Üks Harjutus Päevas programm.
- This topic has 23 replies, 6 voices, and was last updated 19 years, 12 months tagasi by
Vägivaldur.
-
AutorPostitused
-
veebruar 11, 2006 at 9:24 e.l. #70428
jrx
Membereks ikka selle põhjal kuidas “välismaal” treenitakse

Teooria on nagu see, et (jätkame poksinäitega kuna see on kõigile vist rohkem mõistetav kui muu) löömisliigutuste tegemisest hantlitega ei kandu see jõud otse üle löömisliigutusse s.t. raskus muudab liiga palju löögi dünaamikat SEEGA on suurem mõte teha “tavalisi” plahvatuse ja jõuvastupidvusharjutusi (kõikvõimalikke kangiga surumisi; pommi tõukamist, kasvõi kätekõverdusi jne), mis harjutustena on efektiivsemad ja jõu ülekanne hiljem spetsiifilisse liigutusse on enamvähem sama.
veebruar 11, 2006 at 10:44 e.l. #70438Vägivaldur
MemberTeooria on nagu see, et löömisliigutuste tegemisest hantlitega ei kandu see jõud otse üle löömisliigutusseEi ole absoluutselt nõus. On selliseid harjutusi, kus dünaamika praktiliselt ei muutu. Hantlid peavad olema vastavalt harjutusele õige raskusega. Ja kuna hantliharjutused on lisaks abiks ka kiiruse ja tehnika treenimisel, siis ei kao ta paljudest “vene kooliga” poksiklubidest kuhugile.
Kas sa oled neis “välismaa” klubides ise treeninud või pigem nende teooriaid lugenud? Ja ikka huvitaks konkreetne näide, kes ja kus?
veebruar 11, 2006 at 11:58 e.l. #70448jrx
MemberTeooriaid lugenud.
Videosid vaadanud.
Ise treeninud paaris kohas ja rääkinud minust kogenenumate treeneritega.
Karl Tanswell
Martin Rooney
Steve Maxwell
näiteks…
Loomulikult on neid kes arvavad ka teisiti
lihtsalt minu meelest tundub, et see “praktiliselt ei muutu” on ikkagi piisav muutus, et sama hästi võiks teha harjutusi, kus dünaamika muutub rohkem ent harjutus on efektiivsem.veebruar 11, 2006 at 12:29 p.l. #70455Vägivaldur
MemberOk ok, ütleme siis et dünaamika üldse ei muutu.
On selliseid harjutusi.Ja need treenerid pole ju ükski poksitreenerid. Martin Rooney on jah üks “tsentraliseeritud jõutreeningu” mõtteviisi levitajaid. Teised 2 mma ja bjj treenerid.
Ma ei eita, et jõu baasiks on kahtlemata mingi selline üldine kava. Aga sinna kõrvale kuluvad eriharjutused marjaks ära. See on nagu üldtreeningu ja 100% spetstreeningu vahepealne lahendus e kuldne kesktee. Ja minu kogemused (mistahes vallas) on näidanud, et kuldse keskteega ei saa mööda lasta.
veebruar 11, 2006 at 3:32 p.l. #70467jrx
MemberNeed olid treenerid, kellelt ma eelkõige seda ideestikku sain.
Kuldse kesktee kohta öeldakse ka seda, et see saab produtseerida ainult keskpäraseid tulemusi
Kuigi see ei ole praegu teema.Selles suhtes on sul loomulikult õigus, et kõike mõõdukalt tehes ei saa mööda lasta ja mitmekesisele atleedile (ning kahevõitlusalad on ühed füüsilist mitmekesisust nõudvad alad) on selline vaheldus väga oluline väga mitme kandi pealt (näiteks ka ülekoormuse ja vigastuste vältimiseks).
Minu point on lihtsalt, aga see, et nende nn. “eriharjutuste” asemel on tihti mõttekam teha kas ühte või teist spetsiifikat s.t. kas rohkem tehnikatrenni või rohkem baastrenni, sest need harjutused, mis üritavad samal ajal laduda jõu/vastupidavusbaasi ja tehnikat kipuvad tihti olema sellised harjutused, et “mis on hea kõigeks ei ole hea mitte millekski”.
S.t. mitte, et näiteks hantlitega löömine oleks HALB, aga sportlasele oleks võibolla parem kui ta selle aja kulutaks näiteks koti tagumiseks kinnastega või veel parem päriselt poksides või kui see on võimatu, siis korralikult jõudu tehes.
veebruar 11, 2006 at 4:49 p.l. #70477Vägivaldur
MemberÖeldakse ka seda, et kuldset keskteed ei tasu segi ajada keskpärasusega.
Need on erinavatest dimensioonidest pärit asjad.Muidugi teooria on kõik ilus, aga soovitan sul praktikas mõnda sellist harjutust proovida.
Näiteks selline harjutus:
Pane kätte kotikinnas ja võta samasse kätte ka 2 kg hantel. Siis löö kotti 10x enda poolt valitud löögiga. Seejärel pane hantel ära ja löö täis jõu ja kiirusega kotti ainult kindaga(sama löök). Võta kõik tavalisemad löögid(sirge, haak, alt-haak) nii mõlema käega läbi ja tee kõigiga 3 seeriat.
Eeldusel, et tunned löögitehnikat, siis 2 nädalaga on tuntavad tulemused. Mitte ükski baasharjutus ei anna sulle sarnast tulemust.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>PS. Algajale ei soovita, lõhud ära oma käe ja keerad tehnika(kui on üldse midagi keerata) peesse.
veebruar 11, 2006 at 5:07 p.l. #70479jrx
MemberKuidas sa hantliga kotti lööd lõhud koti ära ju
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kotti lüües hakkab küll hantel piirama veel eriti ju löögiliigutust.
Igatahes. Suudad sa kindlalt väita, et kui me võtame poksija A ja poskija B, kes muidu on täiesti sarnased ja A teeb kuu aega sinu poolt kirjeldatud harjutust ja B taob lihtsalt tavaliste kinnastega kotti (kotikindad on mõttetud) pool ajast ja teise poole ajast teeb usinasti rinnaltsurumist pingil, kaldpingil ja püsti ja tavalist hantlite lennutamist, et siis A’l on tugevam ja kiirem löök? Mina panustaksin üsna kindlalt B peale

