Trenn ja söögiisud – kohutavad süümekad :(
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Trenn ja söögiisud – kohutavad süümekad :(
- This topic has 38 replies, 29 voices, and was last updated 16 years, 1 month tagasi by
smack.
-
AutorPostitused
-
detsember 18, 2009 at 8:10 e.l. #243498
Samakamees
Memberulme
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
no, tegu naisterahvaga sis natuke andestatav.
aga ma sõin eile poole ühe ajal öösel 300 grammi piimasokolaadi, 7 mandariini, 1,25 l coca coolat (vigastus ja trennis pole juba esmaspäevast saati käinud)
Peaksin ennast maha laskma?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Varsti enam muud pääsu pole vist
jaanuar 4, 2010 at 6:53 p.l. #247184Anonüümne
GuestMa küll ei saa aru, kuidas seda järgides kiudained kätte saab? Supilusikaga nisukliisid toidukordade vahel?
jaanuar 4, 2010 at 7:01 p.l. #247186Aile
MemberEsimene asi mis sa tegema pead on enda tagasitoomine reaalsusesse. Selle kirjutise põhjal ütleksin sulle, et unusta ära kõik mis sa toitumisest kunagi kuulnud oled, sest tundub, et sa oled kõigest valesti aru saanud.2h enne trenni mitte söömist on veel kuidagi arusaadav – kui kõht tühjaks ei lähe trenni ajal siis las see olla. Aga peale trenni ei söö? Naljakas. Peale trenni ma lasen ikka selline toidukuhja endal kurgust alla, et vats valutab. Kohe peale trenni sheik ning koju jõudes korralik lihaga toit. Trenni eesmärk on ikkagist lihaseid kurnata ning üldjuhul on trennist vähe kasu, kui sa ei söö, sest ega need lihased sul õhust taastu.
Igasugu isud toitude järgi on enamasti tingitud just sellest, et piirad oma söömist liiga palju. Ma kujutan ette, et kui ma endale iga päev ütleks, et ei tohi mingit asja süüa siis varem või hiljem läheks isu selle asja peale nii suureks, et hakkaks tõesti segama.
Ma ei hakka sulle siin megatäpselt kõike lahti seletama – soovitan sul hankida toitumiskava või siis vähemalt veeda mitu päeva siin foorumites tuhnides. Saad kõvasti targemaks ning lõpuks saad isegi aru, et vormi saamine ei ole mingi hirmraske ülesanne. Enamikel inimestel on lihtsalt nii vale arusaamine nii trennist, kui ka toitumisest, et nad teevad asja enda jaoks liiga raskeks.
Mõned faktid sulle – sa võid isegi õuntest end paksuks süüa, kui ei tea mida teed. Samas võib toitumisega kursis olev inimene päev otsa ainult burgereid õgida ja samas rahulikult sixpackiga ringi kõndida. Teadmistes peitub jõud – uuri ja avasta.
Edu!
Selle arusaamatuse nimi on shaping
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nende instruktrid, mõõdavad kõigi pekid üle…ja loevad sõnad peale, et vaat siit pead maha saama…ja valguhirmud ning üleüldse toitumishirmud jne.Telli toitumiskava siit… nii on vist kõige lihtsam.
jaanuar 4, 2010 at 9:30 p.l. #247196Istuv Sõnn
MemberPäris kohutav, mida inimesed endaga ikka teevad. Kas Sa lugesid mõttega “Toit, ajubiokeemia ja rasvapõletus”? Kas Sa said sellest aru? Ma ei usu! Küsi selgitusi. Ma arvan, et Sul hakkas seda lugedes õudne, sest see on nii erinev Sinu shapingu-treeneri jutust ja Sa ei vaata enam selle poole. Ja kuidas Sa loodad kahekuulise treeninguga suuri tulemusi saada? Auuuu !!! Kontakteeru, kui Sul on abi vaja! Sind üritatakse tõsiselt aidata.
jaanuar 4, 2010 at 9:47 p.l. #247200hehee
MemberSelle arusaamatuse nimi on shaping
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nende instruktrid, mõõdavad kõigi pekid üle…ja loevad sõnad peale, et vaat siit pead maha saama…ja valguhirmud ning üleüldse toitumishirmud jne.
Telli toitumiskava siit… nii on vist kõige lihtsam.
Praegu käin aeg-ajalt hommikuti shapingus võimlemas ja alles hiljuti kuulsin, kuidas treener seletas ühele allavõtjale, et valku ei tohi süüa, võtad juurde…. Ma uskusin ise ka kunagi nende toitumisteooriat, kui trenniga alustasin. St kaks tundi enne ja pärast trenni ei söönud midagi ja see kaks tundi pärast jäi vahetult enne magamaminekut, nii et “patustasin” siis vaid greibi või muu taolisega. Patustamise all pean silmas, et kolm tundi enne magamaminekut ei võinud ka süüa. Minu trenn algas õhtul kell 19, seega jäi viimane toidukord kella viie peale, kuna läksin magama enne kella üht öösel. Ega ma oma mehe juttu, et tuleb süüa, enne ei uskunud, kui rasva juurde hakkasin võtma.
jaanuar 4, 2010 at 9:55 p.l. #247201rinaldo
MemberPraegu käin aeg-ajalt hommikuti shapingus võimlemas ja alles hiljuti kuulsin, kuidas treener seletas ühele allavõtjale, et valku ei tohi süüa, võtad juurde….Kuidas kurat saab selline inimene treener olla?
jaanuar 4, 2010 at 10:47 p.l. #247206Leneanoor
MemberTõesti ei saa aru, mis kuradi treener see sellise jutuga on. Võibolla soovib ta lihtsalt endale püsikliente saada?! Et inimestel vorm mingi hinna eest paremaks ei läheks ning tema trennist ära ei kaoks?!
