ujumine miinusega
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » ujumine miinusega
- This topic has 10 replies, 9 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
koit107.
-
AutorPostitused
-
märts 8, 2009 at 6:17 p.l. #14006
Amarillo
MemberKas kerge vette karastamine ja veits suplemist on rohkem karastav või laastav tervisele?
Jääauk on parem – hüppad üleni sisse ja välja tulles saad kohe sooja.
Aga jutt käib siis rannast, algul tirid jääpeal paljaks , siis jooksed 50-60m ja alles siis saad kasta, tagasi tulek on ka kehv väljas miinus ja tuul tõmbab + jooksed paljalt jääl või nii autoni 200m+.
Kokkuvõtteks,kas see on hullus või hea tervisele? mulle ekstreemsuse poolest meeldib, hea ajaviide , aga kas tasub, mis ohud vms?
märts 11, 2009 at 12:16 p.l. #186093poweroravake
MemberKarm vend oled. Ise käin soojal sügisel vahest ka oktoobris meres ujumas ja usun, et sellel on soodne karastav mõju, aga talvel… Ei tea, peaks ilmselt kirjandust selle kohta otsima. Kindlasti midagi on uuritud.
Ilmselt on väga kerge külmetada nii talvel ujumas käies ja kardan, et selline tegevus võib mõjuda liigestele kehvasti. Mõned surfarid, kes sügis-talvel umbes +10-ga vees käivad (ega soe kalipso täitsa kuivana ei hoia), on kurtnud, et selline tegevus ei mõju hästi liigestele. Samas eks nemad ligune seal vees ka kauem.
märts 11, 2009 at 12:25 p.l. #186096matti
MemberMul meeldib ka külmas vees ujumas käia, rohkem küll september-oktoober ja aprill-mai, kuid on juhtund ka südatalvist suplust. Alguses on natuke külm küll,aga samas kui ära harjuda,siis olen ka jõulude ajal 10-15 minutit ujunud. Mingit negatiivset mõju pole ma küll veel kohanud, tunne on ülivõimas veest välja tulles
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kohe kui lumi ära sulab, plaanin kohe ühe( või ka mitu) karastava supluse teha
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 11, 2009 at 1:00 p.l. #186103tarmzz
MemberOleneb vist jah tervisest..
Vanasti kui mul veel mandleid polnud ära lõigatud, piisas väiksemastki tuuleiilist, kui tõmbas juba kurgu paiste..
märts 11, 2009 at 1:16 p.l. #186108zx11
MemberKas kerge vette karastamine ja veits suplemist on rohkem karastav või laastav tervisele?Jääauk on parem – hüppad üleni sisse ja välja tulles saad kohe sooja.
Aga jutt käib siis rannast, algul tirid jääpeal paljaks , siis jooksed 50-60m ja alles siis saad kasta, tagasi tulek on ka kehv väljas miinus ja tuul tõmbab + jooksed paljalt jääl või nii autoni 200m+.
Kokkuvõtteks,kas see on hullus või hea tervisele? mulle ekstreemsuse poolest meeldib, hea ajaviide , aga kas tasub, mis ohud vms?
Muidugi soovitan end karastada. Paugust jääauku ära hüppa-alusta külma dussiga kui algaja oled. Jääaugus käidud küll ,aga kuskil pirital poole soome peal ei näe mõtet, kui just autoga ligi ei saa. Tuul paljale ihule hästi ei mõju. Ja kui sisse hüppad, siis täielikult, pea ka. Külmaga tõmbavad veresooned kokku ja kui pea veest välja jääb ründab 200-300g verd korraga kuplit-see pole hea. Edu.
juuli 26, 2009 at 8:08 e.l. #209194Sadist
Memberkarasta vannis, ohutum .
juuli 26, 2009 at 8:40 e.l. #209200Mcken
MemberMa hüppan talvel kuumast saunast tavaliselt otse lumehange või tiiki, ja kohe saab ka sooja sauna tagasi.
juuli 26, 2009 at 8:44 e.l. #209202oks
Memberte kaks viimast posti ka vaatasite ?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>see oli tehtud 11 märts.
juuli 26, 2009 at 9:29 e.l. #209211Mcken
MemberNoh vähemalt sama aasta
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 26, 2009 at 2:31 p.l. #209245Amarillo
Memberega ma surnud pole et vastat ei või
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , küllap mõjus karastavalt, siiani pole haigeks jäänd
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 9, 2009 at 7:24 e.l. #240944koit107
MemberPaar aastat tagasi sai ka talvel meres ujumas käidud, Riided seljast vette-natuke ujumist-siis rätikuga kuivaks ja riidesse tagasi. Eks ilm pidi ka vaikne ikka olema, tuulega ei kannata eriti. Aga tervisele mõjus ainult positiivselt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Nüüd pean leppima ainult külma duššiga, sest mere äärde talvel enam ei saa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.