Aga see on siuke teoreetiline mõttemäng ja praktikas väga raske testida…
Kas sa mu sõnumi said kätte?
veebruar 11, 2006 at 5:29 p.l. #70483Vägivaldur
MemberEi lõhu kotti ära. Proovitud asi, väga turvaliselt saab teha. Peamine pingutus toimub löögi õlast välja viskamisel(nagu päriselt lööma peab) ja käe lõpp-sirutus ei pea nii raevukas olema. Täiega lööd siis kui hantli maha paned. Kotte on ka väga erinevaid. Ei hakka piirama löögiliigutust. See probleem võib tõesti olla, et spordisaali omanik ei hinda kõrgelt kui keegi hantel käes tema kotti peksab.

Ja ei ei, poksija A teeb ka baasiks tavalist jõusaalikava ja muud trenni. Kuldne kesktee! Mäletad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> See ju vaid 1 harjutus ühes suures treening-kavas. Aga jah, ma arvan, et löögi plahvatuse harjutamiseks on see üks paremaid harjutusi. Eraldi seisvana ei ole aga üks selline harjutus muidugi suurt midagi väärt. Et teen ja saan jube kõvaks lööjaks.Eks ta muidugi on praktikas raske testida, kuna kõiki maailma lähenemisi ei jõua ikka omal nahal proovida.
Tundub, et sõnumit ei saanud, aga kohe uurin seda asja lähemalt
veebruar 11, 2006 at 5:37 p.l. #70485Vägivaldur
MemberSain sõnumi, kohe kirjutan vastuse.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.