Oletame kasutan raskusi, millega jõuan teha umbes 5-8 kordust seerias. Seeriad kokku lihasgrupile umbes 6-8. Harjutust püüan teha nii plahvatuslikult kui võmalik. Plahvatusest on muidugi asi veel kaugel ja ideaali kohaselt peaksin juurde saama puhtas jõus. Jõun2itajate suurenedes muutub aga raskus minu jaoks kergemaks ja mul on võimalik teha harjutust üha plahvatuslikumalt(eeldusel et raskused on ikka samad). Treenin samade raskustega niikaua kuni suudan antud raskusi korralikult “plahvatada” ja tunnen plahvatusliku jõu suurenemist. Seejärel suurendan taas raskusi ja hakkan sama tsükliga otsast peale?
Palun kommenteerige! Kas selline meetod on ehk juba kasutusel? On keegi seda kasutanud? Tuleb selline meetod üldse kõne alla? Mida treenib? On sellel mõtet? Hea, halb?
Kui sa tunned, et plahvatuslik jõud areneb, siis tee ka nii edasi. Minu arvamus on, et jõud on jõud. Mida rohkem jõudu sul on, seda plahvatuslikum see ka on. Kindlasti on selle juures väikesed nüansid, kuid üldjuhul tugev lihas suudab ka kiiresti kokku tõmbuda, nõrk lihas aeglasemalt.