Skip to main content

TSH hormoon

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Autor
    Postitused
    Viiking
    Member

Tere!

Selline kiire küsimus, et paar päeva tagasi tehti vereanalüüs ja TSH hormoon on 8, normiks loetakse 3 või 5. Kas see võib edaspidi kuidagi halvasti mõjuda ?!

Tänud :???:”>

AlanBStard
    Moderator

Tere!

Selline kiire küsimus, et paar päeva tagasi tehti vereanalüüs ja TSH hormoon on 8, normiks loetakse 3 või 5. Kas see võib edaspidi kuidagi halvasti mõjuda ?!

Tänud :???:”>

Jah. Ilmselt ei olnud see ainuke analüüs, mis tehti ja ilmselt kutsuti tagasi ka.

daman
    Member

TSH 8? See indikeerib su kilpnäärme alatalitlust.

Viiking
    Member

Kõik ülejäänud hormoonid on korras, koormustestil käidud ja EHHO uuringul, kõik korras. Aga ma lugesin, et kui öösel magad vähe ja just hommikupoole on ka TSH kõige kõrgem, tol hommikul, kell 7 kui veri analüüsiks võeti, magasin umbes 4h, nii et pole vist midagi ebaloomulikku. Aga tänud vastajaile ja ma arvan, et võib teema kustutada.

AlanBStard
    Moderator

Pole kuulnud et ta väga kõiguks või käega võiks lüüa. Ja “teised normi piires” pole ka mingi näitaja. Näita numbreid.

Viiking
    Member

Pole kuulnud et ta väga kõiguks või käega võiks lüüa. Ja “teised normi piires” pole ka mingi näitaja. Näita numbreid.

Ma võin need täna/homme siia kirjutada, aga ma võin öelda, et normis, sest mu ema on med. töötaja ja ta ise võttis verd analüüsiks ja hiljem küsis ka vastavatelt arstidelt.

jrx
    Member

TSH 8? See indikeerib su kilpnäärme alatalitlust.

Ületalitlust ikka.

AlanBStard
    Moderator

Kui TSH on kõrge siis ta üritab kilpnääret tööle panna

Viiking
    Member

TSH 8,37, Vaba T4 13,4, T4 82,2, Vaba T3 4,38, T3 1,82. Aga peab seda silmas pidama ikkagi, et magasin 4h enne seda ja verd analüüsiks andsin 7 hommikul.

Aile
    Member

TSH 8,37, Vaba T4 13,4, T4 82,2, Vaba T3 4,38, T3 1,82. Aga peab seda silmas pidama ikkagi, et magasin 4h enne seda ja verd analüüsiks andsin 7 hommikul.

Nalja teed… Ma andsin vere kl 8 hommikul ja TSH on 1,890 mIU/L ja mul oli selleks ajaks juba pikalt unehäired olnud. :???:”>

daman
    Member

Ületalitlust ikka.

Ala ikka ala, TSH -> Thyroid Stimulating Hormone, ehk mida kõrgem on, seda rohkem üritab hormoon su kilpnääret mõjutada, et T4 ja T3 sealt kätte saada. Mul oli sama näitaja enne ravi alustamist 42. See oli juba kolepaha.

Teema alustajale, kindlasti mine kuu aja päast uuesti ja kui siis ka kõrge, siis vajad ravi. Loodetavasti mitte, aga kui sul on alatalitlus ja sa jätad selle kahe silma vahele. Noh ütleme nii, et ma võin sulle terve müriaadi tüsistusi jagada, mis pikalt vindudes tulevad, ja paraku, jäävad.

Aile
    Member

Ala ikka ala, TSH -> Thyroid Stimulating Hormone, ehk mida kõrgem on, seda rohkem üritab hormoon su kilpnääret mõjutada, et T4 ja T3 sealt kätte saada. Mul oli sama näitaja enne ravi alustamist 42. See oli juba kolepaha.

Teema alustajale, kindlasti mine kuu aja päast uuesti ja kui siis ka kõrge, siis vajad ravi. Loodetavasti mitte, aga kui sul on alatalitlus ja sa jätad selle kahe silma vahele. Noh ütleme nii, et ma võin sulle terve müriaadi tüsistusi jagada, mis pikalt vindudes tulevad, ja paraku, jäävad.

Kui mul oleks võimalus, siis annaks kommentaarile “thumbs up” :???:”>

Eelkõige muutke oma elustiili. Kaua te ikka ennast kurnate….

ROtter
    Member

Tavaliselt on nii, et kui vereanalüüsis on normväärtustest mingid kõrvalekalded, siis tehakse teatud aja tagant uus vereanalüüs, et välistada juhuslikkusest põhjustatud kõrvalekaldeid.

jrx
    Member

Nojah, siin tulebki sisse,et pole arst ja ei mõelnud kaasa… Mu loogika jooksis umbes sedapidi, et TSH tootmises on häire ja siis see kütabki kilpnäärme kõrgpööretele. Sinna, et seal on tegelikult tagasisidemehhanism mu mõte ei jõudnud:)

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.