Umbkaudne 80% kindel toitumiskava.
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Umbkaudne 80% kindel toitumiskava.
- This topic has 55 replies, 15 voices, and was last updated 18 years, 11 months tagasi by
zudokorn.
-
AutorPostitused
-
veebruar 2, 2006 at 5:32 e.l. #69063
Kurupt
Memberkui on ettem6tlik mees/naine siis autos ongi terve purk toidukorrasendajat valmis. siit lehelt saadaval HERC mis on v2ga hea oma naturaalse koostise poolest. toidulisanditel pole midagi viga, kui on kiired p2evad ning ei j6ua syya v6i esineb v6imalus kuskile pitsat v6i muud sellist saasta s88ma minna, siis igatahes on toidulisand/asendaja etem valik
veebruar 2, 2006 at 8:29 e.l. #69077jrx
MemberOh jah. Kui su eesmärgiks on lihaste reljeefsus ja rasvaprotsendi langus siis sööd sa üsna kindlasti veel liiga palju süsivesikuid ja liiga vähe (head) rasva. Kindlasti lisa dieedile kalaõlitabletid (kiirendavad ainevahetust, mõnede uuringute järgi võib juba ainult nende lisamine kiirendada ainevahetust 10-15%).
Minu soovitus:
Hommikul putru söö, võileivad jäta ära, jogurt asenda kohupiima/kodujuusutga.
Kell 11.00 asenda jogurt kohupiima/kodujuustuga.
Kell 14.00 vaata mida sööd. Kartul jäta ära. Asenda näiteks (eelistatuse jäjekorras – toores, hautatud, keedetud, praetud) samas koguses porgandi, kaalika, kapsaga. Kui suveaeg tuleb, siis ka lillkapsa, broccoli, spinatiga.
17.30 mis koguses sa seda dekstroosi tahad võtta?
19.00 see nüüd sõltub. MILLAL on su trenn? 1-1,5 h peale trenni oleks okei süüa natuke sellist toitu kus on aeglased süsivesikud siis pasta, riisi või kartuli näol.
22.00 bueno. krõmpsa paar porgandit ka juurde.
Selliste eesmärkide juures pead süsivesikud saama peamiselt juurviljadest-puuviljadest (porgand, kapsas, kaalikas, sibul jne jne) ja vältima tärklist v.a. võibolla trennile järgnevas toidukorras (kartul, riis, pasta, leib).
Toonitan, et see on minu soovitus ja arusaam, mis põhineb minu kogutud teadmistel. Loomulikult on teistel õigus oma arvamustele. Kui keegi tõesti VÄGA tahab, siis võin kinnituseks allikaid ka hakata otsima aga väga ei viitsiks.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 2, 2006 at 10:19 e.l. #69089ROtter
MemberOh jah. Kui su eesmärgiks on lihaste reljeefsus ja rasvaprotsendi langus siis sööd sa üsna kindlasti veel liiga palju süsivesikuid ja liiga vähe (head) rasva. Kindlasti lisa dieedile kalaõlitabletid (kiirendavad ainevahetust, mõnede uuringute järgi võib juba ainult nende lisamine kiirendada ainevahetust 10-15%).Minu soovitus:
Hommikul putru söö, võileivad jäta ära, jogurt asenda kohupiima/kodujuusutga.
Kell 11.00 asenda jogurt kohupiima/kodujuustuga.
Kell 14.00 vaata mida sööd. Kartul jäta ära. Asenda näiteks (eelistatuse jäjekorras – toores, hautatud, keedetud, praetud) samas koguses porgandi, kaalika, kapsaga. Kui suveaeg tuleb, siis ka lillkapsa, broccoli, spinatiga.
17.30 mis koguses sa seda dekstroosi tahad võtta?
19.00 see nüüd sõltub. MILLAL on su trenn? 1-1,5 h peale trenni oleks okei süüa natuke sellist toitu kus on aeglased süsivesikud siis pasta, riisi või kartuli näol.
22.00 bueno. krõmpsa paar porgandit ka juurde.
Selliste eesmärkide juures pead süsivesikud saama peamiselt juurviljadest-puuviljadest (porgand, kapsas, kaalikas, sibul jne jne) ja vältima tärklist v.a. võibolla trennile järgnevas toidukorras (kartul, riis, pasta, leib).
Toonitan, et see on minu soovitus ja arusaam, mis põhineb minu kogutud teadmistel. Loomulikult on teistel õigus oma arvamustele. Kui keegi tõesti VÄGA tahab, siis võin kinnituseks allikaid ka hakata otsima aga väga ei viitsiks.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis sellel jogurtil viga on, et seda peab kogu aeg asendama?
veebruar 2, 2006 at 10:25 e.l. #69093jrx
MemberJogurtil iseenesest pole midagi viga:) mulle väga meeldib jogurt. Aga arvestades antud inimese eesmärke on jogurtis võrreldes kohupiima ja kodujuustuga mõttetult palju suhkruid ja vähe valku.
