Uneprobleemid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Uneprobleemid
- This topic has 13 replies, 11 voices, and was last updated 14 years, 9 months tagasi by
Larry.
-
AutorPostitused
-
november 17, 2009 at 7:55 p.l. #19557
sass01
MemberTean, et neid uneteemasi palju, aga pöördun ikkagi siia…
Et asi selles mul on suht rasked uneprobleemid, paari viimase kuuga eriti hulluks läinud,
suht häiriv on kuna trennis on raskused juba suht madalaks läinud tänu unetusele, väiksemad kui kevadel isegi…
Magama minnes pmst und ei tulegi ja ööjooksul healjuhul magan mõned tunnid, olen proovind regluaarset magamaminemist,
perearst pani isegi Xanaxid peale ja olen proovind mõndasi looduspreparaate palderjani, palderjani ning taimede segu tablette,
aga kasu on minimaalne.
Toitumine on mul enam vähem, vitamiinid ja mineraalid koosseis päris korras pole.
Et küsingi, kas keegi teab mis aitaks? Või millest see tingitud võib olla?
Muidu trenni teen regulaarselt 4-5x nädalas (jõusaal), ning liigsest trennist see ei tule, kuna vahel oli mandliop,
ei treeninud 3 nädalat ja ikka ei saand und..
Et siis andke soovitustega tuld.
november 17, 2009 at 8:07 p.l. #235280Lev
MemberTean, et neid uneteemasi palju, aga pöördun ikkagi siia…Et asi selles mul on suht rasked uneprobleemid, paari viimase kuuga eriti hulluks läinud,
suht häiriv on kuna trennis on raskused juba suht madalaks läinud tänu unetusele, väiksemad kui kevadel isegi…
Magama minnes pmst und ei tulegi ja ööjooksul healjuhul magan mõned tunnid, olen proovind regluaarset magamaminemist,
perearst pani isegi Xanaxid peale ja olen proovind mõndasi looduspreparaate palderjani, palderjani ning taimede segu tablette,
aga kasu on minimaalne.
Toitumine on mul enam vähem, vitamiinid ja mineraalid koosseis päris korras pole.
Et küsingi, kas keegi teab mis aitaks? Või millest see tingitud võib olla?
Muidu trenni teen regulaarselt 4-5x nädalas (jõusaal), ning liigsest trennist see ei tule, kuna vahel oli mandliop,
ei treeninud 3 nädalat ja ikka ei saand und..
Et siis andke soovitustega tuld.
Xanax võta kohe maha! Olen ise kasutanud ja see ei mõju hästi! Muide neid ostavad narkarid ka et laksu alla saada. Ja üldse see tebiilsis, et neid ravimeid nii vabalt välja jagatakse. Xanaks on neile, kel närvid läbi ja kes tugevalt rahutud.Tekitab sõltuvust ka. Samahästi võiks arst mulle vabalt steroide välja kirjutada.
Osta selle xanaxi asemel mingi vitamiini kompleks vms. Trennist tee nädal või rohkem pausi, kuni uni taastub.
Xanaks paneb su kataboolsesse seisu ja sa kaotad kaalu ja sellepärast ka raskuste langus.
Ise oled nii haige ja ronid trenni?? Xanaks on viimasegi mõistuse viinud we??
november 17, 2009 at 8:12 p.l. #235284sass01
MemberXanaxit ei tarbi praegu pm üldse, eelmine nädal paar korda võtsin, ning treeningust see unetus tingitud pole,
kuna nagu ütlesin, et mandliopi ajal ei tarbinud ei xanaxit ei palderjane ega midagi paus oli 3 nädalat, aga ikka ei saanud magada…
Need unehäired on mul läbi aastate olnd vahel vähem vahel rohkem, enne nii ei olnud aga nüüd viimased kuud ongi eriti retsid olnud.
november 17, 2009 at 8:47 p.l. #235296Sakurai
MemberXanaxit on täiesti normaalne välja kirjutada, kui seda tarvitatakse normaalses koguses. Samuti aitab unetuse korral. Ja on samuti seaduslik ravim, seega ei saa seda ju võrrelda kuidagi steroidiga. Aga hei, see ainult minu arvamus asjast.
