Trennimise sagedus, erinevad harjutused ja söömine
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Trennimise sagedus, erinevad harjutused ja söömine
- This topic has 2 replies, 2 voices, and was last updated 13 years, 1 month tagasi by
Weiko.
-
AutorPostitused
-
detsember 28, 2012 at 4:20 p.l. #24531
Anonüümne
GuestTere
Oleks vaja targemate inimeste nõuandeid. Olen augusti kuust siia maani teinud korra päraselt trenni (lume vabal ajal rattasõit ja jõusaal. lume korral jooks ja jõusaal) ja alla võtnud 10 kg, eesmärk mai kuu lõpuks veel 12-20 kg alla saada. Aga mõtted otsas kui tihedalt trenni tegema peaks, et oleks progress mitte regress. Kuna olemas mõned pahad kogemused (energia vaegus, põlve valud jne) Seega tekkisid Järgmised küsimused. Hetkel teen trenni järgmise süsteemi järgi
1. Päev. Jooks, kõhulihased, venitused
2. Päev. Jooks, kõhulihased, venitused
3. Päev. Vaba
4. Päev. Jooks, kõhulihased, venitused
5. Päev. Jõusaal.
6. Päev. Vaba
7. Päev. Jõusaal.
8. Päev. vaba.
ja siis hakkan tegevusega otsast peale. Kas seda liiga tihedalt või vähe. Viimased 5a. olen töödanud kohas kus päevas liikunud jalgsi 10-20km aga uuest aastast kohas kus liikumine minimaalne.
Teine küsimus. Jõusaalis käies, kas peaks jõusaali trenni päevad ära jagama. (esimesel päeval ülakeha-vööst ülesse poole harjutused ja teisel päeval alakeha-vööst alla poole.)Või on mõtekas teha trenni tervele kehale korraga. Hetkel olen teinud tervele kehale. Ja kuidas oleks mõistlik jõusaalis harjutused jagada. Kõige pealt ülakeha siis alakeha või siis korraga. Hetkel olen teinud a´la hantlitega biitsepile siis jalapressiga reie esiosale siis jälle biitsepsile jne mõlemile lihas grupile 3 seeriat jutti. Kui üks lihas grupp puhkab teen teisele lihas grupile. Kui see tehtud siis võtan ette järgmised lihas grupid nii üla kui ala kehal. Ja siis kui ala kehale harjutused otsas siis treenind viimaseid üla keha lihaseid. See varjant tulnud tänu sellele et töötasin kodust päris kaugel(260km) ja vaba aega vaja kasutada ka muudele asjadel. Aja kokku hoiu mõttes. Aga nüüd töö koht 11 km kaugusel ja vabaaega ka rohkem. Ja loomulikult ka erinevad vahetused(öö ja päeva vahetus) Või siis peaks trenni aega pikendama ja tegema kongreetselt kõige pealt ülakeha lihastele ja siis alakeha lihastele. Seerjad tegema (harjutus-puhkus-harjutus-jne)stiilis, mis loomulikult pikendab saalis viibimis aega ja hetkel ei ole see veel mulle probleemiks. Või on mõistlik vanas stiilis edasi lasta.
Kolmas küsimus. Kui trastiliselt peaks söömis harjumusi muutma et tulemused ka paremad oleks. Hetkel olen muutnud oma söömis harjumusi aga mitte palju (Rohkem puu ja juurvilju, sai,saiakesed, krõpsud on unustatud asjad, Sokolaad ja kommikesed kui varem sõin kuus paki või tahvli siis nüüd 3 kuu jooksul võib olla pool pakki või tahvlit. Vähem rasvaseid asju. Või tuleks menüü täielikult üle vaadata ja üles lugeda viimne kui kcal, rasv süsivesikud jne. Ja samas kui on öö vahetus siis kas peaks sellel ajal tegema söögi korrad öösel või päeval. Hetkel olen teinud öö vahetuse korral järgmiselt. Ca 2 tundi ennem magama minekut kõhutäis söönud siis magan, ärkan söön kõhu täis siis ca 2 tundi vahet siis trenn ja siis tund peale trenni söön uuesti.
detsember 28, 2012 at 6:07 p.l. #333299timo1233
MemberOsta toitumiskava kõige kergem ja mõtekam ja ma ei saa aru mismõttes 8 päeva kui nädalas 7päeva?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>2. Ei oska väga vastata,lih. otsi endale kava netist,siin fitness.ee-s on ka kavasi.
3. Peaksid üle lugema kõik kcal,rasv,süsivesikud.
Rohkem ei oska eriti aidata.
detsember 28, 2012 at 7:43 p.l. #333306Weiko
MemberNädalas on jah 7 päeva. Seda teab iga üks.
Aga ma mõtlesin selle all seda et nagu tsükkel trenn.
EsmasPäev. Jooks, kõhulihased, venitused
TeisiPäev. Jooks, kõhulihased, venitused
kolmaPäev. Vaba
neljaPäev. Jooks, kõhulihased, venitused
Reede Jõusaal.
laupäev. Vaba
pühaPäev. Jõusaal.
Esmaspäev vaba.
Teisipäev Jooks, kõhulihased, venitused JNE JNE JNE
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.