Tavaliselt on naisterahvastel kaalulangetamisel täiesti ükskõik, mille arvelt see kaal langeb, seetõttu nad ei söögi peale trenni. Ma tean, mu emal on see sama “haigus”. Kui ta üks õhtu trennist koju tuli, siis esimese asjana ütles: kui ma nüüd ilma söömata magamaminemiseni suudan olla, siis ma olen küll tubli tüdruk. Ja enne kui ma jõudsin oma lause “toidukorrad, mis peavad kindlalt päevas olema, on hommikusöök ja eine peale trenni, mis ei tähenda muidugi, et sa ükskõik mida võid süüa” lõpetada, oli tal juba isast pannile järele jäänud seasnitsel hamba all:D Aga järgmine kord oli ikka sama jutt, et tema peale trenni ei taha midagi süüa.
Ja veel üks asi, miks te soovitate kaalulangetajale enne magamaminekut ÕUNA või muud puuvilja süüa?? Ehk siis ainult suhkrut? Mina soovitaks näiteks kohupiima peotäie pähklitega.
jaanuar 5, 2010 at 6:19 e.l. #247214Istuv Sõnn
MemberShara – kus Sa oled? Kas mõistad, mida Sulle öelda tahetakse? Lõpeta oma õudused! Palun! Ja kurat, kas te ei saa siin aru, et sellised treenerid on samadel eesmärkidel ellu kutsutud, kui on jõusaalides reielähendus- ja -eemaldusmasinad. Kui on kliente, kes seda jama usuvad, siis pakutakse ka toodet. Kui treener räägib, et kuluta aga energiat ja ära mitte söö, siis võib see tunduda loogiline neile, kes asjast palju ei jaga. Ja treener näeb ka ise hea välja – huvitav, kuidas ta ise toitub? Või räägib, et kui sina hakkad sama hea välja nägema, kui mina, vat siis võid hakata minu moodi toituma. Plääää!
jaanuar 5, 2010 at 6:55 e.l. #247218Aile
MemberTõesti ei saa aru, mis kuradi treener see sellise jutuga on. Võibolla soovib ta lihtsalt endale püsikliente saada?! Et inimestel vorm mingi hinna eest paremaks ei läheks ning tema trennist ära ei kaoks?!Tavaliselt on naisterahvastel kaalulangetamisel täiesti ükskõik, mille arvelt see kaal langeb, seetõttu nad ei söögi peale trenni. Ma tean, mu emal on see sama “haigus”. Kui ta üks õhtu trennist koju tuli, siis esimese asjana ütles: kui ma nüüd ilma söömata magamaminemiseni suudan olla, siis ma olen küll tubli tüdruk. Ja enne kui ma jõudsin oma lause “toidukorrad, mis peavad kindlalt päevas olema, on hommikusöök ja eine peale trenni, mis ei tähenda muidugi, et sa ükskõik mida võid süüa” lõpetada, oli tal juba isast pannile järele jäänud seasnitsel hamba all:D Aga järgmine kord oli ikka sama jutt, et tema peale trenni ei taha midagi süüa.
Ja veel üks asi, miks te soovitate kaalulangetajale enne magamaminekut ÕUNA või muud puuvilja süüa?? Ehk siis ainult suhkrut? Mina soovitaks näiteks kohupiima peotäie pähklitega.
Organismi n2ljutamisel on alati halvad tagaj2rjed…
Inimeste tehtud suhkrul ja naturaalsel puuviljal on v2ga suur vahe. Ma loodan, et te hakkate ykskord sellest puuviljade ja marjade kartusest yle saama ja hangite oma antioksydandid sealt, kust nad k6ige kergemini omastatavad on.
2rge kartke naturaalset toitu.
Mina s88n hea une eesm2rgil banaani
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 5, 2010 at 8:22 e.l. #247226LaizeN
MemberMinu arust ( isegi tuhandeid kordi selle koha pealt vigu teinud ) on suurim voorus süüa piisavalt !
See tähendab, et sa ei lähe dieedile, vaid muudad oma toitumist tervislikumaks. Kui keha saab kätte kõik vajalikud toitained, siis on hea enesetunne, energiat on piisavalt, ei teki mingeid vajadusi rämpsu järgi ja trenni – ja õige toitumistahe on olemas.
