Skip to main content

üks kysimus

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Autor
    Postitused
    gmaster
    Member

selline huvitav kysimus

et teadupärast pidavat parim korduste arv seerias olema u 10, a olen kuulnud ka seda, et see on individuaalne ja osad saavad hoopis parema vormi u 20 kordusega, mis pidavat olema veidi haruldasem

et tahaks teada, palju umbes neid on kel peaks erinev kava olema, sest mul kipub sinna suurema korduste arvu poole minema..

et kas ma peaks midagi oma kavas muutma ja jätkama suurte v väikeste korduste arvuga?

loodan et pold liiga loll kysimus

Kõigepealt pead teadma, mis su eesmärk on. Jõud, mass või reljeef.

Üldse tekib küsimus: Kui sa tead, mis sulle hästi mõjub; ehk siis treenid ja sul on arengut, siis miks peaks midagi muutma?

Ole tugev.

Aga eks Ott teab paremini, jälle kirjutasin tema foorumis..

kame
    Moderator

väiksemad kordused kasvatavad massi mis on vahemikus 4-12! üle 12 korduse on aeroobne trenn mis teeb lihase vastupidavust ja reljeefsust! 1-4 kordusi kasutavad jõutõstjad ! nii olen asjast aru saanud! :lol: loo siis selle alusel vorm! :ph34r:

gmaster
    Member

Kõigepealt pead teadma, mis su eesmärk on. Jõud, mass või reljeef.

Üldse tekib küsimus: Kui sa tead, mis sulle hästi mõjub; ehk siis treenid ja sul on arengut, siis miks peaks midagi muutma?

Ole tugev.

Aga eks Ott teab paremini, jälle kirjutasin tema foorumis..

kame
    Moderator

asi selles et reljeefsus ja mass ei tule koos! teed n. enne massi ja siis teed lihased reljeefsemaks! trenniga kindlasti toimub ka progress!

kobras
    Member

nojah 8-12 korda olex norm. Rohkem teed siis annab vastupidavusele juurde. Pane lihcalt kilosi juurde, niiet jääxid 8-12 vahemikku

jon
    Member

Ma siin lugesin Jay Cutler’i kava rinnatreeningule-mida ta soovitas minusugusele lihtinimesele.Oli rinnatreening ja kordusi oli 6-8.Huvitav kas see sobiks ka ülejäänud lihasgruppide jaoks?

jon
    Member

Ma mõtlen siin korduste arvu

Ott Kiivikas
    Member

Soovitan teha kindlat tsüklid: Jõud (4 -6 kordust), mass (8- 10), reljeef (12 – 15 või superseerioad 6 -8 kordust seerias), siis toimub ka mingi muutus kogu aeg, treeningud on huvitamad ja igal tsüklil on oma eesmärk. st. kui teed jõutsüklit siis ei ole mõtet loota lihase reljeefsusele, pigem jõunäitajate suurenemisele. Iga tsükli kestus on 3 – 4 nädalat.

Alberd
    Member

kuidas mõjub selline ebaregulaarne trenn, nt. möödaminnes mingi 15 min sangpommi sikutada. kas see segab ka kuidagi trennide vahelist taastumist

Ott Kiivikas
    Member

Milleks seda sangpommi mööda minnes vaja tõsta on? Kui on eesmärk tõsta hästi sangpommi, siis ei peaks seda tegema möödaminnes vaid keskenduma sellele, kui eesmärk on mingi muu (või tulemuse saavutamine mõnel teisel alal või viisil, siis ei näe ma mõtet seda pommi tõsta), metoodika peab olema õige, kui treenida nagu tõstja ja loota kulturismis võistelda, ei ole tulemus kõige parem ja nii kõigil aladel.

jarmo
    Member

kas neid erinevaid massi,reljeefsuse ja jõud tsükleid võib kasutada nagu sama kavaga et muudan ainult korduste arvu?

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.