Ületreening?
- This topic has 25 replies, 18 voices, and was last updated 14 years, 12 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
veebruar 12, 2010 at 9:32 e.l. #255730
Alexander Andrusenko
ModeratorKui sa ei tee just mingit ülakeha/alakeha treeningjaotust, siis minu arvates võiks sellised suuremad lihasgrupid nagu selg ja rind erinevatele päevadele jagada et mõlemat 100% energiaga teha. Mul vähemalt küll nii et see baasharjutus mida teen esimesena, seda suudan täie jõuga teha ning kui seda on mõned seeriad korralikult tehtud, siis mingid järgmised rasked baasharjutused mis otsa teen ei tule enam nii hästi välja kui ma oleksin neid näiteks esimesena teinud.Ei, ma mõtlen seda, et miks mõned ei jõua järgmine päev selga teha, kui eelmine päev tegi rinda. Kahte baasharjutust ühel päeval on jah raske teha.
veebruar 12, 2010 at 10:20 e.l. #255741Madis232
MemberEi, ma mõtlen seda, et miks mõned ei jõua järgmine päev selga teha, kui eelmine päev tegi rinda. Kahte baasharjutust ühel päeval on jah raske teha.jup, minu arust ka ei takista eelmine päev rinna,triitsepsi trenn järgmise päeva selja + nt biitsepsi trenni.
Äkki mõnel rind järgmisel päeval nii valus, et ei suuda pastakatki käes hoida, sellesmõttes või ?
veebruar 23, 2010 at 7:06 p.l. #254428haubits
MemberMa olen pikalt rinna päeval teinud biitseptsit ja õlga, kava esimene päev. Kava viimane päev on õlg, triitsepts. Hiljuti hakkasin kitsa haardega surumist katsetama ja kuigi harjutus on päris hea teha, siis rinna päeval pole päris 100% tunne (2 päeva pausi vahel).
jaanuar 25, 2011 at 11:42 e.l. #287662Arx07
MemberKuna pole aeroobse fänn siiamaani eriti olnud siis küsiks, et kui teha mõõduka pulsiga(120-130) 30-40 minti aeroobset igapäev kui jõusaalis ei käi(3-4x nädalas jõusaalis) kas siis on mingist ületreeningu ohtu? St palju selline kergema poolne aeroobne organismi koormab?
jaanuar 25, 2011 at 11:44 e.l. #287663Raivo Piiber
MemberKuna pole aeroobse fänn siiamaani eriti olnud siis küsiks, et kui teha mõõduka pulsiga(120-130) 30-40 minti aeroobset igapäev kui jõusaalis ei käi(3-4x nädalas jõusaalis) kas siis on mingist ületreeningu ohtu? St palju selline kergema poolne aeroobne organismi koormab?Ei ole ohtu ja ainult kasuks tuleb
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 25, 2011 at 11:45 e.l. #287664Arx07
MemberEi ole ohtu ja ainult kasuks tuleb
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Selge, tänud
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 25, 2011 at 7:02 p.l. #287692smack
MemberOlen tähele pannud, et tihtipeale, kui siin foorumis näiteks algajate kavasid kommenteeritakse, siis öeldakse midagi sellist: “Ära tee rinda ja triitsepsist ühel päeval” või et “ära tee rinda ja õlga ühel päeval,” et selline treening tekitab ületreeningu ning pidurdab arengut. Kuid nt fitness.ee edasijõudnute kavas on kirjas, et 1. päev rind, biitseps, triitseps, kõht, kuid samas olen uurinud ka teistelt saitidelt kavasid, kus soovitatakse teha rinda, õlga ja triitsepsit ühel päeval ning biitsepsit, selga ja jalgu teisel päeval. Muidugi on loogiline, et erinevaid võimalusi on palju. Kuid äkki keegi oskab mulle seletada, milline nö kooslus siis kõige optimaalsem on? (Mõtlen selle all seda, et milliseid lihasgruppe samal treeningul kõige mõtekam teha oleks, räägin siis: biitsepsist, triitsepsist, õlast ja seljast)Kui tohib küsida, siis mida sa arendada tahad: kas jõudu või lihasmassi?
Algajatel on mõtekas jõule keskenduda. Jõudu saab ülekeha harjutustega arendada mitte isoleeritud. Ja algajale on seda parem mida vähem harjutusi peab selgeks õppima.
jaanuar 25, 2011 at 7:26 p.l. #287696Jaaniuzz
Memberminuarust oleks just algajatel parem teha alguses kergemate raskustega ja rohkem kordusi, et tehnika selgeks saada ja alles siis liikuda suuremate raskuste juurde, nii on vast vigastuste oht väiksem kui kohe mingit 100’t kilo valesti rebima hakata. või eksin? et ehitada nö. põhi alla. Mina alustasin vähemalt nii. Ja pole see harjutuste selgeks õppimine midagi nii rasket kui tahtmist on.
jaanuar 25, 2011 at 7:50 p.l. #287698frh
MemberMa teen kõike (terve keha) ühel päeval) ja ikka on arengut märgata. Ärge hakatake liiga kergekäeliselt treeningut lihasgruppide vahel jagama.
veebruar 8, 2011 at 10:48 e.l. #289249nightq
MemberEks see oleneb ikka puhkepäevadest ka, sest kui 2 korda nädalas üldist trenni teha, siis väga hullude tagajärgedega see vast polegi, aga nt 4-5 trennipäeva puhul läheb asi käest ära küll
veebruar 8, 2011 at 3:45 p.l. #289270gmaster
Memberminuarust oleks just algajatel parem teha alguses kergemate raskustega ja rohkem kordusi, et tehnika selgeks saada ja alles siis liikuda suuremate raskuste juurde, nii on vast vigastuste oht väiksem kui kohe mingit 100’t kilo valesti rebima hakata. või eksin? et ehitada nö. põhi alla. Mina alustasin vähemalt nii. Ja pole see harjutuste selgeks õppimine midagi nii rasket kui tahtmist on.Pean ka nõustuma.
Enne peab ikka kõndima õppima kui jooksma hakatakse.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.