Ühisteenused
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Ühisteenused
- This topic has 50 replies, 21 voices, and was last updated 17 years, 8 months tagasi by
Indrek K.
-
AutorPostitused
-
mai 20, 2008 at 11:03 e.l. #13675
matti
MemberTervist kallid kaaskannatajad!!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nimelt mul oleks teile üks,aidake,oskate. Nimelt oli hiljuti pressis uudis,et erafirmad ei tohi pileteid kontrollida ühissõidukis,sellised firmad nagu Ühisteenused. See seadus on kehtinud juba ammu, tähele pandi see alles nüüd. Mina sain trahvi piletita sõidu eest eelmine nädal
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , kuigi ka siis kehtis see seadus. Kas oleks mul nüüd võimalik see trahviotsus vaidlustada?Ette tänades
mai 20, 2008 at 11:09 e.l. #154876hehee
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Nimelt mul oleks teile üks,aidake,oskate. Nimelt oli hiljuti pressis uudis,et erafirmad ei tohi pileteid kontrollida ühissõidukis,sellised firmad nagu Ühisteenused. See seadus on kehtinud juba ammu, tähele pandi see alles nüüd. Mina sain trahvi piletita sõidu eest eelmine nädal
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , kuigi ka siis kehtis see seadus. Kas oleks mul nüüd võimalik see trahviotsus vaidlustada?Ette tänades
Riigikohtu otsus vanade trahvide tagasimaksmist ei puuduta. Riigikohtu esindaja Eveli Kuklase sõnul ei anna riigikohtu eilne otsus sadadele trahvi maksnutele automaatselt õigust oma raha tagasi nõudma hakata, kuid teoreetiliselt on see võimalus olemas. Kuklane selgitas, et kui inimene ei ole trahviotsust teatud perioodi jooksul vaidlustanud, on see jõustunud. Loe lähemalt Päevalehest
mai 20, 2008 at 11:10 e.l. #154877Rebane
KeymasterAga miks sa ei osta piletit?
Sõitsin ka ise pikka aega ühistranspordiga. Ja pileti hind aga tõusis. Miks pileti hind tõuseb? Sest 90% sõidab nahhaalselt ilma piletita ja ausad inimesed peavad selle papi kinni taguma, millega jänhesed sõidavad. Muidugi olen ma ka suht 90% kindel et kui inimesed KÕIK augustaks pileteid ja saaks reaalselt selle papi kätte (linn) siis ega keegi muidugi hinda ei langetaks, ühistranspordisüsteemi ei parandaks (ikka istuks haisvad parmud seal) ja paremaks midagi ei läheks. Aga asi on põhimõttes. Võiks ju poodi kah minna ja lihtsalt saia varastada. Aga seda ju normaalne inimene lihtsalt ei tee. Nii et maksa trahvi ja osta pileteid.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>P.S. Olen ise jänest sõitnud pubeka eas, viimased 10 aastat aga ikka stabiilselt kuukardi/piletitega läbi saand.
mai 20, 2008 at 11:11 e.l. #154878matti
MemberAsi on selles,et ma pole veel seda ära maksnud
mai 20, 2008 at 11:13 e.l. #154879MoloM
Nimelt mul oleks teile üks,aidake,oskate. Nimelt oli hiljuti pressis uudis,et erafirmad ei tohi pileteid kontrollida ühissõidukis,sellised firmad nagu Ühisteenused. See seadus on kehtinud juba ammu, tähele pandi see alles nüüd. Mina sain trahvi piletita sõidu eest eelmine nädal
Aga miks üldse piletita sõita, niipalju kui olen omal nahal tunda saanud on märksa odavam osta pilet, kui plekkida trahve. Leian, et kas on õigust või mitte trahvi teha, on piletita sõit siiski ebaseaduslik.
mai 20, 2008 at 11:17 e.l. #154880hehee
MemberAga miks üldse piletita sõita, niipalju kui olen omal nahal tunda saanud on märksa odavam osta pilet, kui plekkida trahve.Tõsi ta on, 625 krooni kolme kuu eest ei ole palju, eriti veel arvestades, et sõidulimiiti ju ei ole – sõida või terve päev bussi, trolli ja trammiga edasi-tagasi. Alates hetkest, kui hakkasin ülikooli kõrvalt tööl käima, ostan alati pileti. Enne seda, tuleb tunnistada, sai mõned korrad jänesekõrvad lidus sõidetud küll.
mai 20, 2008 at 11:21 e.l. #154882Tervis7
Esiteks ära aja segamini pileti kontrollimist ja trahvimist – täiesti erinavad asjad. Kontrollida võib, trahvida ei või.
