Trenn ja kaalutõus
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Trenn ja kaalutõus
- This topic has 39 replies, 12 voices, and was last updated 14 years, 8 months tagasi by
Pille23.
-
AutorPostitused
-
mai 16, 2011 at 9:14 e.l. #22686
Pille23
MemberOlen nüüd usinalt tegelenud kaalulangetusega ja (jooksu)trenniga. Viimase kuuga olen alla võtnud 3 kg (Ehk 66kg 63 kilogrammini). Viimase kahe nädala jooksul olen pikendanud oma treeningut 1,5 tunnile (jooksen võrdlemisi aeglaselt). Trenni teen 4 korda nädalas. Söömise olen ka enam-vähem paika saanud (alguses sõin liiga vähe). Söön kvaliteetset toitu ja magusat ei söö. Kuid nüüd – tänasel kaalumisel selgus, et olen juurde võtnud 400 g, võrreldes eelmise esmaspäevaga.
Kas see võib olla trennist? Või olen söögiga liialdanud (sest liiga vähe ma söönud pole, säästureziim on välistatud:D)
mai 16, 2011 at 9:40 e.l. #302429nightq
MemberKaalunumbri võid rahus ära unustada, sest sellest ebatäpsemat progressi näitajat annab ikka otsida. Üldiselt on kaal hommikul ja õhtul drastiliselt erinev ning nt soolast toitu süües võib juhtuda, et kaal näitab ka kilo raskemat veekaalu. Sool nimelt hoiab kehas vett kinni. Usalda parem peeglit, enesetunnet ja mõnda adekvaatset rasvaprotsendi mõõtjat.
Trenni osas võiksid hakata kergelt intervalle tegema ehk siis jookse vastavalt võimetele väikeseid 20 sekundilisi spurte, see paneb keha rohkem tööle, kui monotoonne sörkimine, ja mõjub ka lihastele hästi.
mai 16, 2011 at 9:43 e.l. #302431Pille23
MemberKaalunumbri võid rahus ära unustada, sest sellest ebatäpsemat progressi näitajat annab ikka otsida. Üldiselt on kaal hommikul ja õhtul drastiliselt erinev ning nt soolast toitu süües võib juhtuda, et kaal näitab ka kilo raskemat veekaalu. Sool nimelt hoiab kehas vett kinni. Usalda parem peeglit, enesetunnet ja mõnda adekvaatset rasvaprotsendi mõõtjat.Ma olen ka mõõtnud end, puusadelt -3 cm ja vöölt – 4 cm, pole ju paha tulemus? Kas vahelduse mõttes on targem teha ka muud trenni? Ja millegi pärast on nii, et pulsikella järgi kulutan nüüd palju vähem kaloreid, kui alguses. Kas see on loogiline?
mai 16, 2011 at 9:57 e.l. #302434nightq
MemberKui intervalle teha, siis see ongi juba vaheldus, aga jõusaal ei tee paha, sest sealne rasvapõletus jätkub ka pärast trenni. Sörkimise halb pool on see, et kaotad kaloreid vaid trenni ajal, aga intervalltreeningu ja raske jõutrenni puhul tõmbad oma keha mitmeks tunniks rasvapõletusrežiimile
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 16, 2011 at 10:58 e.l. #302442Pille23
MemberKui intervalle teha, siis see ongi juba vaheldus, aga jõusaal ei tee paha, sest sealne rasvapõletus jätkub ka pärast trenni. Sörkimise halb pool on see, et kaotad kaloreid vaid trenni ajal, aga intervalltreeningu ja raske jõutrenni puhul tõmbad oma keha mitmeks tunniks rasvapõletusrežiimile
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Intervall tähendab siis seda, et teen vaheldumisi kiireid ja aeglaseid ringe? Jooksen umbes 12 km/1,5 h
mai 16, 2011 at 11:02 e.l. #302444nightq
MemberPigem tähendab see ühte-kahte minutit sörkjooksu, millele järgneb 20-30 sekundiline kiirendus, kus annad endast maksimumi.
mai 16, 2011 at 11:16 e.l. #302448AlanBStard
ModeratorIntervall tähendab põhimõtteliselt igasugust koormuse ja puhkuse vaheldamist, aga sagedamini mõeldakse selle all väga suure intensiivuse ja puhkuse vaheldamist. Kõige lühem ja tuntum trennikava oleks siin kaheksa 20-sek maksimumkoormust, näiteks sprinti vaheldumisi 10-sek puhkustega, kokku 4 minutit.
