Unehäired
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi ROtter’ilt » Unehäired
- This topic has 80 replies, 51 voices, and was last updated 17 years tagasi by
PointGuard.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 19, 2009 at 5:23 e.l. #180289
ristokru
MemberTere, mul siis selline asi et ei suuda magama jääda ja see väga suureks probleemiks! Eile nt. läksin magama u.21.00 ja jäin kohe ka korraks magama aga u. 10 min. pärast üleval ja ei jäänud enam magama, vähklesin ja lõpuks läksin nii närvi ka veel kuna homiikul olivaja ärgata kell 5 hommikul aga ma jäin magama alles 00.30
See ei ole ju normaalne! Vähe sellest ma olin eelmine päev ka öösel ainult maganud 5 tundi ja selline uni aga voodis nagu hakkaks keha unele vastu võitlema
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas on pakkuda ka mingeid lahjemaid une tablette?
jaanuar 19, 2009 at 6:01 e.l. #180291ROtter
MemberTere, mul siis selline asi et ei suuda magama jääda ja see väga suureks probleemiks! Eile nt. läksin magama u.21.00 ja jäin kohe ka korraks magama aga u. 10 min. pärast üleval ja ei jäänud enam magama, vähklesin ja lõpuks läksin nii närvi ka veel kuna homiikul olivaja ärgata kell 5 hommikul aga ma jäin magama alles 00.30
See ei ole ju normaalne! Vähe sellest ma olin eelmine päev ka öösel ainult maganud 5 tundi ja selline uni aga voodis nagu hakkaks keha unele vastu võitlema
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Kas on pakkuda ka mingeid lahjemaid une tablette?
Alustame ikka põhjuste likvideerimisest, mitte tagajärgede?
Unehäired niisama ei teki.
jaanuar 19, 2009 at 6:09 e.l. #180292Samakamees
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Kas on pakkuda ka mingeid lahjemaid une tablette?
Mul on ka vahest nii. Mul aitab , kui ma jahutan toa täiesti jahedaks , nii et on külm olla ja lähen magama ning mõne aja pärast magan nagu lapsuke
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 19, 2009 at 9:20 e.l. #180315ristokru
MemberMul on ka vahest nii. Mul aitab , kui ma jahutan toa täiesti jahedaks , nii et on külm olla ja lähen magama ning mõne aja pärast magan nagu lapsuke
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See ka aitab jah
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga no vot ei aita ka see enam igakord 
Rotter räägi siis põhjusest? Ma olen enda poolt nagu kõik teinud aga no vot uni kadunud voodis! Lugesin ,et korras inimene peaks voodis suht kiirelt uinuma mitte vähklema seal 3 tundi ennem
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 19, 2009 at 9:40 e.l. #180317joey
MemberMõtle ilusatele asjadele, kui magama heidad. Kool, töö ja muu pa*k lülita täiesti välja.
Aitavad ka magneesiumitabletid.
jaanuar 19, 2009 at 9:42 e.l. #180318ras-
Membermhh.. mul eluaeg nii olnud, et võin nii WASted olla kui üldse võimalik. Alla 2tunni pole võimalik magama jääda. üldiselt ca 3 tundi magamajäämine. Eeldan et see on sellest, et niipea kui pikali viskan, siis tuhatmiljon mõtet käib läbi ja siis mingi uue TEEMA tulenedes hakkad seda rohkem mõtlema ja unustad väsimuse täiesti ära.
jaanuar 19, 2009 at 9:50 e.l. #180320ROtter
MemberSee ka aitab jah
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga no vot ei aita ka see enam igakord
Rotter räägi siis põhjusest? Ma olen enda poolt nagu kõik teinud aga no vot uni kadunud voodis! Lugesin ,et korras inimene peaks voodis suht kiirelt uinuma mitte vähklema seal 3 tundi ennem
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Üks hea nipp uinumiseks on lugemine.
Kõigepealt loe kolmeni, siis viieni ja kui ikka und ei ole tulnud, siis hakka kell 6 oma igapäevaseid toimetusi tegema.
jaanuar 19, 2009 at 10:07 e.l. #180327joey
MemberNoh, lambaid võite ka lugeda.
