolest ajas natukene naerma, et sa lausa seadusi tsiteerima hakkasid. Isegi kui sa läbid 100m 9.58s ei tähenda, et sa oleksid kriitikast üle. See, et Bolt ebasportlikult käitub, ei ole päris kindlasti ainult minu arvamus. Kes vähegi ajalehti loeb, teab, et seda arvavad ka spordi autoriteedid.
Ka Isinbajeva näide on mulle teada, kes omakorda kopeeris Sergei Bubka(edit). Esiteks, ei ole Bolt kunagi enda käitumist rekordi rahaga põhjendanud. Ta ei saakski, sest rekordite eest saadav tasu ei ole temasuguse ülihästi teeniva superstaari jaoks eriline summa. Sama ei saa öelda kahe eelmise sportlase kohta.
Teiseks. Kurb tõsiasi on see, et Bubka ei saanudki kunagi teada enda tegelikku tippu, sest tõstis kõrguseid ainult 1 cm kaupa. Selleasemel, et tippvormi ära kasutada ja maksimaalset kõrgust proovida. Tundub, et Isibajevaga läks/läheb samamoodi. Pole ta ju viimasel ajal rekordeid teinud. Aga äkki nüüd teeb? Loodame.
Nende kahe sportlase puhul on selline rekordite eest saadava auhinnaraha jahtimine tiba arusaadavam. Selle alaga ei käi kahjuks kaasas sama glamuuri ja rahasummasid.
Sellegi poolest kas ei ole kurb, kui sport seisneb raha tagaajamises, mitte tulemuste saavutamises? Võid ju öelda, et see on paratamatu ja “normaalne” aga vale on ta sellegipoolest.
Edit: Lugesin su teksti uuesti läbi ja paistis, et sa panid “au ja populaarsuse” sellise teguviisi puhul esikohale. Bolti jaoks ei ole ka kumbki neist erilise tähtsusega.
Edit2: Nonii naiste kõrgushüpe läbi. mott.
august 17, 2009 at 6:37 p.l. #213993rait83
MemberJah!Ma ootasingi, et keegi nii sõnavabaduse, kui ka rekordite koha pealt sellise vastuse kirjutab.
Sõnavabaduse lipu taha ma pugesingi teatud huumoriga. Sellest ka jutumärgid. Sellegipoolest ajas natukene naerma, et sa lausa seadusi tsiteerima hakkasid. Isegi kui sa läbid 100m 9.58s ei tähenda, et sa oleksid kriitikast üle. See, et Bolt ebasportlikult käitub, ei ole päris kindlasti ainult minu arvamus. Kes vähegi ajalehti loeb, teab, et seda arvavad ka spordi autoriteedid.
Ka Isinbajeva näide on mulle teada, kes omakorda kopeeris Sergei Pukat. Esiteks, ei ole Bolt kunagi enda käitumist rekordi rahaga põhjendanud. Ta ei saakski, sest rekordite eest saadav tasu ei ole temasuguse ülihästi teeniva superstaari jaoks eriline summa. Sama ei saa öelda kahe eelmise sportlase kohta.
Teiseks. Kurb tõsiasi on see, et Puka ei saanudki kunagi teada enda tegelikku tippu, sest tõstis kõrguseid ainult 1 cm kaupa. Selleasemel, et tippvormi ära kasutada ja maksimaalset kõrgust proovida. Tundub, et Isibajevaga läks/läheb samamoodi. Pole ta ju viimasel ajal rekordeid teinud. Aga äkki nüüd teeb? Loodame.
Nende kahe sportlase puhul on selline rekordite eest saadava auhinnaraha jahtimine tiba arusaadavam. Selle alaga ei käi kahjuks kaasas sama glamuuri ja rahasummasid.
Sellegi poolest kas ei ole kurb, kui sport seisneb raha tagaajamises, mitte tulemuste saavutamises? Võid ju öelda, et see on paratamatu ja “normaalne” aga vale on ta sellegipoolest.
Edit: Lugesin su teksti uuesti läbi ja paistis, et sa panid “au ja populaarsuse” sellise teguviisi puhul esikohale. Bolti jaoks ei ole ka kumbki neist erilise tähtsusega.
kas 9.58 on lõpus jala sirgeks laskmine või?
Mina küll saan tast aru, miks peaks iga kord 100-ga lõpuni panema kui saab kergemalt.
august 17, 2009 at 6:38 p.l. #213994FrodoB
MemberVäga kahju, kui ei saa aru, miks pole spordis õige suhtumine “saab ka kergemini”
august 17, 2009 at 6:46 p.l. #213996matti
MemberAhh, ei kirjuta parem midagi
august 17, 2009 at 6:50 p.l. #213997FrodoB
MemberKui on midagi öelda, siis ole hea ja ütle
august 17, 2009 at 6:56 p.l. #213998Mailman
MemberMa ütlen, kui hakata rääkima, siis võiks vähemalt faktid üle kontrollida. Mehe nimi on Sergei Bubka
august 17, 2009 at 7:03 p.l. #214000FrodoB
MemberMa ütlen, kui hakata rääkima, siis võiks vähemalt faktid üle kontrollida. Mehe nimi on Sergei BubkaLEIDSID ka asja mille küljes nokkida. FFS ma ütleks midagi eriti mürgist aga ma olen siin teemas juba niigi liiga kuri olnud. Oleks sul siis MIDAGI ÖELDA KA aga…
Muide enda posti esialgses versioonis panin ma “Puka” taha koolonitesse, et kirjapilt vale. Pärast küsisin üle ja see totu kinnitas, et kirjutasin õigesti. Siis võtsin koolonid ära.
