Skip to main content

Trenn ei too tulu ..

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
  • Autor
    Postitused
    Aas21
    Member

Tere , olen siin uus ning kohe tekkis ka küsimus .

Nimelt olen tegelenud jõusaaliga juba umbes 1,5 aastat . Olen võtnud siit leheküljelt omale kava ning ka natukene seda enda jaoks kohendanud ja ka mõned meeldivamad harjutused lisanud . Probleem on aga selles , et keha ei taha enam kuidagi areneda või no ma ise ei ole rahul kuidas asjad kulgevad . Ise teen 5 korda nädalas trenni , kõik lihasgrupid saavad trenni ning olen enda jaoks hetkel sellise kava kokku pannud , kus on väga palju harjutusi , olen sõpradelt ja tuttavatelt kuulnud , et see ei too tulu . Nimelt , ntks rinna ja triitseptsi päeval on mul rinnakavas umbes 7-8 harjutust ning kõik teen korralikult ära , seeriatega 4×12-15 ja sellise keskmise raskusega umbes . Lihast enam eriti juurde ei tule ja ka jõunäitajad on jäänud tahaplaanile, pigem selline koha peal sõtkumine . Olen 182~ pikk ja kaalun 78-79 kg ( 16 aastat vana ) . Massi on ja ka lihast , aga nagu juurde ei tule ega ka jõudu . Trenni teen kõvasti ning pingutan niiii kuidas suudan , mingeid pulbreid ega asju ei kasuta . Rinnalt surun 95kg , jõutõmbes pole enam maksimumi proovinud . 95 oli ka umbes 2 kuud tagasi , nüüd on raskusi 85 ja 80 kg üles saamisega . Kas keegi siit teadjatest oskaks mulle koostada sellise kava , millega tuleks embakumba või ka mõlemat , nii jõudu kui reljeefi , endale hakkab tunduma , et töötan tühja , teen üle või lihtsalt valesti . Oma harjutusi olen reguleerinud siit ja sealt õpetusi vaadates ning ka ühelt kohalikult jõusaaligurult abi küsides .

Ette tänades ja abi oodates , Matis .

Aas21
    Member

Vabandan kui valesse alateemasse läks , ..

Wire
    Member

Nimelt olen tegelenud jõusaaliga juba umbes 1,5 aastat . Olen võtnud siit leheküljelt omale kava ning ka natukene seda enda jaoks kohendanud ja ka mõned meeldivamad harjutused lisanud . Probleem on aga selles , et keha ei taha enam kuidagi areneda või no ma ise ei ole rahul kuidas asjad kulgevad . Ise teen 5 korda nädalas trenni , kõik lihasgrupid saavad trenni ning olen enda jaoks hetkel sellise kava kokku pannud , kus on väga palju harjutusi , olen sõpradelt ja tuttavatelt kuulnud , et see ei too tulu . Nimelt , ntks rinna ja triitseptsi päeval on mul rinnakavas umbes 7-8 harjutust ning kõik teen korralikult ära , seeriatega 4×12-15 ja sellise keskmise raskusega umbes . Lihast enam eriti juurde ei tule ja ka jõunäitajad on jäänud tahaplaanile, pigem selline koha peal sõtkumine . Olen 182~ pikk ja kaalun 78-79 kg ( 16 aastat vana ) . Massi on ja ka lihast , aga nagu juurde ei tule ega ka jõudu . Trenni teen kõvasti ning pingutan niiii kuidas suudan , mingeid pulbreid ega asju ei kasuta . Rinnalt surun 95kg , jõutõmbes pole enam maksimumi proovinud . 95 oli ka umbes 2 kuud tagasi , nüüd on raskusi 85 ja 80 kg üles saamisega . Kas keegi siit teadjatest oskaks mulle koostada sellise kava , millega tuleks embakumba või ka mõlemat , nii jõudu kui reljeefi , endale hakkab tunduma , et töötan tühja , teen üle või lihtsalt valesti . Oma harjutusi olen reguleerinud siit ja sealt õpetusi vaadates ning ka ühelt kohalikult jõusaaligurult abi küsides .

Sa teed liiga palju harjutusi. Rinnale ühe päevaga teha 7-8 erinevat harjutust ja kõiki 4 seeriat on palju. Parem tee nt 3 erinevat harjutust ja järgmisel nädalal vahetad. Tee endale mingi süsteem ja muuda seeriate pikkuseid. Nt üks nädal 4×8 ja teisel 2-3×15 vms. Vaheldust on vaja. See võib olla probleemiks, Teiseks võib olla toitumine ja taastumine. Sööma pead korralikult, et saaksid oma arenguga edasi minna.

