Trennijärgne kaalutõus?
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Trennijärgne kaalutõus?
- This topic has 25 replies, 8 voices, and was last updated 11 years tagasi by
kats91.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 9, 2015 at 7:56 p.l. #375721
MaPo
Member“Tekkis küsimus seoses sellega, et trennipäeva järgsel hommikul on alati kaal tõusnud mõnesaja g võrra. Samas kui teistel päevadel on kaal langenud umbes sama palju. Millest see võib olla? Olen kuulnud, et peale trenni (eriti alguses), hoiavad lihased endas vett kinni. Kas keegi oskab selgust luua, mis põhjusel kaal selliseid trikke teeb? “
See on siis teadmishuvi. Ja mina – kuna ei tea vastust…sellele mõnesaja g kohta käivale küsimusele vastust, püüan teadmishimu summutada!
Sounds pretty logical.
Puhka lõpuks jalga ka.
jaanuar 9, 2015 at 8:36 p.l. #375722MaPo
Member” Hey, guys. I have a favor to ask.
Please stop taking it personally when someone points out a mistake you’ve made or a flaw in your logic. Pretty please? Just stop.
No. Seriously. Stop it. STAAAAHP!
That is all. “
jaanuar 10, 2015 at 11:07 e.l. #375735elfriide
Memberjust. please stop taking it personally.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 10, 2015 at 2:02 p.l. #375738Toit Koome
MemberTegelikult on kats91-l lihtsalt provisoorne alipolüüs mitte “vesi musklis” (wtf?!? kes sellise asja veel välja mõtles…? muskel koosneb kiududest) Pärast magamist on lipolüüs aeglustunud ja seepärast jääb osa rasva põletamata ja see mõnisada grammi ongi kaalu peal näha. Võiksin soovitada hiljem kaaluda ja proovida ühte uut preparaati http://tervis.postimees.ee/3047961/uus-dieedipill-paneb-keha-rasva-poletama (võtta kl 03.00 siis jõuab mõju saabuda) Ma usun probleemi kompleksadresseerimine – hilisem kaalumine ja uus preparaat – annab soodsa tulemuse ja stabiliseerib kehakaalu lipolüüsi ja lipogeneesi tasakaalustamise kaudu. Õigemini, ta nihutab tasakaalu eemale lipogeneesist, mida kats91-l ongi vaja praeguses olukorras, et ennast hästi tunda.
jaanuar 10, 2015 at 3:00 p.l. #375739elfriide
Membertoitkoome,
tänan ka siitpoolt, kuigi see polnud minu küsimus. aga lihtsalt huvitav teada saada, (eriti kui mitte keegi vastata ei ole oisanud). küll aga tekkis mul su vastuse foonil üks täiendav uudishimu küsimus: miks lipiidide lõhustamine just koormusjärgselt sellisel viiisil mõjutatud on? või kui, nagu sa väidad, on võti pigem lipogeneesis, kas siis sellise nähtuse tekkemehhanism võiks olla seotud lihtsüsivesikutega, mida koormuspäeval on rohkem tarvitatud kui tavaliselt? see on lihtsalt hüpotees, ei tunne küsija toitumisharjumusi ega ole biokeemias ka nii süvitsi kodus
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 10, 2015 at 3:20 p.l. #375740Toit Koome
MemberTänan väga asja- ja ajakohase küsimuse eest, hea küsimus. Minu seisukoht selles küsimuses on, et ei maksa end üksikdetailidel, mille valiidsus ei ole piisavalt demonstreeritud, lasta kaasa tõmmata ja võpsikusse viia. Kui oletame, et kats91 on tõenäoliselt käinud trennis kaks korda ja mõlemal juhul kaalunud, siis ühel juhul kaalus ta +321 grammi ja teiselt juhul ei kaalunud (ja vastab tõele, et trennipäeva järgselt ALATI on kaal kõrgem). Sellest tuleneb, et statistilise vea piir on väga suur ja trennis käimise asjaolu ei oma mingit tähtsust sest vea piiresse mahuvad nii käimine kui mittekäimine. Tähtis on üksnes lipolüüs oma omaduste ja determinantidega, ükskõk mis eelpäev ka poleks olnud (trenni- või muu päev). kats91 ise võis selle küsimuse küll niimoodi esitada, aga tegelikkusega on sel vaid piiratud pistmist.
Teisisõnu, vastus sinu küsimusele on, et ei olegi.
jaanuar 10, 2015 at 3:25 p.l. #375741kats91
MemberTänan vastuse eest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Igasuguseid preparaate ma siiski ei eelista ja otseselt rasvapõletust ka vist ei vaja – 173cm pikkuse juures kaal 50,4kg
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 10, 2015 at 3:46 p.l. #375743MaPo
Memberhahaha, palun väga Toit teeb pikka juttu, mis on muidugi väga ilus lugeda.. (on ikka või..) aga ütleb sisuliselt seda, mida ka öeldakse paari sõnaga – don’t worry, tee trenni – sest see ei ole rääkimist väärt “kaalumuutus”.
Muide, kuidas sa siis seda ANOMAALIAT seletad, et mul küll on pigem füüsilise pingutuse järgsel päeval kaal madalam, ja reeglina ei ole jutt 321 grammist, pigem kg-1,5.
jaanuar 10, 2015 at 9:35 p.l. #375770Toit Koome
MemberOn küll, MaPo, on küll ilus lugeda, see on tõsi (kui juba küsisid).
Tõsi on ka see, et see ei ole muretsemist väärt kaalumuutus. Muretsemist väärt võib, aga ei pruugi olla sellise kaalumuutuse märkamine.
jaanuar 11, 2015 at 9:24 e.l. #375776MaPo
MemberJah, just – see viimane lause. Aga kas ma mitte just SISULISELT sama ei öelnud? Oma ” mõttetu” kommentaariga.
jaanuar 15, 2015 at 4:27 p.l. #375920kats91
MemberNonii, sattusin puhtjuhuslikult sellise artikli otsa: http://naistekas.delfi.ee/tervis/figuur/hoiatus-kaalujalgijatele-treening-varjab-rasvakaotust?id=61450956
Postitan lihtsalt juhuks, kui edaspidi kedagi sama küsimus peaks vaevama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.