Mu enda hommikusöök on tavaliselt pool pakki kohupiima ca 50 g omatehtud (s.t. kokkusegatud) müsliga ja maitseks peale tilk jogurtit. Aga mitte pool liitrit kuni liiter korraga.
(muudetud kirjavea pärast)
veebruar 2, 2006 at 12:44 p.l. #69108ROtter
MemberJogurtil iseenesest pole midagi viga:) mulle väga meeldib jogurt. Aga arvestades antud inimese eesmärke on jogurtis võrreldes kohupiima ja kodujuustuga mõttetult palju suhkruid ja vähe valku.Mu enda hommikusöök on tavaliselt pool pakki kohupiima ca 50 g omatehtud (s.t. kokkusegatud) müsliga ja maitseks peale tilk jogurtit. Aga mitte pool liitrit kuni liiter korraga.
(muudetud kirjavea pärast) [/QUOT
Uups!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 2, 2006 at 1:08 p.l. #69119Kurupt
Memberma söön hommikuks omletti kolmest munavalgest ning ühest kollasest, oleneb olukorrast kas siis natuke müslit või herkulaputru(selle keetmisega l2heb hommikuti liiga kaua) ning v2ike kausitäis toorsalatit. igal hommikul s88n endale sisse ysna suure koguse toitu, kuid kahe tunni möödudes on kõht juba tyhjenemas ning kolme tunni möödudes on oodatud söömaaeg:)
veebruar 2, 2006 at 2:02 p.l. #69092Mr.Y
MemberSelliste eesmärkide juures pead süsivesikud saama peamiselt juurviljadest-puuviljadest (porgand, kapsas, kaalikas, sibul jne jne) ja vältima tärklist v.a. võibolla trennile järgnevas toidukorras (kartul, riis, pasta, leib).Ma olen just lugenud et 80% päevasest süsivesikukoguest peaks tulema tärklisest – miks see siis lõunasöögiks nii sobiv ei ole?
Ma olen lõunal söönud kuskil 80-90g süsivesikuid (keedan 100g riisi). Ainult porganditest sellist kogust tahtes peaksin neid miinimum 1kg ära sööma. Kui kapsast ja kaalikat ka süüa, kus veel vähem süsivesikuid, siis läheks u 1,5kg ühepajatoitu juba… see on natuke palju ju?
veebruar 2, 2006 at 3:42 p.l. #69110starter
Membersuur tänu jrx. kui tihti ja palju peaks sööma kalaõlitablette? dekstroosi pärast trenni mõtlesin 50 g võtta? kas oleks parem kui ei võta?
igatahes võtan su nõu kuulda.
veebruar 2, 2006 at 9:30 p.l. #69174jrx
MemberSee sõltub sellest palju sinu ostetud tablettides seda sees on
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ise kasutan PharmaNordi tavalisi, neid päevas 1-2.
Mr. Y’le seda, et see sõltub eesmärkidest kõik. Palju tärklist tekitab sellise insuliinireaktsiooni et kasutegur muutub väikeseks. Lisaks palju energiat ja muud ei midagi. Kõige parem insuliinitolerants on 0-2 h peale trenni, kus seda võib suht muretult süüa kuna aitab paremini kaasa glükogeenivarude taastamisele ja lihaste taasehitamisele. Seega: tärklis peale trenni!
Küsija eesmärgiks oli rasva vähemaks saada. Alati kui see on eesmärgiks, siis on tärklis igasugusel kujul suht suur vaenlane, vabalt võib olla 40-35-25 suhtes toitumises (valk-rasv-süsivesik) ja süsivesikud korjata kokku just puu- ja juurviljadest.
veebruar 3, 2006 at 7:16 e.l. #69187ROtter
MemberSee sõltub sellest palju sinu ostetud tablettides seda sees on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ise kasutan PharmaNordi tavalisi, neid päevas 1-2.
Mr. Y’le seda, et see sõltub eesmärkidest kõik. Palju tärklist tekitab sellise insuliinireaktsiooni et kasutegur muutub väikeseks. Lisaks palju energiat ja muud ei midagi. Kõige parem insuliinitolerants on 0-2 h peale trenni, kus seda võib suht muretult süüa kuna aitab paremini kaasa glükogeenivarude taastamisele ja lihaste taasehitamisele. Seega: tärklis peale trenni!
Küsija eesmärgiks oli rasva vähemaks saada. Alati kui see on eesmärgiks, siis on tärklis igasugusel kujul suht suur vaenlane, vabalt võib olla 40-35-25 suhtes toitumises (valk-rasv-süsivesik) ja süsivesikud korjata kokku just puu- ja juurviljadest.
40:35:25 – valk:rasv:süsivesik ???
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 3, 2006 at 8:07 e.l. #69192jrx
MemberKui eesmärgiks ei ole konkreetset kaalu hoida/võtta, siis on see jälle liialdus:)
Andke andeks, ma olen uuest foorumist väikses ahvivaimustuses ja ahmin siin olevat infot täiega sisse, üritan kasulikku välja selekteerida ja aegajalt ise pritsin siia oma arvamusi ilma korralikult mõtlemata selle peale mida kirjutan.
