Skip to main content

Tsink, magneesium, kaltsium.. kuna ja kui palju?

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Tsink, magneesium, kaltsium.. kuna ja kui palju?

Viewing 11 posts - 16 through 26 (of 26 total)
  • Autor
    Postitused
    gmaster
    Member

Kasutan ise ZMA-d siis, kui tean et saan ettenähtust veidi vähem magada.

Mul kompenseeriks justkui 30-45 min und. Ehk 7h-ga magan välja, kui tavaliselt vajaks 7,5. Väike vahe, aga siiski.

Testo kohta tundub et pigem on selle tõusuga seotud uuringud erandiks.

Kasutan kõige odavamat ja mingeid ZMA-unesid ei näe, nagu mõned mehed.

SKG
    Member

http://www.ifit.ee/T…-b6-zma-90-caps Kas kellegil on kogemusi ZMA-ga? Küsin selle lause tõttu: ´´

Mahukad teadusuuringud on näidanud, et lisa tsingi ja magneesiumi manustamine suurendab märkimiväärselt testosteroonitaset kehas.´´ Kas see testosterooni taseme tõus avaldab tuntavat mõju kehale? Hinnad on ka seinast-seina selle toote puhul, koostis tundub ikka kõigil sama.

Milline uuring seda markimisvaarset testotaseme tousu naitab?

Toidulisandite tootjapoolseid vaiteid ei tasu eriti tosiselt votta.

haubits
    Member

On olemas, olen kunagi ülikoolis kokku puutunud.

Ehk leian üles, aga rääkis(id) kontrollgrupp vs jiu-jitsu vs vanurid.

Üldiselt on kasu olemas, puusalt tulistades olid vahed ~18 pg/ml vs ~21pg/ml (vaba testosterooni tase).

Iseasi kas on eelmine-see aasta ka uuemad uuringuid/kuidas on muud uuringud tulemusi näidanud.

Archangel
    Member

Keskmise testo-tasemega inimese puhul on isegi testo kahekordistamise kasu lihasmassile väga väike. Ning sellist tõusu näitavad siiski ainult steroidid. DAA lisand on ühe uuringu järgi mingi 40% tõstnud, sedagi aga mitte-treenivate inimeste puhul kelle testo oli niigi juba alama otsa poolel. Ehk tõsteti testo madalalt, madal-keskmise peale – ja kohe kõik jõusaalipoisid jooksevad tormi, lol.

Amarant
    Member

Mg on ilmselt kõige mõttekam juurde võtta. Ja palju energiat kulutavad inimesed võiksid jälgida päevaseid ohutuid totaalkoguseid ja nendest kinni pidada. Normist suuremad nõudmised on neil kindlasti, nii et ei saa elada nende järgi.

ROtter
    Member

Vaatame, mis teadus selle kohta ütleb:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2129162/

AlanBStard
    Moderator

Suhteliselt pealiskaudne lugu aga midagi kasulikku ikka oli.

Amarant
    Member

Veenvalt testosteroonitaseme tõusu veel tõestatud Zn-võtmisest ei ole. Kindlasti tasub vaadata, millises ühendis soovitud mineraal on. Näiteks, Mg-oksiidi biosaadavus on üsna niru, Mg-aspartaat on parim, seepärast ise võtan ZMA-d, mis on siin riigis ainus variant antud vormi jaoks, kuid olen proovinud oksiidi ja tsitraatigi. Unekvaliteet paranes täpselt siis, kui ZMA-d võtma hakkasin, nii et oma kogemuse põhjal väidan, et Mg-oksiid ja Mg-tsitraat on mõttetud.

Aile
    Member

Keera kaltsiumi ja magneesiumi juurde

Ca kommertsvariandid pole mul kunagi tööle hakkanud. Siin on ka üks artikkel Ca teemal

http://www.greenmedi…tm_medium=email

Mina teen oma Ca lisandi ise.

Mg võtan juurde. See, kui palju teil Mg vaja oleks, sõltub teie ülejäänud menüüst. Rafineeritud toidu puhul te jäätegi Mg juurde manustama… On arste, kes soovitavad isegi paar grammi päevas.

Marxengel
    Member
    matjusm
    Member

Tõstjale on tsink väga tähtis: kui korralikult rebimistrenni teha siis võivad käed pärast üpris sodid olla ja nahk on kohati maha hõõrutud. Kuid kui hakkasin tsinki võtma siis paranes naha taastumine märgatavalt.

Viewing 11 posts - 16 through 26 (of 26 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.