Tulikuum saun ja jääkülm dush?
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Tulikuum saun ja jääkülm dush?
- This topic has 20 replies, 16 voices, and was last updated 17 years, 4 months tagasi by
maximus89.
-
AutorPostitused
-
september 27, 2008 at 4:21 p.l. #15070
maximus89
MemberEga see kuidagi kahjulik ei ole, kui ma paar korda nädalas peale jõusaali saunas korralikult leili viskan nii ~5min.Ma mõtlen ikka nii, et võtab tulikuumaks.Ja siis lähen kohe jääkülma dushi alla? Sellesmõttes, et saunas veresooned laienevad ja siis jääkülma dushi all tõmbuvad kokku jälle, pilti küll eest viskama ei hakka, aga kõrvades hakkab vilistama küll natukeseks, kuna vererõhk tõuseb nii kõrgeks.Aga peale seda on hea värske tunne olla, temperatuuride kontrast pidavat taastumisele samuti hea olema.
september 27, 2008 at 4:37 p.l. #167105indica
MemberSee pidi olema kõige parem protseduur, kui on probleeme kõrge vererõhuga, kuna see ahendab veresooni. Alles hiljuti südame arsti juures olles rõhutas arst selle protseduuri vajalikkust mitu korda.
september 27, 2008 at 4:49 p.l. #167108Archangel1
MemberEga see kuidagi kahjulik ei ole, kui ma paar korda nädalas peale jõusaali saunas korralikult leili viskan nii ~5min.Ma mõtlen ikka nii, et võtab tulikuumaks.Ja siis lähen kohe jääkülma dushi alla? Sellesmõttes, et saunas veresooned laienevad ja siis jääkülma dushi all tõmbuvad kokku jälle, pilti küll eest viskama ei hakka, aga kõrvades hakkab vilistama küll natukeseks, kuna vererõhk tõuseb nii kõrgeks.Aga peale seda on hea värske tunne olla, temperatuuride kontrast pidavat taastumisele samuti hea olema.milleks sul sellist ekstiimi vaja?
september 27, 2008 at 5:06 p.l. #167175gymer
MemberKunagi noorena sai kah “pulli” tehtud, olla 130c leilis ja siis järve hüpatud. Kõik oli lahe, aga see, et mind sealt välja pidi tõmbama, ei olnud. Enam nii ei tee. Point: Liialt kiire tempi vahetus südamele on paha. Alates sellest, enam saunas ei käi.
Sai tõdemus, nagu viinagagi – võtta võib, aga mõõdukalt.
september 27, 2008 at 5:17 p.l. #167177maximus89
MemberNo seal saunas päris 130 kraadini ei jõua, pigem 110 kraadi
september 27, 2008 at 6:09 p.l. #167183matti
MemberKuumast saunast talvisesse merre hüpata on üks kõige kaifimaid asju ,mida ma ma teinud olen. pärast on kehas selline tunne,mida on raske kirjeldada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>

” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
september 27, 2008 at 7:15 p.l. #167195Aile
Member110 o C ei ole miskit ekstreem.
Mis ta ikka muud teeb, kui treenib sind v2heke. Oled v2hem haige jne jne.
september 27, 2008 at 7:31 p.l. #167198rtf
MemberSee pidi olema kõige parem protseduur, kui on probleeme kõrge vererõhuga, kuna see ahendab veresooni. Alles hiljuti südame arsti juures olles rõhutas arst selle protseduuri vajalikkust mitu korda.Huvitav, kui vererõhu või südamega probleem on, siis üldiselt arstid just hoiatavad sellise ülikiire temperatuuri muutuse eest.
september 27, 2008 at 9:22 p.l. #167214sun-hump
Membermul treener ytles, et selline protsetuur on parem kui halvasti tehtud massaas(mitte proffessionaali poolt) ja iga laari keskel teeme sellist asja
september 28, 2008 at 6:40 e.l. #167220-Egert
MemberKuum saun laiendab veresooni, koheselt järele jahe dušh vms ahendab. Mängib veresoontega, muudab elastsemaks. Ja ega väga vahet pole, on sul seal saunas 100C või 130C, saunamõju saad kätte 100gagi.
september 28, 2008 at 10:06 e.l. #167239maximus89
MemberKuum saun laiendab veresooni, koheselt järele jahe dušh vms ahendab. Mängib veresoontega, muudab elastsemaks. Ja ega väga vahet pole, on sul seal saunas 100C või 130C, saunamõju saad kätte 100gagi.Nojaa, aga hetkeks tõuseb vererõhk väga kõrgeks, võtab lausa kõrvus vilistama kergelt, ega see kuidagi kahjulik ei ole?
september 28, 2008 at 2:11 p.l. #167262joey
MemberPidi kasulik olema. Täpselt ei mäleta, aga midagi taolist, et külma saades veresoones ahenevad ja kui nüüd uuesti sooja minna, siis jälle laienevad kiiresti, mis annab soodsad tingimused heaks aminohapete transpordiks lihastesse.
september 28, 2008 at 2:44 p.l. #167265kronik
Member110 o C ei ole miskit ekstreem.Mis ta ikka muud teeb, kui treenib sind v2heke. Oled v2hem haige jne jne.
Vot,rõõm kuulda.Mugav inimene nagu ma olen ning sõjaväes käimata,kus räägiti et hommikuti ainult külma veega võib pesta.Sai kalevis järgi proovitud(spetsiaalselt külm dušš oli varem sauna kõrval,mida enam pole,kuid alles külm väike bassein riietusruumi juures olevas sauna ukse ääres.Algul tundus kahtlane,hiljem juba norm.Tööl,kui sooja vett polnud sai vabalt pesema mindud nii et vähemalt psühholloogiline kasufaktor on olemas.
september 28, 2008 at 4:07 p.l. #167271september 28, 2008 at 5:03 p.l. #167276indica
MemberÜkski asi, mida liiga palju teha ei ole hea, loomulikult ei ole hea igapäev pärast trenni ennast saunas üle kütta ja jääkülma dušši peale lasta, tuleb tunde järgi teha selliseid asju, tõenäoliselt, kui inimesel mingi tõsisem haigus on, siis ta üldjuhul teab seda ning hoidub ka sellistest nn. tervistavatest protseduuridest, aga mõistuse piires see teguviis kindlasti väga hea.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.