Kui ruttu saad peale trenni süüa? Tasuks vahetult peale trenni süüa.. kui sa proteiinipulbrit ei taha, siis näiteks kohupiim ja banaan.

Kui pikk sul 1 trenn on tavaliselt muidu?

Aas21
    Member

Mm, trenn kestab mingi 2,5-3h . Ehk ma käin pm esmasp-reede ja siis vahel ka pühapäeviti .

Söön korralikult . Kohe pärast trenni süüa ? sellega saan hakkama , jõusaal asub kodust 300 meetri kaugusel .

Aga sellega mul ongi mure , et ei oska nagu seda paika reguleerida oma kava , ma ei tea , võibolla teen mingeid üleliigseid harjutusi, mis ei ole nii tulusad .

Tunnen , et trenn võtab väga läbi , aga nagu käed ja rind on nagu tiptop , mitte ei anna tunda et valutavad või raske oleks , lihtsalt jooksen kotti endaga .

timo116
    Member

Keskmise raskusega? Selles su viga ongi, ära tee keskmise raskusega, vaid raskus võta võimalikult suur, millega suudad need kordused läbi ussim*nni ära teha…

Aas21
    Member

Timo , enne seda trenni , tegingi maksimum raskusega , aga sellega jäi selline tunne , et ma lihtsalt tapan ennast , jõunäitajad seisid nagu lihtsalt kohapeal ning keha enda poole pealt ei tundnud midagi . Võibolla on mu kaval veits valesti koostatud , nagu mainisin , siis olen seda aegajalt reguleerinud , et sooviks näpunäiteid või uut kava , milles kindel olla , olen just viimasel ajal puhates hakanud mõtlema , et äkki on vaja mingit muud kava , mis töötaks või midagi sellist .

timo116
    Member

Timo , enne seda trenni , tegingi maksimum raskusega , aga sellega jäi selline tunne , et ma lihtsalt tapan ennast , jõunäitajad seisid nagu lihtsalt kohapeal ning keha enda poole pealt ei tundnud midagi . Võibolla on mu kaval veits valesti koostatud , nagu mainisin , siis olen seda aegajalt reguleerinud , et sooviks näpunäiteid või uut kava , milles kindel olla , olen just viimasel ajal puhates hakanud mõtlema , et äkki on vaja mingit muud kava , mis töötaks või midagi sellist .

Aga kirjuta oma kava täpselt siia…Harjutusi on ka ilmselgelt liiga palju…Piisab täiesti kahest harjutusest, halvimal juhul kolmest..

Wire
    Member

Mul on natukene alati varu raskustega ja iga 2 nädala tagant üritan raskust tõsta 2-3 kilo võrra nt. Mul on nädalas 3 sellist päeva, kus teen ainult suuremaid baasharjutusi (plokitõmbed seljale eest ja ülevalt; rind, kükk, jõutõmme, surumine seistes üles rinnalt). ja 2-3 päeva sõtkun ratast + biitseps, õlg, triitseps, kõht, rind. Nende päevadel siis harjutused hantlitega enamasti – lendamised jm.

Lihtsalt mainisin, võib-olla said siit midagi uut, mida proovida.

Aas21
    Member

Huhuhu .

Panen erinevas järjekorras , kuidas mugavam .

Rind / Triitsepts .

Lamades rinnalt surumine tasapinnalt .. 1×20 50kg , 1×16 55kg 1×12 60kg 1×8 65kg 1x 6 70kg

Lamades rinnalt surumine laiahaardega 4×15 50kg

Kaldpingilt rinnalt surumine 4×12 45kg

Hantlitega lendamine lamades 4×12 10kg

Hantlitega surumine kaldpinnalt 4×12 10kg hantlid

Küljepealt tõmbed ( mingi aparaat , ei oska seletada ) 4×12 , 30 kg vict .

Ristivedu 4×12 20kg

Ettekallutatult ettetõmbed 4×12 15-20 kg

Triitseptsile 3 harjutust ehk keretõsted , hantliga ja siis plokilt tõmbed ette .

Õlg/Selg .

Lõua alla tõmme kitsa haardega 4×12 23kg

Jätan siit hetkel pooleli , ei oska lihtsalt nimetada edasi , kuidas ja mida teen, vabandan .

Vilps
    Member

Esiteks, palun näita seda enda modifitsteeritud kava. Võib-olla oled lihtsalt seda enda jaoks kohendanud, et kergemini asjaga ühele poole saaks. Ühesõnaga rasked harjutused välja noppinud.

