…võrdub kahe tunniga peale keskööd.Lugesin kuskilt, et tund magamist enne keskööd (kella 21:00-24:00 vahel) on sama nagu kaks tundi magamist peale keskööd, st. tunniga enne keskööd puhkab rohkem välja.On see ka tõsi?Ise olen natuke nagu täheldanud, et koolipäevadel kui lähen magama 22:00 ja ärkan 7:00, siis olen isegi puhanum, kui nädalavahetustel, kui lähen magama 1:00-2:00 paiku ja ärkan mingi hommikul 12:00.
Olen ise endaga sarnast olukorda täheldanud aga ma usun, et see tuleb ainult sellest ja veel kord sellest, et keha harjub nädala sees teatud reziimiga ära ja nv reziimivabad magamised muutuvad kehale probleemiks, sest see lööb rütmi sassi. Ma olen elus vist küll oma sada “tühja päeva” saanud unereziimi eiramisest!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui ikka reede öö kell 3 magama minna ja ükskõik kui kaua laupa magada, siis vaimule on terve see laupa nullpäev – midagi sisukat teha ei suuda, õppida või lugeda vms…
Unefaaside jutt on ilmselt õige (peab ju olema kui teadlased väidavad!), kuid minu meelest on siiski palju olulisem, kas inimene lihtsalt ennast välja on puhanud (st piisavalt kaua maganud), kui see, millise unetsükli ajal äratuskell äratab. Vähemalt nii olen enda puhul täheldanud.