Igaljuhul parem, kui oma igapäevaste probleemide peale mõtlemine.
jaanuar 19, 2009 at 10:10 e.l. #180328ras-
MemberÜks hea nipp uinumiseks on lugemine.Kõigepealt loe kolmeni, siis viieni ja kui ikka und ei ole tulnud, siis hakka kell 6 oma igapäevaseid toimetusi tegema.
hea
jaanuar 19, 2009 at 10:11 e.l. #180330-Egert
MemberIgasugused negatiivsed mõtted tuleb peast minema ajada uinudes.
jaanuar 19, 2009 at 10:16 e.l. #180332Kenneth
MemberMinulgi suht aktuaalne teema. Tegelikult pool elu unehäired olnud, aga täna öösel näiteks ei maganud ühtegi minutit. Nii hull ka asi naljalt pole. Eile sai 10h arvuti taga tööd rügatud ja ergutuseks natuke Coca Colat joodud, mida muidu üldse ei joo. Ei tea kas see tõesti nii kõvasti paugub siis.
jaanuar 19, 2009 at 11:16 e.l. #180344Tigerkutsu
MemberMinulgi suht aktuaalne teema. Tegelikult pool elu unehäired olnud, aga täna öösel näiteks ei maganud ühtegi minutit. Nii hull ka asi naljalt pole. Eile sai 10h arvuti taga tööd rügatud ja ergutuseks natuke Coca Colat joodud, mida muidu üldse ei joo. Ei tea kas see tõesti nii kõvasti paugub siis.
jaanuar 19, 2009 at 11:50 e.l. #180346pumper
MemberKui on pea liialt mõtteid täis, siis mina olen võtnud raamatu ja diivani peale kolinud 15-20 minutit ja silm vajub vägisi kinni. Tagasi voodisse ja olemas.
Kui on päeval midagi väga intensiivset olnud: rattamaraton vms, siis on ka närvid oma elu elamas ja magada ei lase. Selliste puhkude jaoks Unemati tilgad peale pingutust. Sama ka siis kui kõva trenn liiga hilisel kellaajal.
Igausugu ergutavad ained ka loomulikult takistavad head rahulikku und. Kofeiin suuremas koguses eriti. Hiljaaegu avaldatud uurimuse tulemustes oli ka järeldus, et kofeiin põhjustab juba mitte väga suurtes kogustes tarbides hallutsinatsioone ja paranoiat.
Samas autoroolis rekkameeste peal katsetatud parim kiire puhkamise meetod on suht kummaline. Kange kohv ja peale seda u pooletunnine uinak hoiab autojuhi silmad jälle pikalt lahti.
Ja eraldi teema on termogeenilised rasvapõletajad. Esimene kord kui ühe kapsli võtsin, siis kahe järgneva ööga magasin u 4 tundi kokku. Sellest esimesel ööl u 20 minutit. Ei olnudki kusjuures jube.
jaanuar 19, 2009 at 1:30 p.l. #180355pohjamaatytar
MemberKuna olen ülikooli lõpetamas ja stress on üle pea kasvanud, pole unehäired mulle üldse võõrad. Mind on aidanud enese täielik väljalülitamine, seega nõustun eelnevate vastajatega, et töö-kool-kohustused-mured peast minema visata. Vähemalt püüa. Kasuks tuleb millelegi üliigavale mõtlemine, usu või mitte, aga üldjuhul see töötab
jaanuar 19, 2009 at 3:55 p.l. #180368naissfeiss
MemberSiit leiad head infot:
http://www.helpguide.org/life/sleep_tips.htm
http://www.sleepnet.com/tips.html
Siin on head rahustamis ja mõtete mujaleviimise võtted:
http://www.umm.edu/sleep/relax_tech.htm
Kokkuvõtvalt soovitaksin minna igapäev sama kellaaeg magama. Umbes tund või nii enne magamaminekut lülitada arvuti-telekas ja muud müraallikad välja, jättes tööle ainult hämarad tuled, et toas oleks üpriski pime.
Kui on käes aeg magama minna, soovitan kohe voodis teha mõnda kõige rohkem meeldivamat ja rahustavamat tehnikat, mis eelnevas lingis kirjas on. Kui 15-20 minutiga ei tule und, tõuse voodist üles, pane mõni hämar tuli põlema ja tee midagi igavat ja rahustavat. Ära kindlasti vaata telekat ega mine arvutisse. See võib olla raamatu lugemine, nõude pesemine jne, olenevalt eelistustest. Kui tunned ennast unisema, mine voodisse ja korda rahustamisharjutusi.
Nüüd peaks küll uni tulema, kui ei, siis korda.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.