Teiseks – kõike on võimalik vaidlustada. Ja vahepeal olnud kohtulahendi tõttu peaks sul päris hea võimalus olema ka vaidlus võita.
mai 20, 2008 at 11:35 e.l. #154883matti
MemberEsiteks ära aja segamini pileti kontrollimist ja trahvimist – täiesti erinavad asjad. Kontrollida võib, trahvida ei või.Teiseks – kõike on võimalik vaidlustada. Ja vahepeal olnud kohtulahendi tõttu peaks sul päris hea võimalus olema ka vaidlus võita.
Õige küll,trahvimine keelatud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kaebus tuleb siis Tallinna Linnakohtule esitada?
mai 20, 2008 at 11:35 e.l. #154884Mikk Raudsepp
MemberKui nüüd näpuga järge ajada, siis peaks see seadus olema, et nad ei tohi trahvida, aga kontrollida võivad. Nüüd nad saavad ainult sind välja tõsta, kui pilet puudub.
mai 20, 2008 at 11:44 e.l. #154885MoloM
MemberTõsi ta on, 625 krooni kolme kuu eest ei ole palju, eriti veel arvestades, et sõidulimiiti ju ei ole – sõida või terve päev bussi, trolli ja trammiga edasi-tagasi. Alates hetkest, kui hakkasin ülikooli kõrvalt tööl käima, ostan alati pileti. Enne seda, tuleb tunnistada, sai mõned korrad jänesekõrvad lidus sõidetud küll.Sellepärast minagi rõhutasin, et omal nahal tunda saanud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 20, 2008 at 12:06 p.l. #154889from
MemberKas abipolitseinikel on õigus trahvi teha?
mai 20, 2008 at 12:48 p.l. #154892gmaster
Memberkui ma ei eksi, siis on asi nii:
ühisteenuse tegelased võivad pileteid kontrollida, piisab sellest, et neil on kaasas linna ametnik, kes selle ära vormistab, nii ei tee trahvi sulle mitte erafirma, vaid linn.
“Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli oli juba möödunud reedel, pärast riigikohtu otsust tunnistada AS Ühisteenused piletikontroll ebaseaduslikuks, teatanud, et Ühisteenuste kontrolöridele antakse kaasa trahviotsuseid vormistavad linnaametnikud ja sellest piisab seaduslikkuse tagamiseks.” Postimees.ee
abipolitseiniku võim kehtib ainult koos päris politseinikuga (vähemalt nii oli kunagi)
mai 20, 2008 at 1:16 p.l. #154896Aken
MemberMina sain ka eelmine nädal trahvi. Olin kindel, et kuukaar kehtib ja lasin neil mitu korda kontrollida. Pärast ise kontrollides tuli välja et 2 päeva tagasi sai läbi. Nüüd mul 15 päeva aega trahvi vaidlustada. Ei tea kas ikka pean maksma.
mai 20, 2008 at 1:21 p.l. #154898hehee
MemberMa hästi ei usu, et see vaidlustamine midagi kaasa toob, sest piletita sõit on ju fikseeritud. Võib-olla jah, et tehtud trahv tühistatakse, aga see-eest vormistatakse see uuesti linnavõimu poolt. Nii ütleb minu väikese pea loogika.
mai 20, 2008 at 1:28 p.l. #154899gmaster
MemberMina sain ka eelmine nädal trahvi. Olin kindel, et kuukaar kehtib ja lasin neil mitu korda kontrollida. Pärast ise kontrollides tuli välja et 2 päeva tagasi sai läbi. Nüüd mul 15 päeva aega trahvi vaidlustada. Ei tea kas ikka pean maksma.mida seal vaielda? kehtis või ei kehtinud? lihtne
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.