Skip to main content

ülakeha treening

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere,

Minul on selline mure, et sooviksin “saleneda” ülakehast. Ma ei pea silmas kõhtu ja kõhulihaseid vaid rinnaosa ja seljaosa samal kõrgusel. Kujundlikult võib siis öelda, et kui naiste kehatüübina on nimetatud pirni, siis mina olen tagurpidi pirn. St et mul jalad ja istmik on saledamad ja ehk ka püsivad seetõttu, et olen käinud tantsimas. Kõhulihased pole ammu trenni saanud ja kergem polster on, kuid see mind ei häiri. Hoopis rinnaümbermõõt on looduse poolt antud vähe suurem, mis lööb üldise pildi proportsioonist välja.

Mõni võib siin naerda, kuna väidetavalt sale ja suure rinnapartiiga naisterahvas on mõnes ringkonnas välimuseideaaliks, kuid tegelikkuses on asi sellise keha omanikule ebamugav. Riided, mis on rinna kohalt parajad, on ülejäänud keha suhtes nagu telk ja see on inetu. Seega ma siiralt loodan, kas ehk on minu murele lahendust.

Millised harjutused võiks mind aidata ja kas üldse (rinnas endas ju ei ole lihaseid. ainult kude, mida ei ole võimalik trimmida?). Või kui ma tahan ülevalt poolt ümbermõõtu vähendada, on ainuke variant üleüldine füüsiline treening (st, et igalt poolt kaob cm, mida ma ei taha).

Kas näiteks jalgrattasõit võiks aidata? Sellega saaks jalalihaseid suuremaks, samal ajal rasva põletades, et ma ei oleks enam niivõrd ebaproportsionaalne.

Ette tänades..

Marxengel
    Member

Ilma kujutist nägemata..

Treeni jalad/tuharad “suuremaks” – proportsioonid loevad palju. Ühtlasi saavutad ka omale tulevikuks hea raami- kui jalg-tuhar tugev, ei ole miskit karta.

JungaTroll
    Member

Kui sul on geneetiliselt “vedanud” ja rasv hakkaks esmalt kaduma rindadelt, siis aitaks kaalu vähendamine – siis kaoks ka rasvkude rinnast ja kogu ümbermõõt väheneks. Kui aga pead silmas, et on mingi võimalus eeldatavalt niigi nappi lihaskudet vähendada ülakehas, siis siin mingit erilist lootust ei ole. Kui raam on ülalt lai ja alt kitsas, siis pole midagi teha. Saab vaid alt laiemaks ajada, et ülalt oleks proportsioonis. Kui just ei esine õlgadel ja ülaseljal massiivset ebaproportsionaalset rasvapolstrit. Mis on aga vähetõenäoline. Kui sa pead silmas pilte jalgratturitest, kes kõik tunduvad ülakehast saledad, siis tegelikult on neil tugevad jalad ja ülakeha on “nii nagu on” ehk ei ole tehtud lihtsalt mingit suurendavat treeningut. Põhimõtteliselt on võimalik tohutu treeninguga asju silmnähtavalt muuta, kuid siis arvesta, et see peaks olema sama tõsine töö nagu kulturistid teevad enda kehaga. See ei saa olla pühapäeviti paarkümmend km rattasõitu.
    Kuni pilti pole ja ütled, et rinnaümbermõõt suur – proovi pigem, kuhu suunas hakkab sul rasv kaduma kui alla võtad. Kui läheb aga ka altpoolt ….

Marxengel
    Member

Rattasõit 50-100 km nädalas-tasemel, on, jah, lihastreeningu kontekstis, naljajutt.

Ka “rasvapõletuse” mõttes, mu meelest, sest keskmise naise arusaam rattasõidust on selline lahe kulgemine.

Mis oleks lahendus. Võtta see tee ette koos kellegagi, kes teeb tempo, kus hakkab tunda andma – mitte ka üleliia – maanteespetsidega kohe ei maksa grupettosse minna.. Ning siis lisaks veel kerge alakeha/ülakeha – jõutreening. Vahekorras 2 ratast/2 “jõudu”. Võiks olla piisav. Kui valida neist üks, jätaks ratta pigem ära. Kui tõesti ei jõua, ei ole aega. Aga ideaalis – mõlemad.

shimmy
    Member

Suur tänu Teile !
    Proovin vastavalt soovitusele esialgu üleüldist rasvapõletust soosivaid tegevusi ehk kuna jalgadel/istmikul pole juba niikuinii eriti rasva, siis ehk sealt ka ei kao midagi`? Aga eelkõige siis selleks, et teada saada, kust esimesena ümbermõõt vähenema hakkab. Peale seda siis ehk võtan siitkaudu taas ühendust, kui soovituid tulemusi ei ole..

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.