Ühe biitsepsi arendamine- kas nii on võimalik?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Ühe biitsepsi arendamine- kas nii on võimalik?
- This topic has 10 replies, 4 voices, and was last updated 17 years, 4 months tagasi by
Bonsuna.
-
AutorPostitused
-
september 13, 2008 at 8:14 e.l. #14912
fireman
MemberTere
Vaevalt, et keegi sellist asja üldse eksperimenteerinud on aga kindlasti leidub siin mehi, kes treeningfüsioloogia osas end täiendanud.
Eelmine aasta õnnestus tsikliga end päris ribadeks sõita (maanteel pööras veok ette). Jääva kahjustusena mul parem käsi küünarnukist enam ei liigu. Paar kuud olen nüüd jälle jõusaalis käinud. Üldiselt on lihastoonus enamvähem tagasi saadud aga biitsepsid näevad nadid välja (vasakul käel olid neuroloogilised kahjustused- olid). Kuna parem käpp peale laksu ja operatsioone näeb nagunii suht nadi välja ja nii ka jääb sest seda eraldi treenida pole võimalik (küünarliigese liikuvus), siis tekkis saatuse vastu kiuslik plaan süvendada visuaalset kontrasti ja treenida vasak biitseps ja üldse käsi nii suureks, kui õnnestub.
Siit jõuangi ka lõpuks küsimuseni: on see üldse võimalik või seab piire füsioloogia, mis toetab siiski üldiselt keha proportsionaalset arengut?
Ma vähemalt asjast nii aru saanud.
september 13, 2008 at 9:48 e.l. #165759ROtter
MemberLihase kasvatamisel tuleb leppida geneetiliste piirangutega. Lihas kasvab niipalju, kui olemasolevate lihaskiudude paksenemine seda võimaldab. Osa inimesi sünnib lihtsalt rohkemate lihaskiududega ning nende geneetiline potentsiaal on suurem.
Täitsa võimalik on keha ebaproportsionaalne arendamine. Seda esineb paljudel spordialadel – hea näide on kiiruisutajad, kellel on jalalihased proportsioonist väljas võrreldes käelihastega. Samuti on näiteks vehklejatel eesoleva jala lihased arenenumad kui taga oleval jalal, tennisemängijatel on sama moodi käelihastega.
Kas on mõtet tavainimesel seda erinevust nii väga esile tuua? Minu isiklik arvamus on – et ei ole mõtet.
september 14, 2008 at 6:37 e.l. #165841ROtter
MemberTereVaevalt, et keegi sellist asja üldse eksperimenteerinud on aga kindlasti leidub siin mehi, kes treeningfüsioloogia osas end täiendanud.
Eelmine aasta õnnestus tsikliga end päris ribadeks sõita (maanteel pööras veok ette). Jääva kahjustusena mul parem käsi küünarnukist enam ei liigu. Paar kuud olen nüüd jälle jõusaalis käinud. Üldiselt on lihastoonus enamvähem tagasi saadud aga biitsepsid näevad nadid välja (vasakul käel olid neuroloogilised kahjustused- olid). Kuna parem käpp peale laksu ja operatsioone näeb nagunii suht nadi välja ja nii ka jääb sest seda eraldi treenida pole võimalik (küünarliigese liikuvus), siis tekkis saatuse vastu kiuslik plaan süvendada visuaalset kontrasti ja treenida vasak biitseps ja üldse käsi nii suureks, kui õnnestub.
Siit jõuangi ka lõpuks küsimuseni: on see üldse võimalik või seab piire füsioloogia, mis toetab siiski üldiselt keha proportsionaalset arengut?
Ma vähemalt asjast nii aru saanud.
Selleks, et vältida lihaste täielikku atrofeerumist ja sellega kaasnevaid tervisehädasid, ma soovitaksin küll leida võimalusi harjutuste sooritamiseks parema käega. Kui käsi liigub õlast, saab ju tõsta sirget kätt ette, kõrvale, üles; randme liikuvuse korral saab teha midagi randmega. Aga jätta parem käsi ilma igasuguse füüsilise koormuseta ei ole sugugi tark otsus.
september 14, 2008 at 7:37 e.l. #165845Bonsuna
Member…………….Jääva kahjustusena mul parem käsi küünarnukist enam ei liigu……………………….
Kui kindel see on? lõigati sul seal midagi ära või oli liiges nii sodi, et seda enam paikama ei hakatud? Ka minul oli vasak käsi kunagi peale avariid küünarnukist sirge, jõuga painutades tegi kohutavat valu. kuid järk järgult seda murdes taastus liikuvus 100%.
september 14, 2008 at 11:26 e.l. #165887fireman
MemberSelleks, et vältida lihaste täielikku atrofeerumist ja sellega kaasnevaid tervisehädasid, ma soovitaksin küll leida võimalusi harjutuste sooritamiseks parema käega. Kui käsi liigub õlast, saab ju tõsta sirget kätt ette, kõrvale, üles; randme liikuvuse korral saab teha midagi randmega. Aga jätta parem käsi ilma igasuguse füüsilise koormuseta ei ole sugugi tark otsus.Seda ma ei mõelnudki, et üldse ilma koormuseta jätan. Rinnalt surun ja muudes harjutustes ikka võtab parem käsi ka osa (selg näiteks) aga kuna küünarliiges liigub väga vähe, siis isoleeritud harjutused biitsepsile ja triitsepsile on out.
september 14, 2008 at 11:32 e.l. #165888fireman
Member…………….Jääva kahjustusena mul parem käsi küünarnukist enam ei liigu……………………….Kui kindel see on? lõigati sul seal midagi ära või oli liiges nii sodi, et seda enam paikama ei hakatud? Ka minul oli vasak käsi kunagi peale avariid küünarnukist sirge, jõuga painutades tegi kohutavat valu. kuid järk järgult seda murdes taastus liikuvus 100%.