august 17, 2009 at 7:10 p.l. #214002Indrek K
MemberSa Frodo võid seletada siin palju tahad ja ajaviiteks paar Eesti meistritiitlit juurde võita, aga enamuse jaoks tegid sa oma olemuse oma esimese postiga siin teemas selgeks!
august 17, 2009 at 7:22 p.l. #214006FrodoB
MemberSeda tean ma isegi, et ma väga halva, kurja ja sallimatu inimese mulje jätan. Usu või mitte aga tegelikult ma sellist “püha viha” väga tihti ei tunne. Pigem naeran tihti selle foorumi teatud liikmete üle, kes seda harrastavad. Ühel keeb katel üle siis, kui steroidide kohta midagigi halvasti öelda, teisel siis, kui kuskil naisteajakirjas toitumise koha pealt mööda pandud on.
Mind oleks selle ee…jooksja käitumine külmaks jätnud. Nõmetsesid ju seitse meest kaheksast. Nagu ma ütlesin, selle alaga on minu mäletamist mööda alati selline tobedus kaasas käinud. Mis mind häiris oli see, et järsku hakkasid sellest kõik vaimustuma.
Sellegipoolest oled SINA see lollike, kes ei suuda vaidlust jätkata ilma isiklike solvanguteta. Jonn tuli peale, et ei osanud midagi tarka öelda?
august 17, 2009 at 7:38 p.l. #214011Indrek K
MemberTead, ma ei taha sulle kuidagipidi ärapanna, (pop väljend või nii
august 17, 2009 at 8:00 p.l. #214013Milehigh
MemberNõustun Frodoga. Mõttetu on mängida mingit tõusikut (BOLT) . Oled parim siis ole,mitte ära tõmble. Eriti veel kui mees võib olla kõndiv keemialabor mis igahetk plahvatamas. Ja kui välja tuleb et steroidid siis pole siin mingist inimvõimete piirist juttu,parimal juhul keemia võimete piirist. Mainin ka ära et mind ei kõiguta see kui keegi tuleb mind steroidide liigses mahategemises süüdistama vms. Igal inimesel oma arvamus mida ta kaitseb ja ongi kõik.
august 17, 2009 at 8:03 p.l. #214014Kristjan-Johannes Konsap
MemberMinu arust pole seaduste tsiteerimises midagi ennekuulamatut. Kui ma juba (kahjuks) võtsin ennist vaevaks vastata, tahtsin väljenduda poliitiliselt korrektselt, mitte lahmida niisama nagu mõned.
Nägin Bolti jooksu ja isiklikult ei leidnud tema käitumises midagi perversset või seadusevastast. See mida “spordiautoriteedid” ütlevad mind väga ei kõiguta. See aeg, kus teiste järgi tahtsid olla jäägu ikka sinna teismeliseikka.
Üldiselt ma vaatan, naudid sa sõnavabadust sama palju kui oma internetianonüümsust. Kui sa oleksid tõesti nii intelligentne kui välja üritad näidata, poleks sa oma esimest kommentaari üldse avaldanud. Või siis oled lihtsalt poole kohaga rassist. Ma ei taha nüüd kedagi jälle isiklikult solvata, samas mis teha, kui tõde kõlab nagu solvang. Ma ei tea, kas oled ainuke laps peres või pead ennast lihtsalt nii heaks sportlaseks, et katus on ära sõitnud vms vms.
Mind ajaks naerma hoopis see, kui üks labaselt käituv põhjendamatult kõrge enesehinnanguga sportlane sõimab teist, mõne arvates labaselt käituvat põhjendatult kõrge enesehinnaguga sportlast.
Aga see on vaid minu arvamus.
august 17, 2009 at 8:04 p.l. #214015pacman
MemberNõustun Frodoga. Mõttetu on mängida mingit tõusikut (BOLT) . Oled parim siis ole,mitte ära tõmble. Eriti veel kui mees võib olla kõndiv keemialabor mis igahetk plahvatamas. Ja kui välja tuleb et steroidid siis pole siin mingist inimvõimete piirist juttu,parimal juhul keemia võimete piirist. Mainin ka ära et mind ei kõiguta see kui keegi tuleb mind steroidide liigses mahategemises süüdistama vms. Igal inimesel oma arvamus mida ta kaitseb ja ongi kõik.Naer, mis sa mõtled, et teised poisid on seal puhtad? Et Bolt ainuke patustaja? Kindlasti nad enamus seal end vahel turgutavad , aga kiireim on siiski kiireim.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.