Seda kava uuringus kasutanud Tabata pigistas katsealuseid muidugi päris karmilt,mõned hakaksid suurest koormusest oksendama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Minul väsitab see närvisüsteemi päris kõvasti nii et ma pole seda juba pikemat aega teinud.
mai 16, 2011 at 11:23 e.l. #302450nightq
MemberMis sa hirmutad siin inimesi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tavainimesele piisab ca 1 minutist sörkjooksust ja 20 sekundilisest sprindist, vaid tippsportlastel on puhkeaeg minimaalne.
mai 16, 2011 at 11:34 e.l. #302455Pille23
MemberMis sa hirmutad siin inimesi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Tavainimesele piisab ca 1 minutist sörkjooksust ja 20 sekundilisest sprindist, vaid tippsportlastel on puhkeaeg minimaalne.
Ma jah olen pigem ikka väga algaja. Suudan joosta nii kaua ainult selle tõttu, et sunnin end jooksma. Eks ma neid ringe joostes ka ikka vahel jooksen mõne ringi üpris kiiresti. Aga ei taha end oksendama ka ajada:D sest sport peab ka ju mõnu pakkuma.
Ja pigem tahakski sellised nippe mis aitavad nö “tavainimesel” tõhusalt trenni teha. Kas treenitus ja kalorite kulutamine on omavahel ka seotud? st, et mida treenitum olen seda vähem kaloreid kulutan?
mai 16, 2011 at 11:46 e.l. #302460Rain 6 kanget
MemberMa jah olen pigem ikka väga algaja. Suudan joosta nii kaua ainult selle tõttu, et sunnin end jooksma. Eks ma neid ringe joostes ka ikka vahel jooksen mõne ringi üpris kiiresti. Aga ei taha end oksendama ka ajada:D sest sport peab ka ju mõnu pakkuma.Ja pigem tahakski sellised nippe mis aitavad nö “tavainimesel” tõhusalt trenni teha. Kas treenitus ja kalorite kulutamine on omavahel ka seotud? st, et mida treenitum olen seda vähem kaloreid kulutan?
vaata oma pulsikellalt keskmist pulssi trenni ajal varasemalt ja keskmist pulssi trenni ajal nüüd. vahest viid loogika kokku
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga teema alguse juurde – kaal on lihtsalt võimalus saada mingit infot arengu kohta. pigem usalda aga peeglit ja mõõdulinti. kui pilt järjest enam meeldib ning ümbermõõdud vähenevad, siis oled õigel teel.
intervallide kohta – saan aru, et teed staadionil trenni? kui nii, siis tee näiteks alustuseks 100 m sprint ning seejärel sörgi ring lõpuni, siis jälle 100m sprint ja siis sörk. kui on liiga kerge, siis tee pool ringi sprint ja pool ringi sörk.
mai 16, 2011 at 11:49 e.l. #302464nightq
MemberTegelikult on nii, et mida rohkem lihasmassi sul on, seda enam võid sa süüa, sest lihased kulutavad rohkem energiat lihtsalt oma olemasoluga. Trenni osas küll nii, et keha pigem harjub tegevusega ja muutub seetõttu veidi ökonoomsemaks; siis tulebki teda uute meetoditega mugavustsoonist välja raputada.
mai 16, 2011 at 11:50 e.l. #302466Bulletproof
MemberMina olen HIIT puhul võtnud 2:1 süsteemi. Ntx 60sek täiega ja 30 s puhkust.
mai 16, 2011 at 12:53 p.l. #302471Pille23
MemberMina olen HIIT puhul võtnud 2:1 süsteemi. Ntx 60sek täiega ja 30 s puhkust.Imelik küll küsida, aga mis see HIIT on? kas intervallidega pargis jooksmine käiks ka selle alla?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja kuidas selle jooksuga siis on, kas see on tõhus vahend kaalualandamiseks (või noh, keha trimmimiseks) või on tõhusamaid viise?
mai 16, 2011 at 12:59 p.l. #302473AlanBStard
ModeratorKui seal pargis pärast kuhugi oimetuna pikali saab visata siis ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jooksmine on efektiivne küll, aga ilmselt mitte igasugune jooksmine.
mai 16, 2011 at 1:04 p.l. #302476Pille23
MemberKui seal pargis pärast kuhugi oimetuna pikali saab visata siis ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Jooksmine on efektiivne küll, aga ilmselt mitte igasugune jooksmine.
Igasugune? (St näiteks kui jooksen nii aeglaselt, haigutama ajab?
) Kas on oluline kui palju või kui kaua? -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.