Teiseks, probleem võib olla toitumises. Tahad rohkem lihast/massi – söö rohkem, kui kulutad.

Kolmandaks, teed ilmselt liiga palju korduseid seerias. Tõmba neid madalamale 8-10 peale. Võid teha ka selliseid seeriad, kus kordused paarikaupa vähenevad.

Neljandaks, arvan, et käid jõusaalis liiga palju. Pigem käi 3 korda nädalas ja anna nii minna, kuidas saad. Mitte 5-6 korda nädalas kerget raskustega 15 kordust tehes. Võib-olla on probleem, et lihtsalt pingutad vähe. Kasuta suuremaid raskusi ning öra ole oma 12-15 korduses kinni.

Imelik, et sul rinnalt surumine on parem, kui jõutõmme. Vähemalt minu jaoks ei tundu see loogiline olevat.

Aas21
    Member

Eii , ma ei viidanud et jõutõmbes oli 95 2 kuud tagasi ja nüüd 85/50 peal , see käis rinnalt surumise kohta. Jõutõmme on 120 kanti midagist , praegu küll vähem usun .

Pole mitte ühtegi harjutust muideks välja pookinud , vaid lisanud sinna .

Söön nagu loom , sellega ei tohiks probleeme olla .

Võin ka tõmmata vähemaks , kuid ikkagi kahtlen enda kavas . Sooviks vaheldust ning midagi kindlat.

Üingutan piisavalt ma usun , vahel on tunne , et kuku või pikali . Eks ma proovin siis raskusi juurde panna ja 3 päevase trenni peale asja saada , kuid sooviks kasutada kellegi teie kindlat kava , kui keegi heatahtlik soovib jagada .

Igatahes , kui kellegil on jagada , siis oleksin väga tänulik , sest tõesti tahan väga edasi minna ning juurde teha . Ja muideks see 5-6 korda trenni on pigem ajaviide , tunnen end jõusaalis väga koduselt ning väga meeldib seal käia .

Püüan aga teie soovitatud näpunäiteid järgida . Igasugused erinevad kavad on ka teretulnud .

marit
    Member

Esiteks, palun näita seda enda modifitsteeritud kava. Võib-olla oled lihtsalt seda enda jaoks kohendanud, et kergemini asjaga ühele poole saaks. Ühesõnaga rasked harjutused välja noppinud.

Teiseks, probleem võib olla toitumises. Tahad rohkem lihast/massi – söö rohkem, kui kulutad.

Kolmandaks, teed ilmselt liiga palju korduseid seerias. Tõmba neid madalamale 8-10 peale. Võid teha ka selliseid seeriad, kus kordused paarikaupa vähenevad.

Neljandaks, arvan, et käid jõusaalis liiga palju. Pigem käi 3 korda nädalas ja anna nii minna, kuidas saad. Mitte 5-6 korda nädalas kerget raskustega 15 kordust tehes. Võib-olla on probleem, et lihtsalt pingutad vähe. Kasuta suuremaid raskusi ning öra ole oma 12-15 korduses kinni.

Imelik, et sul rinnalt surumine on parem, kui jõutõmme. Vähemalt minu jaoks ei tundu see loogiline olevat.

Viiendaks. Võib endale tutvustada varem väljaselgitatud tõsiasju jõu arendamisel (treeningu/koormuse parameetrid, reaktsioon erinevatele koormusele, taastumine) ja nendest tulenevaid ideid treeningute kavandamiseks mikrotasandist pikemaajaliselt. Näiteks periodiseerimine – alguseks võib bingida või googeldada “The Art of the Deload” ja selle järgi ka tegutseda. Lugematul hulgal lugemist asjakohastel teemadel leiab http://www.tmuscle.com (ja sealt edasi).

gmaster
    Member

Ma ütleks, et nädalane puhkus ja uus kava siit harjutustepangast. Soovitaksin ka vahelduseks 3-päevast. Ära aeroobset ka unusta. Ja ära stressa selle lihase pärast. Stress tapab lihast.

Parimat!

Aas21
    Member

Äkki on keegi siin meheks ja aitab mõne normaalse nõuetele vastava kava välja sõeluda . Ei julge ennast kuidagi usaldada .

Madis232
    Member

proovi jõutõmmet ja rinnalt surumise seeriaid 12 – 1 kordustega teha

näide lihtsalt : 50kg 12 korda, 58 kg 8 korda, 63 kg 6 korda, … ala max 1-2 korda – ise paned seeriad paika

minu arust ka liiga palju erinevaid harjutusi ja korduste vahemik võiks pigem 8-10 olla ; suurtemate raskustega.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.