Skip to main content

üleminek massitrennilt jõutrennile

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » üleminek massitrennilt jõutrennile

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • Autor
    Postitused
    stamma
    Member

Kas vahe ongi ainult kordustes või peaksin ka harjutusi muutma? On mõned harjutused sellised, et massikavasse sobivad, aga jõukavas pole erilist mõtet?

tereummikust
    Member

Suurt raskust liigutab suur jõud, mida võimaldab suur ja tugev lihas.

Tee ise omad järeldused.

Sir
    Member

ega rohekm umbmäärasemalt ei olekski vist saanud öelda?

tereummikust
    Member

ega rohekm umbmäärasemalt ei olekski vist saanud öelda?

Kui sa minu postitust mõtlesid, siis kindlasti saaks.

gmaster
    Member

Kas vahe ongi ainult kordustes või peaksin ka harjutusi muutma? On mõned harjutused sellised, et massikavasse sobivad, aga jõukavas pole erilist mõtet?

Jõukavas peaks teoreetiliselt olema suurem rõhk baasharjutustel ja vähem selliseid “viimistlevaid” nagu plokid jne.

stamma
    Member

jõutsüklis soovitatakse teha 3x 4-6 seeriatega.

Mis vahe on, kui ma teen näiteks 5×5 seeriatega? Või on 5×5 küllaltki mõttetu?

Tänud!

rait83
    Member

5×5 on väga hea. Ja kui tahad ka maksimumjõudu arendada siis võid aegajalt teha ülesminekuid, kuni kolmesteni ja isegi üheste seeriateni. See eeldab muidugi teatud taseme olemasolu.

ROtter
    Member

5×5 on väga hea. Ja kui tahad ka maksimumjõudu arendada siis võid aegajalt teha ülesminekuid, kuni kolmesteni ja isegi üheste seeriateni. See eeldab muidugi teatud taseme olemasolu.

Huvitav, milline see tase peaks olema?

jrx
    Member

Mina ütleks, et see tase peab olema selline, et inimene valab harjutusi piisavalt hästi ja tunneb oma keha piisavalt hästi, et ta endale häda ei tee.

Kahjuks ainult selle reegli järgi pole enamikel tippsportlastel kah tase piisav:P

matjusm
    Member

Kordused on jõukavas tavaliselt madalamad kuid üldiselt ma ei näe miks peaks mingit joont tõmbama nende kahe vahele. Suur lihas on tugev lihas ning mass ja jõud käivad käsikäes. Vahest võib küll mõni väiksem tüüp mõnes suuremast tugevam olla kuid ega need kaalukategooriad jõuspordi üritustel pole niisama välja mõeldud, need on ikkagi selleks et suuremad on tugevamad.

rait83
    Member

No kui sa oled päris algaja, siis pole mõtet iga nädal isiklikke rekordeid proovida.

ROtter
    Member

No kui sa oled päris algaja, siis pole mõtet iga nädal isiklikke rekordeid proovida.

Kas see on teooria või praktika?

rait83
    Member

Kas see on teooria või praktika?

Praktika

ROtter
    Member

Jõu juurdekasv on eriti intensiivne treeningu esimestel aastatel. Lihashüpertroofia esimeseks tingimuseks on lihasrakkude mikrotrauma, mida eelkõige põhjustab harjumatu lihaspinge, mis saavutatakse harjumatu treeningvahendi raskusega. Kui raskuse kasv lakkab, lakkab ka lihase kasv. Lihtne.

rait83
    Member

Ma räägin iga nädal absoluutse maksimumi proovimisest, mitte seeriatega lõpuni minemisest.

Ja kui tahad seda soovitada kellelegi keda juhendad või treenid, siis palun väga.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.