Üks kava teile närimiseks.
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Üks kava teile närimiseks.
- This topic has 12 replies, 4 voices, and was last updated 19 years, 11 months tagasi by
BULDOOSER.
-
AutorPostitused
-
märts 4, 2006 at 4:09 p.l. #6893
jrx
MemberNoniinonii…
Mul on vaja esimest korda elus väga konkreetselt inimesi nõustada. Ja siis hea targematega konsulteerida. Eesmärgiks on esialgu üldise kehalise lihasvastupidavuse suurendamine ja siis kuu pärast liikuda jõu arendamise ja lihase kasvatamise ja plahvatusliku jõu juurde.
Kõik kangitrennid on ESIALGU pärast erialatrenni, eks pärast vaatab, mis saama hakkab. Kõikidel harjutustel kasutatakse esialgu kergeid raskusi – 40-50% oletatavast maksimumist, keerulistel harjutustel alguses veel kergemaid ning harjutusi vaheldumisi minimaalsete puhkepausidega 3-5 seeriat igas seerias 15-20 kordust. Tegemist on kahenädalase kavaga.
E1: jõutõmme; rinnaltsurumine horisontaalpingil
T1: lõuatõmme; rööbaspuudel surumine; kõhulihased
K1: puhkus või aeroobne ja/või isomeetriline venitussessioon
N1: kükk kangiga; rinnaltsurumine püsti
R1: kõhulihased; lõuatõmme
L1: puhkus või anaeroobne intervall ja/või isomeetriline venitussessioon
P1: puhkus või anaeroobne intervall ja/või isomeetriline venitussessioon
E2: tõukamine; rinnaltsurumine püsti, kõhulihased
T2: lõuatõmme; rööbaspuudel surumine
K2: puhkus või aeroobne ja/või isomeetriline venitussessioon
N2: tõukamine; lõuatõmme
R2: keharaskusega kükid ja kätekõverdused ja kõhulihased tabata intervallidena
L2: puhkus või anaeroobne intervall ja/või isomeetriline venitussessioon
P2: puhkus või anaeroobne intervall ja/või isomeetriline venitussessioon
Paluks avatud meelt selles suhtes, et siin pole “lendamist” ja ei ühtegi masinat ja ei hakkagi olema. Tegemist ei ole ei kulturismi ega tõstmise vaid pigem üldise füüsilise vormi ettevalmistuse kavaga. Kriitikat ootaks just selles suhtes, et kas antud eesmärkide suhtes on midagi valesti, kas midagi kuskil ei jõua üldse taastuda, kas on mõni tasakaalustav lihasgrupp tähelepanu alt välja jäänud jne jne.
märts 4, 2006 at 4:27 p.l. #73787ROtter
MemberMillise spordiala jaoks ?
märts 4, 2006 at 4:33 p.l. #73789jrx
MemberEks need millega isegi tegelen – kahevõitlusalad. Vabavõitlus, poks, maadlus, bjj.
märts 4, 2006 at 5:07 p.l. #73797ROtter
MemberE ja T kaks surumist järjest, kas taastub?
Mina jätaksin rööbaspuudel surumise ära, ta on küll hea harjutus, aga teistel eesmärkidel. Üldiselt surumisharjutused võtavad löögikiiruse ära.
märts 4, 2006 at 5:33 p.l. #73801jrx
MemberSee oli ka minu ainus küsitavus…
Kas on väga halb esimeses faasis (palju korduseid seerias) kui lihase natuke üle kurnab? Püsti rinnalt surumist teeb niikuinii “jõnksuga” ja pingil rinnalt on nagu rohkem rinnale ja rööbaspuu rohkem triitsale, et äkki funkab välja?
Muidugi iseenesest ei ole kaotada nagu midagi
märts 5, 2006 at 8:23 e.l. #73909jrx
MemberHmm… miks sa surumisharjutustest niiviisi räägid? Aga kui teha neid kergete raskuste ja maksimaalse kiirendusega sirutavas faasis? Kõik (puhaste) löögialadega tegelejad, keda mina tean on küll surumisi kasutanud…
Eriti kui rääkida täiskontaktsetest aladest, kus kiirusega vähemalt võrdelt oluline on see, et see löök ka midagi teeks:)
märts 5, 2006 at 8:36 e.l. #73911ROtter
MemberHmm… miks sa surumisharjutustest niiviisi räägid? Aga kui teha neid kergete raskuste ja maksimaalse kiirendusega sirutavas faasis? Kõik (puhaste) löögialadega tegelejad, keda mina tean on küll surumisi kasutanud…Eriti kui rääkida täiskontaktsetest aladest, kus kiirusega vähemalt võrdelt oluline on see, et see löök ka midagi teeks:)
Ma pidasin silmas surumist rööbaspuudel. Harjutused kergete raskuste ja maksimaalse kiirendusega sirutavas faasis on sobilikud.
Üldiselt on kavasid väga raske arvustada, kui ei tea, mis sellele eelneb põhitrennis ja mis järgneb.
märts 5, 2006 at 8:46 e.l. #73915jrx
MemberOkei. Aitäh.
No E;T;N ehk kangitrennidele eelneb 1,5 h poksimist ja / või maadlemist, kuskil kolmandik sellest madala, kolmandik keskmise ja kolmandik suure intensiivsusega.
Aga rööbaspuudel keharaskuse üles surumist kui jõuab järjest teha mingi 20 tk ja niiviisi 5 seeriat, siis teha 3×20 on ju ka kerge raskusega ja saab tõukavas faasis maksimaalse kiirendusega suruda
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 5, 2006 at 9:47 e.l. #73938ROtter
MemberOkei. Aitäh.No E;T;N ehk kangitrennidele eelneb 1,5 h poksimist ja / või maadlemist, kuskil kolmandik sellest madala, kolmandik keskmise ja kolmandik suure intensiivsusega.
Aga rööbaspuudel keharaskuse üles surumist kui jõuab järjest teha mingi 20 tk ja niiviisi 5 seeriat, siis teha 3×20 on ju ka kerge raskusega ja saab tõukavas faasis maksimaalse kiirendusega suruda
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Katseta. Kui löögi teravus ära ei kao, siis on kõik OK, kui kaob, siis muuda midagi.
märts 5, 2006 at 9:58 e.l. #73942jrx
MemberOkei tänud igatahes.
Ning mis edasine orienteeruv plaan peale seda kahte nädalat on see, et just kangiharjutustel ja mõnel veel (lõuatõmbed) suurendada raskusi ja minna 10ste seeriate juurde. Siis teha niiviisi 2 nädalat ja siis viimased 2 nädalat minna 4ste ja 5ste seeriate juurde ja jälle 2 nädalat. Siis taastumine, testida maksimume ja uus kava.
märts 5, 2006 at 10:09 e.l. #73946Helmps
MemberSurumine paneb üldiselt õlad kinni…
märts 5, 2006 at 10:19 e.l. #73950jrx
MemberVenitused ning muu liikumine peaks selle vastu aitama. Üldiselt on see “kinnijäämise” probleem minu kogemuse kohaselt alakeha suurtes lihastes palju tõsisem kui ülakehas.
märts 6, 2006 at 2:32 p.l. #74227BULDOOSER
MemberÕlalihase esimese osa kurnate ära selle kavaga , kaob teravus löögist ja suruda kah ei jõua, aga võib – olla ma eksin.
AutorPostitusedViewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)- You must be logged in to reply to this topic.