Küünarvarre ja õlavarre luud olid ca 40 jubinaks olnud- killustunud lahtine murd. Käsi pandi ikka korralikult metalli-kola täis ja nüüd veebruaris võeti uuesti välja. Olen käinud taastusravis ja nats ikka vaeva näinud aga progressi eriti ei olnud. Nüüd pole mingi 3-4 kuud vaeva näinud enam. Äkki peakski uuesti proovima hakkama. Kuigi üldiselt panustatakse just liikuma hakkamise osas taastusravile, mis võimalikult varakult läbi viiakse.
Aga mis keis Sul oli ja kui kaua sul see protsess kestis?
september 14, 2008 at 11:36 e.l. #165889Bonsuna
MemberSeda ma ei mõelnudki, et üldse ilma koormuseta jätan. Rinnalt surun ja muudes harjutustes ikka võtab parem käsi ka osa (selg näiteks) aga kuna küünarliiges liigub väga vähe, siis isoleeritud harjutused biitsepsile ja triitsepsile on out.No kui saad rinnalt surumist teha ja selja harjutusi siis pead lihtsalt käe liikumasaamisega vaeva nägema. Liiges on sul seljuhul korras ja pakun, et kõõlused on lihtsalt lühenenud käe traumajärgsest taastumisest kuna käsi oli mõnda aega sirge liigesest, seotud kipsis või mis iganes. Painuta, venita, tegele sellega ja liikuvus taastub, mida kauem sellega viivitad seda vähem on hiljem liikuvust võimalik taastada. On päris kindel , et painutamisel üle teatud nurga on väiksem või suurem valu kuid ära alla anna.
Eelnev jutt on muidugi oletus ja päris kindlalt ei saa midagi öelda kui ei tea mis su küünarliigesega juhtus, mis sellega tehti, oli mingi operatsioon, kõõluste sidemete rebestus, venitus. Aga nagu ütlesin, kui saad rinnalt surumist teha on liiges korras ja sealt loogiline järeldus, et liikuvuse taastamine on võimalik. Alati ei saa uskuda ka arste 100%. Ise annab palju ära teha.
september 14, 2008 at 11:47 e.l. #165892Bonsuna
MemberKüünarvarre ja õlavarre luud olid ca 40 jubinaks olnud- killustunud lahtine murd. Käsi pandi ikka korralikult metalli-kola täis ja nüüd veebruaris võeti uuesti välja. Olen käinud taastusravis ja nats ikka vaeva näinud aga progressi eriti ei olnud. Nüüd pole mingi 3-4 kuud vaeva näinud enam. Äkki peakski uuesti proovima hakkama. Kuigi üldiselt panustatakse just liikuma hakkamise osas taastusravile, mis võimalikult varakult läbi viiakse.Aga mis keis Sul oli ja kui kaua sul see protsess kestis?
õla ja küünarvars on ainult kangid need lapiti sul kokku ja on ok, liigesest ei rääkinud sa midagi, ja kui saad teha teatud harjutusi nagu eelnevalt mainisin siis peab olema sellega ka ok. Lihtsalt on sidemed kõõlused lühenenud ja vaja nende venitamisega vaeva näha, kui vaja siis aasta otsa igapäev.
Minu trauma juhtus 13 aastatselt ja piisas sellest , et käsi oli 2 nädalat sirgelt küünarliigesest kinni seotud ja kõõlused tõmbasid kokku niipalju et liikuvus oli peale seda minimaalne, praktiliselt sirge käega. Hakkasin aga kohe jälle ratast sõima, oli sügisene krosside hooaeg ja metsas turnides olid sunnitud kätt kasutama, esmalt läbi valu järk järgult liikuvus suurenes, kõõlused said tõõd-venitust kuni täieliku liikuvuse taastumiseni, millele aitasid kaasa kõiksugu kergete hantlitega harjutused. Tõsi, käsi oli paremast hulga peenem ja nõrgem veel 5-6 aastat hiljemgi kui hakkasin regulaarselt kulturismiga tegelema. Pidin esimestel aastatel vägagi keskenduma oma vasakule käele, seda nii trennis kui ka muidu. Kuna olen paremakäeline siis tahtsid ikka teha kõike parema käega, aga sundisin ennast alati tegema vasakuga. Nii läks oma 3-4 aastat ja alles siis hakkasin täheldama, et vasak käsi on juba isegi pisut tugevam paremast.
september 14, 2008 at 11:50 e.l. #165893fireman
MemberSain su jutust nii palju entusjasmi juurde igatahes, et üle mitme kuu võtsin enese piinamise uuesti ette. Tõesti, kui liiges soojaks oli painutatud sain isegi ninast kinni üle pika aja
september 14, 2008 at 12:51 p.l. #165898timo116
MemberSain su jutust nii palju entusjasmi juurde igatahes, et üle mitme kuu võtsin enese piinamise uuesti ette. Tõesti, kui liiges soojaks oli painutatud sain isegi ninast kinni üle pika aja
Aga, jah, korras liiges kaugeltki ei ole ja 100% lähedale pole julgenud ükski arst ega terapeud pakkuda.
Aga Sul õigus muidugi, tasuks ikka vaeva näha veel.
Tänx!
Minupoolt palju tahet, jõudu ja jaksu ning palju edu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 14, 2008 at 2:41 p.l. #165900Bonsuna
AutorPostitusedViewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)- You must be logged in to reply to this topic.