Skip to main content

Ülepingutuse esmaabi

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Ülepingutuse esmaabi

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    Mercy
    Member

Sattus saalis täna olukord, et trennikaaslane kukkus silme all kokku. Küll mitte pildituks, aga pooleks tunniks seina äärde kaamena maha. Olukord oli tekkinud eelmisel õhtul joomisest+hommikul söömata trenni laekumisest, mis tõttu tema jaoks tavalisest suurem pingutus ‘saatuslikuks’ sai.

Tekkis küsimus, et mis sellises olukorras loogiline ja kõige effektiivsem esmaabi oleks? Tegemist on minu arusaamist mööda madala veresuhkru ja -rõhu kombinatsiooniga, mis jaoks võiks trennikotis lihtsalt miskine shokolaadi tahvel igaks petteks kaasas olla, kui mõnel trennikaaslasel pilt hakkab eest ära minema. Või on kellelgi mõni parem lahendus varnast võtta?

maximus89
    Member

Professionaalsetel treeneritel on tavaliselt glükoosi selleks puhuks, endalgi sellist asja juhtunud, siis anti glükoositablett mulle.

Mercy
    Member

Mõte vastuvõetav, jätan meelde. :]

Mina pakun sellise lahenduse.

Enne trenni päeva mitte end täis juua ning süüa koralikult.

Kui oled joonud ja mitte söönud, siis trenni ei lähe, mida te seal teete ilma söömata ja pohmakaga – see jääb arusaamatuks.

Tõenäoliselt oli su sõbral ka oluline vedelikupuudus, niiet…

Mercy
    Member

Ma ei ole ju kuskil väitnud, et ma antud inimese käitumist õigeks peaksin. Oleksin teadnud, et ta antud olukorras on, oleksin ta sama targalt koju sööma saatnud. Näost kahjuks enamus ajast mao seisukord ei väljendu.

Vaatamata sellele võiks ju olla ette valmistatud, kui kellelgi juhtub veel sarnane olukord. Direktsioonitu lahmimine endale jätta palun.

maximus89
    Member

No mul küll mitte pohmelli pärast ei juhtunud, vaid võistlustel liiga suur pingutus.Selline asi ei pruugi ainult alkoholi jääknähtudest tekkida, see võib tegelikult igaühega juhtuda tugeva pingutuse korral.Ja tugeva pingutuse all ma ei pea silmas rinnalt surumist või biitsepsikõverdusi 90%-ga 1 korduse maksimumist.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.