trenn dieedi ajal
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » trenn dieedi ajal
- This topic has 5 replies, 3 voices, and was last updated 20 years, 4 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
oktoober 11, 2005 at 5:24 p.l. #5518
kummar
MemberKüsimus selline. Kulturistid, kes treenivad dieedi ajal, kas kasutate suuri raskusi või madalaid raskusi ja pikki seerjaid ning milline on teie menüü peale trenni ehk mida sööte peale trenni.?++
oktoober 11, 2005 at 6:01 p.l. #60529Janar Rückenberg
MemberNo isiklikult seekord, hetkel Eestikateks valmistudes, üritan korduste arvu ja
vastupanu säilitada, treenin ikka kordusvahemikus 6 – 10, jõutõmbes teen isegi
kolmeseid seeriaid. Arvan, et selline üritus dieedi ajal, suur vastupanu ja mõõdukas
korduste arv tuleb kasuks lihasmassi säilimisele. On selge, et juurde ei tule enam
midagi, ent jah, lihasmassi säilimiseks arvan, et tuleks maksimaalselt üritada, treenida
nii, nagu massiperioodil. Ja enda puhul on sellest kasu olnud, siiani on kvaliteetset
massi no kõvasti rohkem alles ja ei liialda, kui ütlen, et olen lavale minekuks juba
valmis. Olgu öeldud, et kevadel kukkusid treeningraskused ca. 40 kg, täna tegin 205
kg-ga tõmmet 5 korda, ma ei ürita kelkida, aga ei ole kunagi varem massi ajal sellist
sooritust teinud ja minu jaoks on see väga kõva tulemus.
Ent mitte ainult, seeriaid ja harjutusi tuleb kindlasti rohkem, kusjuures kõvasti.
Suureneb tunduvalt isoleeritud harjutuste arv ja osakaal. Kindlasti on vaja ka pikkasid
korduseid. Üritangi teha oma trenni nii, et esimene pool on ikka nagu massiperioodil,
teine pool on rohkem isoleeritud harjutused ja pikad kordused. Nt. biitseps:
1. B. tõste EZ-kangiga seistes 4 x 6-8
2. Hantlite tõstmine vahelduvalt 3-4 x 6-10
3. B. tõste ettekallutatult EZ-kangiga kitsa haardega, kasutan poolikut amplituudi 3-4
x 12-20
4. Kontsentreeritud b. tõsted hantlitega, neid teen nt. nii et ühe käe ära ja siis kohe
teise käe ka, ja siis jälle esimese käe jne. kummagile käele 3 seeriat järjest, no vahest
sama raskusega, vahest vastupanu väheneb, vahel jällegi püramiidin üles! Korduste arv
ka seal ca. 10-15 x.
Üldiselt superseeriad ja erinevad shokiteraapiad on samuti enne võistlusi äärmiselt
teretulnud.
Söömisega on nii, et kuna teen oma jõusaali osa õhtul, siis süsivesikuid väga palju ei
luba, trenni lõpetan ca. 19.00-20.00. No see dieediperioodi treeningjärgne söök on ka
väga varieeruv, oleneb mis ajal trenni teen, kui palju süsikaid päeva jooksul olen
saanud üldse kokku jne.
Nt. tulingi just trennist, 20.15, sõin 20 grammi tooreid kaerahelbeid, 15 g wheyd ja 150
grammi munavalgeid, aga see ei ole sugugi igakord nii. Ma ei tea, on see vale või
mitte, aga vahest ja üsna tihti, peale valgu ei lubagi midagi. Seda eriti, kui võistlus on
juba lähedal.
Muidugi ca. tunni aja pärast teen kindlasti veel ühe toorsalatiga ja rikkaliku valguga
söögikorra.
Ja veel tavaliselt ca. 1 tund enne trenni söön samuti umbes 200 g munavalgeid ja 30-40
g süsikaid, reeglina kaerahelbed või midagi aedviljadest.
Kirjutan lihtsalt nii nagu mina teen! See ei ole kindlasti ainus ja õige, lähenemisi on
palju!
oktoober 11, 2005 at 6:03 p.l. #60530Janar Rückenberg
MemberNii palju veel, et tõlgin amazoni varsti sel teemal ka artikli!
oktoober 11, 2005 at 6:19 p.l. #60533kummar
MemberTänan vastuse eest, kuna palju abi ja selgust sain
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , aga selline tähele panek, et bicepsile teed, nii palju harjutusi kas taastud ära ka, ise treenin teda koos tricepsiga ja teen talle kolm harjutust ja siis nii täis juba, et valus.Näide 1)püsti kang ja super seeria, seejärel scoti pingil kangiga 3*8-10, põlvelt tõsted3*10 , siis viimane isolatsiooniks.
oktoober 11, 2005 at 6:31 p.l. #60538Janar Rückenberg
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>), ausalt öeldes, terve selle dieedi perioodi balansseerin ületreenitusseisundi piiri peal, arvan, et ma ei ole ainus!Igal juhul edu, kas oled ka ise 13. nov võistlemas!
Janar
oktoober 12, 2005 at 4:54 e.l. #60544ROtter
MemberInimese organism ei mõtle nii nagu “kulturisti aju”,st.süüa võimalikult palju palju valku,et see muutuks lihasteks.Valkude osakaalu ülemäärase suurendamise korral toidu üldhulgas hakkab kannatama teiste oluliste toitainete,eelkõige süsivesikute hulk.Süsivesikud aga on esmane ja peamine energia allikas.Sellest lähtuvalt peetaksegi suurimaks vastuvõetavaks valgu koguseks toidus 40% selle üldisest energiasisaldusest.
Jutu point on selles,et sellise valgu koguse korral muudetakse osa valkudest süsivesikuteks,et kindlustada organismi energiaga.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.