Treeningu ja toitumise vahekord – tulemuste hindamine
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Treeningu ja toitumise vahekord – tulemuste hindamine
- This topic has 20 replies, 11 voices, and was last updated 17 years, 7 months tagasi by
alf 1.
-
AutorPostitused
-
juuli 1, 2008 at 5:45 p.l. #159483
rms
MemberMida ma Sul kahega korrutan? Loe mu algne postitus korralikult läbi. Ma kirjutasin, et olen juba pikemat aega nii toitunud, katsetanud erinevaid variante. Olen massiperioodis ning rasva % on mulle sobiv (suhteliselt kõrge) ning ei soovi rasva % tõsta. Kui ma Sinu soovituse järgi teen ja suurendan oma kaloraaži 2x, siis ma võtan kaalus ülipalju juurde ning rasvun täielikult. Mõtle enne, kui oma arvamust avaldad.Tänan komplimendi eest – sain jah naistelehest. Erinevalt Sinust võin väita, et olen aastaid rohkem toitumise kohta lugenud, kui ilmselt Sina. Niiet ära seleta, kui Sa midagi ei tea.
Postitasin selle teema sellepärast, et küsida teadjate inimeste käest arvamust, et miks mul nii on. Tean, et minu kaalu juures, treenides 5x nädalas ja kasvatades lihast, peaksin ma tunduvalt rohkem saama kaloreid, aga mul lihtsalt ei ole neid vaja, muidu läheb rasva % liiga kõrgeks. Selle toitumise juures toimib kõik mulle sobivalt – areng toimub märgatavalt nädalat nädalasse.
Ma ei oska sulle mingit nõu anda…Kuid mu ülim soov oleks näha sind 103 kgna sellise kasvu juures…Vb paneksid mingi pildi ?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ning kaloraasi asja ,tahaks näha ühe päeva menüüd,kui võimalik?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 1, 2008 at 6:46 p.l. #159487wola
MemberMa ei oska sulle mingit nõu anda…Kuid mu ülim soov oleks näha sind 103 kgna sellise kasvu juures…Vb paneksid mingi pildi ?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ning kaloraasi asja ,tahaks näha ühe päeva menüüd,kui võimalik?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Palun väga, lisasin isikliku pildi oma profiili, aga ma ei tea, miks ta seda siin ei kuva.
juuli 2, 2008 at 6:21 e.l. #159506M.M.
MemberTere,Eelmisest sügisest saati teen saali trenni, 5x nädalas ja siiani olen teinud ainult massiperioodi. Eesmärgiks on lihaste kasvatamine. Olen 21 aastane, pikkus on 187 cm ja hetke kaal on 103 kg (enne trenni alustamist olin 90kg). Olen söönud kava järgi (6x päevas) ning tulemused on järgmised: kaalus olen võtnud juurde 13 kg ning keha on tublisti arenenud. Rasva % on suhteliselt stabiiline olnud – massiperioodile omane.
Päeva jooksul söön ära 2000 kcal, 200gr valku, 150 gr süsivesikuid ning 60gr rasva. Treeningkava olen juba 3 korda muutnud, viimane kord oli enne suve. Olen jälginud nii treeningkava kui ka toitumist. 2x päevas kasutan toidulisandeid: pärast trenni vadakut ja enne magamaminekut kaseiini ja omega 3 rasvhappeid (öö kombo) + kreatiin (enne ja pärast trenni).
Palun vastata asjatundjal, kas mu areng on olnud hea/halb/või saaks paremaks muuta? Kuidas on vahekord toitumisel ja trennil, võttes arvesse tulemusi (siinkohal pean ära mainima, et ei soovi rasva % tõsta, sest see hetkel piisav, et olla massiperioodis)?
Asjakohaseid vastuseid ootama jäädes,
Ma ei saa aru mille üle sa kurdad kui sa oled 13 kilo juurde võtnud umbes 9 kuuga. See, et rasva % on sul samaks jäänud on vähe kahtlane. See tähendaks, et lihast kasvab 1,5 kilo kuus juurde. Selge see, et esimene treeningaasta on kõige effektiivsem aga arvan, et kui sa ei ole just üliandekas siis keskmiselt 1 treeningaastal lisandub lihast nii umbes 5-8 kilo, järgmisel 2-4 ja edasi 1-2 kilo aastas juurde. Mis puudutab kaloraazi siis pole midagi imestada siin, et 2000 cal juures kehakaal seisab. Mu enda näite puhul võin öelda, et jääb seisma isegi 1000 kalori peal, kui keha on täiega stressi seisundis. Ma arvan, et võiksid vahepeal võta natuke rahulikumalt ja treenida mitte üle 4 korra nädalas, vaikselt lisades ka kaloraazi(mitte valgu arvelt). Usu mind, enesetunne muutub paremaks ja ehk ka pilt.
juuli 2, 2008 at 9:58 e.l. #159519wola
MemberMa ei saa aru mille üle sa kurdad kui sa oled 13 kilo juurde võtnud umbes 9 kuuga. See, et rasva % on sul samaks jäänud on vähe kahtlane. See tähendaks, et lihast kasvab 1,5 kilo kuus juurde. Selge see, et esimene treeningaasta on kõige effektiivsem aga arvan, et kui sa ei ole just üliandekas siis keskmiselt 1 treeningaastal lisandub lihast nii umbes 5-8 kilo, järgmisel 2-4 ja edasi 1-2 kilo aastas juurde. Mis puudutab kaloraazi siis pole midagi imestada siin, et 2000 cal juures kehakaal seisab. Mu enda näite puhul võin öelda, et jääb seisma isegi 1000 kalori peal, kui keha on täiega stressi seisundis. Ma arvan, et võiksid vahepeal võta natuke rahulikumalt ja treenida mitte üle 4 korra nädalas, vaikselt lisades ka kaloraazi(mitte valgu arvelt). Usu mind, enesetunne muutub paremaks ja ehk ka pilt.Marek, tänud vastamast!
Asi ei ole selles, et ma millegi ülekurdaks. Vastupidi. Kõik on hästi, olen tulemustega rahul ja areng toimub. Postitasin selle teema siia selleks, et küsida nõu, mis teised arvavad. Sest imelik on ju see, et minu kaalu ja treeningintensiivsuse juures 2500 kcal süües toimub pidev areng. Rasva % on veidi tõusnud, päris sama ta pole, mis oli eelmisel sügisel.
Kas Sa vihjad sellele, et mu keha võib olla hetkel stressi seisundis ning sestap peaksin tegema trenni 4x nädalas ning sööma rohkem kaloreid süsivesikute arvelt, et areng läheks 103 kg pealt edasi? Tegelikkuses pole mu kaal seisma jäänud. Talvel sõin lisaks juurde massilisajat ning süsivesikute osakaal oli kõrgem, kui praegu. Talvise massiperioodi lõpus oli kaal 107. Siis vähendasin süsivesikute hulka ning massilisaja asendasin tavalise vadakuvalguga, lisades sheikerisse eraldi pika- ja lühiahelialiseid süsivesikuid. Nüüd kaal langend 103 kg-le, aga alla poole kaal ei lähe. See polegi eesmärk.
On Sul mõni hea soovitus veel anda?
Ette tänades
juuli 2, 2008 at 12:23 p.l. #159527Angelo
MemberPäeva jooksul söön ära 2000 kcal, 200gr valku, 150 gr süsivesikuid ning 60gr rasva.
60gr rasvu on ju natuke vähe:)
juuli 2, 2008 at 8:57 p.l. #159596alf 1
MemberMis su rasvaprotsent siis on
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.