Triitseps paistes!
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Triitseps paistes!
- This topic has 11 replies, 6 voices, and was last updated 18 years, 4 months tagasi by
Alexander Andrusenko.
-
AutorPostitused
-
oktoober 8, 2007 at 9:30 e.l. #12000
JaanusR
MemberKäisin eelmine nädal kolm korda jõusaalis trenni tegemas üle hulga aja, võtsin kasutusele algajate kava siin fitness.ee-s ja hakkasin lihastele toonust andma, otsisin raskusi millega oleks sobilik harjutusi teha! Päraste simest teeningut olid lkäe lihased just piimhapet väga täis ja valutasid päris korralikult. Venitasin neid mitu korda päevas. Reedel pärast trenni olid lihase djuba päirs head ja valu tasapisi taandunud. Andsin puhkust lihastele. Täna aga on triitsepsit imelikult paistes ja soojad. Täielikult paistes tunne on ja peeglist vaadates on ka käed kahtlaselt suuremad. Et mida teha ja kas seda saab pidada normaalseks? Täna on üldiselt trenni päev, kas peaksid käe trenni täna vahele jätma või üldse treeningust loobuma hetkel?
oktoober 8, 2007 at 9:43 e.l. #127226ROtter
MemberKäisin eelmine nädal kolm korda jõusaalis trenni tegemas üle hulga aja, võtsin kasutusele algajate kava siin fitness.ee-s ja hakkasin lihastele toonust andma, otsisin raskusi millega oleks sobilik harjutusi teha! Päraste simest teeningut olid lkäe lihased just piimhapet väga täis ja valutasid päris korralikult. Venitasin neid mitu korda päevas. Reedel pärast trenni olid lihase djuba päirs head ja valu tasapisi taandunud. Andsin puhkust lihastele. Täna aga on triitsepsit imelikult paistes ja soojad. Täielikult paistes tunne on ja peeglist vaadates on ka käed kahtlaselt suuremad. Et mida teha ja kas seda saab pidada normaalseks? Täna on üldiselt trenni päev, kas peaksid käe trenni täna vahele jätma või üldse treeningust loobuma hetkel?Lihasvalu peale treeningut võibki kesta 2-5 päeva, mis on normaalne. Ühtset kindlat seisukohta ei ole, kas teha harjutusi valutavatele lihastele või mitte, see sõltub eelnenud treeningute intensiivsusest. Kui sa otsustad harjutusi teha, siis peab eelnema korralik soojendus.
oktoober 8, 2007 at 9:46 e.l. #127227JaanusR
MemberLihasvalu peale treeningut võibki kesta 2-5 päeva, mis on normaalne. Ühtset kindlat seisukohta ei ole, kas teha harjutusi valutavatele lihastele või mitte, see sõltub eelnenud treeningute intensiivsusest. Kui sa otsustad harjutusi teha, siis peab eelnema korralik soojendus.Aga mis selle paistetusega saab, kuidas sellele peaks reageerima? Sellinne tunne on nagu vesi oleks naha all!
oktoober 8, 2007 at 9:47 e.l. #127228Capricorn
MemberKui ikka triitsepsid täielikult taastunud ei ole, siis ma küll uut trenni neile ei teeks praegu. Kui pikka aega pole treeninud ja siis järsku hakkad tegema, on võimalik ennast täiesti haigeks treenida, selles mõttes et isegi väike palavik võib tulla, sest palju lihaskiudusid (-rakke) on vigastatud ja seal on põletik.
oktoober 8, 2007 at 10:04 e.l. #127230ants16
MemberMul läks ka biitseps paiste ja valutas, jätsin ühe trennipäeva vahele ja kõik sai korda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 8, 2007 at 11:30 e.l. #127244Alexander Andrusenko
ModeratorKui ikka triitsepsid täielikult taastunud ei ole, siis ma küll uut trenni neile ei teeks praegu. Kui pikka aega pole treeninud ja siis järsku hakkad tegema, on võimalik ennast täiesti haigeks treenida, selles mõttes et isegi väike palavik võib tulla, sest palju lihaskiudusid (-rakke) on vigastatud ja seal on põletik.Kusjuures see on ka selline kahe otsaga asi. Kui hakkad üle pika aja uuesti treenima, siis on selge see, et lihas hakkab alguses valutama. Kui sa pärast esimest või teist trenni aga vaatad, et lihas pole täiesti taastunud ja valutab ja otsustad, et puhkad mõned päevad, siis võib juhtuda nii, et kui jälle saali tuled, hakkavad pärast seda lihased jälle valutama. Siis sa mõtled uuesti, et peab puhkama 3-4-5 päeva, sest lihased ju valutavad. Ja nii sa jäädki puhkama ja valutama mitmeks nädalaks.
Kui aga teed esimene nädal läbi valu, siis on suur tõenäosus, et järgmine nädal harjub lihas ära ja enam ei valuta.
Ma ei ole kindel, et see kõigil nii on, aga minul käitub organism küll niimoodi. Seega, kui ma kaua aega pole vahepeal trenni teinud, siis ma esimesel nädalal treenin 3 päeva läbi valu ja lihas harjub selle ajaga uuesti trenniga ära ja edaspidi enam probleeme ei ole. Peab lihtsalt 3-4 esimest trenni ära kannatama.
oktoober 8, 2007 at 11:46 e.l. #127246Capricorn
MemberSa vist treenid ka igat lihast (lihasgruppi) rohkem kui korra nädalas? Sel juhul tõesti korra juba nö. ära harjudes lihased hiljem ei valuta või siis valutavad väga minimaalselt. Ma teen korra nädalas (miinimum 6 päeva tagant) lihaseid läbi ja igakord valutavad mitu päeva.
oktoober 8, 2007 at 11:48 e.l. #127247JaanusR
Member….helistasin perearstile tema soovitas asjaga traumapunkti minna…läksingi ja selgus et küünarnuki alla oli tekkinud limapaun suurest koormusest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja et pean koormusi vähendama…oma lollus ikka, midagi ei ole teha. Ma ei oska ikka rahulikult asjaga alustada, kohe on vaja rabeleda
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Annan siis kätele puhkust ja alustan järgmine nädal uuesti vaiksemalt.oktoober 8, 2007 at 12:04 p.l. #127248Alexander Andrusenko
ModeratorSa vist treenid ka igat lihast (lihasgruppi) rohkem kui korra nädalas? Sel juhul tõesti korra juba nö. ära harjudes lihased hiljem ei valuta või siis valutavad väga minimaalselt. Ma teen korra nädalas (miinimum 6 päeva tagant) lihaseid läbi ja igakord valutavad mitu päeva.ma ka korra nädalas ainult.
oktoober 8, 2007 at 12:34 p.l. #127254Capricorn
MemberJa järgmisel paaril päeval (ülejärgmisel vist kõige rohkem) erilist valu ei ole?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 8, 2007 at 5:49 p.l. #1272804Qlimax
MemberAlguses kannatad, siis kaob valu ära .
Lihas harjub .
oktoober 8, 2007 at 7:16 p.l. #127309Alexander Andrusenko
ModeratorJa järgmisel paaril päeval (ülejärgmisel vist kõige rohkem) erilist valu ei ole?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No kui pidevalt teha ilma pausideta, siis erilist valu enam ei teki. Valu tekib siis, kui mingi pikem paus ette tuleb või midagi totaalselt teistmoodi teha.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.