40%-35%-25% (valk-rasv-süsivesik) läheb muidugi natuke sinna “Atkinsi” kanti ära (andestust, tõesti vahel mõtlen liiga vähe kui postitan) ning sellise valemi peal kaotaks ilmselt küll hästi ebavajalikku rasva, kuid massi lisada on ilmselt raske. Siiski, kui vaatate näiteks “Zone” või “Paleo” dieete, siis kõik rõhutavad sarnaseid valemeid. Ning ei Zone ega Paleo (ja selle edasiarendused) ei ole “dieedid” selles mõttes, et eesmärgiks EI ole kaalukaotus (tihti kaalukaotus siiski juhtub, kuid treeninguga koos juhtub pigem rasva kaotus ja lihasmassi kasv).
Kui nüüd mõelda küsija eesmärkidele, siis 40-25-35 oleks õigem, aga 25-30% päevasest kalorivajadusest võiks olla kindlasti täidetud rasvadega (loomulikult heade rasvadega nagu peamiselt oliiviõli, kalaõli jne, natuke rapsi ja natuke piima-loomarasva, täielikult vältima hüdrogeniseeritud “trans-rasvu” – margariine ja muud sellist).
Protsendid siis tähendavad seda, et kui mu päevane kaloritarbimine on näiteks 3000 kcal, siis 1200 saan valkudest, 750 rasvadest ja 1050 süsivesikutest.
Kõik sellised “suhted” on muidugi orienteeruvad ja arvan, et tavainimene ei peaks päris pliiatsi ja paberiga enda kaloreid ja protsente lugema. Ise veel seda teha ei viitsi, aga võibolla varsti tuleb hakata
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 4, 2006 at 9:55 p.l. #69451ronija
MemberKui nüüd mõelda küsija eesmärkidele, siis 40-25-35 oleks õigem, aga 25-30% päevasest kalorivajadusest võiks olla kindlasti täidetud rasvadega (loomulikult heade rasvadega nagu peamiselt oliiviõli, kalaõli jne, natuke rapsi ja natuke piima-loomarasva, täielikult vältima hüdrogeniseeritud “trans-rasvu” – margariine ja muud sellist).Protsendid siis tähendavad seda, et kui mu päevane kaloritarbimine on näiteks 3000 kcal, siis 1200 saan valkudest, 750 rasvadest ja 1050 süsivesikutest.
Niiet rasvadest saan hea hulga vajalikke kaloreid?
Kuidas ma oliivi6li ja neid muid siis tarbima peaks( peale selle,et panni peale ja toorsalati sisse), kas ma v6in mingi tassitäie niisama ka sisse kulistada mingi söögikorra ajal (pärast sööki? 6li vist segab imendumist?), kui nii siis kas ma seda millegiga saan segada vm, et kuidagi paremini joodavakssöödavaks teha`?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Väike pits oliivi6li iga toidukorra k6rvale?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>*Massi ikka massi*
veebruar 5, 2006 at 8:57 e.l. #69468jrx
MemberPhuhh… no ideaalis peaks sissevõetavad rasvad jagunema täpselt kolmeks – küllastunud rasvad (peamiselt loomsed rasvad, aga näiteks ka kookos, palm ja maapähkel); küllastumata rasvad (Omega 9 – kala, taimed – oliiv näiteks); polüküllastumata rasvad (Omega 3 – kala peamiselt, aga ka linaseeme ning Omega 6 – loomsed, soja jt.)
Arvan, et oliiviõli koha pealt teelusikatäis pannile ja teelusikatäis salatisse peaks piisama. Õliga koos imenduvad asjad just PAREMINI (rasvlahustuvad vitamiinid). Õli JUUA pole kindlasti vaja – mõtle 10 g oliiviõli (kasuta ainult neitsiõli ikka eks) sisaldab juba pea 100 kcal. Nii et päevas 2-3 teelusikatäit ja see kolmandik on korras. Kalaõlikapslitega saad teise kolmandiku ja loomsete rasvade osa saad oma kodujuustudest ja lihast niikuinii kätte.
veebruar 5, 2006 at 10:27 e.l. #69481Mr.Y
Memberküllastunud rasvad (peamiselt loomsed rasvad, aga näiteks ka kookos, palm ja maapähkel);ot.. misasja.. kas maapähklites on siis küllastunud rasvad valdavalt? Ma tean et pähklites on nö head rasvad, söön siis ikka igapäev maapähkleid, tahad öelda et tegelikult olen “halbu” rasvu söönud?
veebruar 5, 2006 at 10:51 e.l. #69484missy_elliot
Memberoma 160 – 170g valku ma yritan ikka päevaga kokku saada
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>…see millest eelpool juttu oli…160-170g proteiini… palju oleks sama asi naistele ymberarvestatuna?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.