Skip to main content

Treeningujärgne lihasvalu, delayed-onset muscle soreness, DOMS

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Müüdimurdjad » Treeningujärgne lihasvalu, delayed-onset muscle soreness, DOMS

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 84 total)
  • Autor
    Postitused

See, kas kava muuta või ei oleneb ilmselt sellest kas praguse lähenemise juures biitseps kasvab või ei? Iseenesest on ju tegu normaalse kavaga, ise koostaksin ka peaaegu samasuguse kava staazikale harjutajale, lihtsalt et mulle meeldib teise harjutusena istudes hantlite kõverdamine ja viimase harjutusena topeltbiitseps trossidel.

Kui biitseps sellise lähenemise juures ei kasva siis oleks aeg midagi muud proovida. Vb 2x nädalas biitsepsit treenida, 4 seeriat korraga. Liiga palju seeriaid pole minu arust mõtet biitsepsile teha, see ikkagi suhteliselt väike lihas ja saab koormust ka seljapäeval ja üldse teiste harjutustega.

Lihase valusaks treenimine ei peaks olema eesmärk omaette. Mul ei valuta biitseps peaaegu kunagi samas areng on normaalne. Võid ju teha 100 kordust et ehk siis biitseps valutab rohkem samas ega see garanteeri sul paremat biitsepsi kasvu.

Jõudu!

Vägivaldur
    Member

Mul on ka biitsast kõige raskem “valu” kätte saada. Kui mahtu suurendada ja kasutada enda jaoks uusi harjutusi, siis ikka saab. Muidugi minu jaoks on biitseps toetav lihas ja ega ma teda rohkem kui 3×12 tavaliselt ei treeningi. Kulturisti moodi üle ei koorma.

asdfghjkl
    Member

Biitseps ja õlg, eriti viimane, valusaks ei saa ka ise enamasti. Aga seeria lõpus ja selle järel tunned ise, kas lihas tegi head tööd või mitte, kui tunned et tegi, siis järgmise päeva lihasvalu puudumine pole mingi näitaja ma arvan.

Shokeerimis-võtteid on mitmesuguseid huvitavaid netis, üks huvitav, mida ise nüüd tööpuhkusel olles tahaksin järgida proovida, on “The One-Day Arm Cure Program”, vt üe ja proovi osaliselt kasvõi järgi ja anna teada, kas tekkis järgnevatel päevadel lihasvalu või mitte:)

Siin see käe-shokk programm:

http://www.t-nation.com/free_online_articl…oneday_arm_cure

krut949
    Member

Tänud nõuannete eest. proovisin selle nädala biitsepsipäeval järgi (mitte seda nn arm cure programmi), erinevad raskused ja erinev korduste arv ühe harjutuse erinevatel seeriatel ning lisasin ühe harjutuse juurde ning on tunda, et olen biitsepsile trenni teinud. Veelkord tänud.

Mesku
    Member
    0ttt
    Member

Tee vahelduseks biitsepsit rinna päeval ja triitsepsit selja päeval. Päris hea vaheldus ja lihastes jõudu ka rohkem, sest pole suurema lihasgrupi poolt eelnevalt ära kurnatud.

joey
    Member

Treenimise lihast kord nädalas viga ongi see, et kogu aeg pead lihase täielikult läbi saama, et ta ikka valutaks mitu päeva. See tähendab igasugused shokeerimised jne. Sellisele detailie peab märksa vähem tähelepanu pöörama, kui teed lihas kaks korda nädalas kava järgi.

Unusta ära igasugused isoleerharjutused lihasele. Neid kasuta harva vahelduse mõttes. Mina soovitan harjutusi kangitõsted laia haardega, kangi tõsted kitsa haardega, “haamritõsted”. Võid kasutada ka hantleid.

Biitseps on selline lihas, mille harjutusele on lihtne märkamatult liiga palju raskust peale panna. Proovi teinekord mõned kilod kergema raskusega ja lihasetunnetus on hoopis teine.

matti
    Member

Väljavõte artilist “Kuidas jõutõstjad suureks saavad…”

* 12. Sarnaselt eelmisele, ei ole DOMS (delayed onset muscle soreness) mingi märk treeningu efektiivsusest. See tähendab ainult seda, et teil on lihaes terve „tonnijagu“ mikrotraumasid ning hunnik laktaati. Õnnitlused.

Maakeeles siis, see,kui sul järgmine päev musklid hullumoodi ei valuta,ei tähenda veel seda,et musklid ei kasva

jrx
    Member
    Madis232
    Member

tõsine müstika eks

ROtter
    Member
    kunnar
    Member

Huvitav, et inimesed saadavad rakette kosmosesse, aga sellist asja nagu treeningu järgne lihaste valu ei osata lahti seletada. See wikipedia artikkel ütleb ka otse, et täpne põhjus pole teada, ja toob lihtsalt erinevaid teooriaid välja.

Imelik on asja juures just see, et lihasvalu ei tule kohe peale tenni, vaid viivitusega. Miks kohe lihased peale trenni valutama ei hakka? Päev peale trenni ei tohiks ju olla rohkem piimhapet või lihaste mikrovigastusti kui kohe peale trenni, ometi hakkavad lihased just umbes siis valutama.

jrx
    Member

No loogika ütleb, et see on seega mingitest ehituslikest protsessidest? Põletikuline reaktsioon?

rinaldo
    Member

Peale trenni ei tohiks endorfiini mõju tõttu valu tunda.

kunnar
    Member

No loogika ütleb, et see on seega mingitest ehituslikest protsessidest? Põletikuline reaktsioon?

Nojah, aga selle kohta kirjutatakse, et:

“This reinforcement process causes the cells to swell in their compartment and put pressure on nerves and arteries, producing pain, however, further scientific research has again disproved this theory showing that infact DOMS is not a sign of reinforcement of muscles, merely stiffness within.”

Paistab, et on uuringuid mis ka selle teooria vastu räägivad.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 84 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.