TÕESTI võib-olla võtab natuke kauem aega, kui dieet, KUID SEE VARIANT ON AINUÕIGE. Miks? sellepärast, et dieetidele järgneb vaid jo-jo ning sellist elu elades kaugele ei jõuda. Mark my words – ise juba kaua aega sellist lolli elu elanud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ning suurim lollus on ka mingi toidu – või toitaine kartus. Igal toitainel ( rasv, süsivesikud, valk ) on organismis oma ülesanne. Sama ka vitamiinide ja mineraalainetega, kuid kui mõni eespoolt nimetatu jääb vajaka siis tulevadki pahad tujud, isud ja muud toredad asjad.
Nagu Oldman on korduvalt öelnud : Organism on siiski targem, kui indiviid
jaanuar 5, 2010 at 9:01 e.l. #247236Stardust
MemberKuidas kurat saab selline inimene treener olla?Tõesti ei saa aru, mis kuradi treener see sellise jutuga on. Võibolla soovib ta lihtsalt endale püsikliente saada?! Et inimestel vorm mingi hinna eest paremaks ei läheks ning tema trennist ära ei kaoks?!Need ongi shapingu põhimõtted. Igaüks, kes tahab shapingu instruktoriks (selleks ei pea otseselt treener olema) saada, läbib vastava koolituse. Näiteks siin. JOKK, onju.
Toitumispõhimõtted on seal lehel ka välja toodud – Toitumise põhimõtted Shaping-süsteemis. Põhimõtteliselt ei tohi 11 tunni jooksul valku üldse süüa. Aga millal siis? “Kui Teil testi järgi on rohkem, kui 5kg. liigset rasva, soovitame süüa valku 18 tundi pärast trenni.”
jaanuar 5, 2010 at 9:57 e.l. #247246andrak
MemberToitumispõhimõtted on seal lehel ka välja toodud – Toitumise põhimõtted Shaping-süsteemis. Põhimõtteliselt ei tohi 11 tunni jooksul valku üldse süüa. Aga millal siis? “Kui Teil testi järgi on rohkem, kui 5kg. liigset rasva, soovitame süüa valku 18 tundi pärast trenni.”Kahju nendest inimestest, kes neid põhimõtteid ka reaalselt järgivad, mis seal lehel toodud on.
“Täpset infot toitumise kohta jagavad treenerid programmi käigus. Üldine reegel on see, et kellelgi ei soovitata süüa vähem kui 1000 ja rohkem kui 1500 kcal päevas.” – olenemata vanusest ja kehakaalust? Hea jutt küll….
jaanuar 5, 2010 at 10:01 e.l. #247247Aile
MemberMa kleebin teile siia mõned parimad pärlid…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Normid igapäevases elus:
valk – 1gr/kg ( Teie kaalu järgi )
rasv – 0.5gr/kg (Teie kaalu järgi)
süsivesikud – 3.7-4gr/kg (Teie kaalu järgi)
Kõige räigem tundub mulle nende rasva norm… St nende arvates peaks üks 60 kg ne tütarlaps sööma kuni 1570 kcal… 30 g rasva, 60 g valku ja kuni 240 g süsivesikuid
veel kleebin…
Toit kõrgema GI´ga ei imendu kiiresti – rasva moodustamine
Toit madalama GI´ga imendub ja organism produtseerib energiat
Need ülaltoodud read on küll vinge olemusega vaimusünnitis…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 5, 2010 at 10:37 e.l. #247257trennineiu
Membervalk – 1gr/kg ( Teie kaalu järgi )
rasv – 0.5gr/kg (Teie kaalu järgi)
süsivesikud – 3.7-4gr/kg (Teie kaalu järgi)
Justnimelt, minusugune 60 kilone peaks hakkama saama siis 30 grammiga rasvaga päevas…ampseriga olen vaadanud, et mina söön keskmiselt 70-80 grammi. Shapingutreener peaks pikali kukkuma!
Tegelikult tahtsin kirjutada seda, et see toitumise jutt võib ka treenerist täitsa oleneda. Mingid aastad tagasi tegin ka ise shapingut, minu treener käskis peale trenni juua klaas viinamarjamahla (koheseks taastumiseks) ning kui koju jõuan, siis valgurikast toitu. Enne trenni 3 tunni reeglit ei jälginud, siis oleksin trennis ära minestanud ma arvan.
Kui aga inimene tahab väga alla võtta ning treener, kes tundub siis kõige targem inimene, käsib toituda selle tabeli järgi, mis seal shapingu kodukal on, siis on inimesest kahju.
Alla võtab niigi, kui teed trenni ning sööd vähem, kui kulutad, st. alla peab võtma vaikselt aga stabiilselt. Ise kaotasin shapinguga 4 kuuga 8 kilo.
Ehk siis kriitikameelt shapingu toitumisreeglite osas.
jaanuar 5, 2010 at 10:40 e.l. #247260hehee
MemberEhk siis kriitikameelt shapingu toitumisreeglite osas.Sinu treener lihtsalt ei järginud nö ametlikke shapingu toitumissoovitusi, mis on temast muidugi äraütlemata kena ning ligimestarmastav.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.