Tagasi teema juurde, oled proovinud enne magamaminekut sooja piima vms juua? See peaks ka rahustama hästi, ei oska rohkem öelda midagi pole õnneks kunagi sellist kebo olnud. (Ptüi,ptüi,ptüi)
november 17, 2009 at 9:01 p.l. #235304emmimees
MemberMiks arst sulle rahusti kirjutas, magamiseks on unerohud, imovane näiteks, aga peaks ju toimima ka xanax. EHk on vaimsed põhjused unetusel? Siis tegele nendega ennekõike..
november 17, 2009 at 9:36 p.l. #235311sass01
MemberVaimselt on endaarust kõik korras, sooja teed, piima muud sellist olen proovinud,
ise ei kujuta ette ka kuidas need uneprobleemid tulnud on, elustiil on pmst koguaeg sama olnud.
Eks ma pean perearstiga kokku saama vaatan mis ta ütleb…
november 17, 2009 at 10:08 p.l. #235322samuil
Member“Kas pehme või kõva voodi, soojem või külmem tuba – selliseid soovitusi ei taha dr Hion anda. Inimesed on erinevad, magama peab nii, et mugav oleks. Aga üldiselt on jahedam tuba magamiseks parem, sest uniseks jääme siis, kui kehatemperatuur langeb. Kehatemperatuuril aitab langeda ka paar tundi varem tehtud soe veeprotseduur või mitu tundi varem olnud kehaline pingutus. Õigel ajal ja õige koormusega treenimine soodustab sügavat und.
Une eel on soovitav võtta endale väike mahalaadimisaeg – loomulik, et uni ei tule, kui oled elevil, rõõmsalt erutatud või äsja vaimset või füüsilist tööd teinud. Noorena käib ümberlülitumine kergelt, vanemaks saades pole enam nii kerge magama jääda. Mõned unetud pingutavad ennast kehaliselt üle ega laadi maha enne uinumist”.
Tartu Ülikooli psühhiaatriakliiniku psühhiaater Tuuliki Hion
Kas treening jääb hilistele öhtutundidele? Oled proovinud magneesiumi tablette võtta enne magama mimekut?Oli samuti selline probleem eelmine aasta.Hakkasin tarvitava magneesiumi tablette ja mingi paari nädalaga loksus asi paika.
Ise tarvitan praegu Vitababalans Magnex 350 +B6
november 17, 2009 at 10:14 p.l. #235325Bulletproof
Memberkas seda foorumi teemat oled juba lugenud?
november 18, 2009 at 10:53 e.l. #235393Alger025
Member“Kas pehme või kõva voodi, soojem või külmem tuba – selliseid soovitusi ei taha dr Hion anda. Inimesed on erinevad, magama peab nii, et mugav oleks. Aga üldiselt on jahedam tuba magamiseks parem, sest uniseks jääme siis, kui kehatemperatuur langeb. Kehatemperatuuril aitab langeda ka paar tundi varem tehtud soe veeprotseduur või mitu tundi varem olnud kehaline pingutus. Õigel ajal ja õige koormusega treenimine soodustab sügavat und.Une eel on soovitav võtta endale väike mahalaadimisaeg – loomulik, et uni ei tule, kui oled elevil, rõõmsalt erutatud või äsja vaimset või füüsilist tööd teinud. Noorena käib ümberlülitumine kergelt, vanemaks saades pole enam nii kerge magama jääda. Mõned unetud pingutavad ennast kehaliselt üle ega laadi maha enne uinumist”.
Kas treening jääb hilistele öhtutundidele? Oled proovinud magneesiumi tablette võtta enne magama mimekut?Oli samuti selline probleem eelmine aasta.Hakkasin tarvitava magneesiumi tablette ja mingi paari nädalaga loksus asi paika.
Mind ennast mõjutab ka tohutult toatemperatuur, kui liiga soe tuba, siis und ei tule. Samuti voodi, miskipärast uinun pehmemas palju paremini, lisaks padi – peab olema see õige!
november 18, 2009 at 11:21 e.l. #235424kuuliks
Member“Kas pehme või kõva voodi, soojem või külmem tuba – selliseid soovitusi ei taha dr Hion anda. Inimesed on erinevad, magama peab nii, et mugav oleks. Aga üldiselt on jahedam tuba magamiseks parem, sest uniseks jääme siis, kui kehatemperatuur langeb. Kehatemperatuuril aitab langeda ka paar tundi varem tehtud soe veeprotseduur või mitu tundi varem olnud kehaline pingutus. Õigel ajal ja õige koormusega treenimine soodustab sügavat und.Une eel on soovitav võtta endale väike mahalaadimisaeg – loomulik, et uni ei tule, kui oled elevil, rõõmsalt erutatud või äsja vaimset või füüsilist tööd teinud. Noorena käib ümberlülitumine kergelt, vanemaks saades pole enam nii kerge magama jääda. Mõned unetud pingutavad ennast kehaliselt üle ega laadi maha enne uinumist”.
Normaaltemperatuuril tuba (jahedam) ja veidi kõvem voodi. Minule nt on hädavajalikud 2 patja ja et need oleks jahedad. Kui läheb soojaks, keeran ümber. Päris pehmes voodis ma ka magada ei saa, pigem siis keskmine (rohkem kõvem kui pehme).
Suvest sügiseni magan lahtise aknaga, ka siis kui väljas +12-14C.
november 18, 2009 at 11:25 e.l. #235431katsi
MemberUnetus on päris karm probleem.
Xanax ei ole ainult depresiivsete ravim, seda kasutatakse ka unetuse raviks, sest võtab pinged maha.
Kõikidele eelkõnelejatele lisaks:
* proovi vältida televiisorit-arvutit terve päeva (või siis ntx õhtuti, kella kuue reegel
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
), kui vaja, siis ka terve nädal. * käi enne uinumist rahulikult jalutamas 30 min.
* treeninguid ära tee (väga)õhtusel ajal – trenn peaks kelle 19-ks läbi olema.
* voodisse minekuks ALATI üks ja see kindel aeg.
* voodis olles ära lahka mõtetes päevaprobleeme, pigem võta endale üks ilus unistus ja mõtle sellele – mis iganes Su hinge parasjagu köidab (mis järgmine suvi teed jne).
* proovi enne uinumist erinevaid variante: piparmünditee (mind ajab hoopis iiveldama), piim ja mesi, palderjan jne. Kusjuures kui oled kohvijooja, siis võib hea une tuua hoopis magus kohv/must tee piimaga. Alkot küll ei soovitata, aga Une-Mati ravim sisaldab alkoholi ja see oli ainuke asi, mis ntx mu kursaõde pingelistel aegadel uinuma pani
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>* minu ema niidavad jalust allergiaravimid – piisab poolest tabletist ja ta magab 12h nagu karuott talveund
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>* voodi peab mugav olema, kusjuures mõni magab paremini alasti, teine just riietes.
* muretse maheda valgusega öölamp – võib-olla ei saa Sa päris pimedas magada. Või kui probleem on vastupidine – muretse pimendav ruloo.
Kui muidu ei saa, mine kasvõi prühholoogi konsultatsioonile, sest unetus on ikkagi väga tõsine probleem, eriti pikaajaline unetus. Ainult Xanax seda ei ravi, mingi põhjus peab asjal olema. Sest kõik on lõpuks ikkagi ainult ühes kohas kinni – AJU ja kui seal tekkinud probleemi ravimisega ise hakkama ei saa, tuleb spetsialistid appi võtta.
Jõudu jaksu ja kiiret probleemi lahendamist!
november 18, 2009 at 12:11 p.l. #235443sass01
MemberTänud asjalike vastuste eest, võtan soovitusi kuulda,
ning ostan magneesiumit ja vitamiine. :- P
aprill 23, 2011 at 5:13 e.l. #298884Aile
Memberaprill 23, 2011 at 7:20 e.l. #298899Larry
Membertere, mul on olnud ka magamisega probleeme. Kohati on nii, et ei maga terve öö või siis lihtsalt ei jää mingi esimesed 2-3 h kohe magama.
Olin ka tablettide ja asjade peal kunagi ammu.
Aga olen avastanud, et tõepoolest need Mg tabletid, mis kõigis supermarketites lahustuval kujul saada on, aitavad sügavale unele väga hästi kaasa.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.