Skip to main content

Treeningu alustamine pärast pikemaajalist kurgupõletikku

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Treeningu alustamine pärast pikemaajalist kurgupõletikku

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    kriimsilm.
    Member

Tere!

Mõtlesin, et pöördun oma küsimustega siinse rahva poole, äkki keegi oskab asjalikke näpunäiteid jagada. Asi nimelt selles, et viimased pool aastat olin hädas kurgupõletikuga (kehv enesetunne, pidev palavik jne). Õnneks suvel õnnestus asi kontrolli alla saada ning enesetunne on ka täitsa normaalne juba. Ainus treening, mida teen hetkel, on sellised kiiremas tempos jalutuskäigud nii 5 km.

Soov oleks tervist treeninguga kuidagi tõhusamalt tugevdada ning saada tagasi see jõud ning energia, mis enne tõbiseks jäämist mul olemas oli. Millise treeninguga oleks kõige mõttekam alustada ja millises mahus? Esialgu pean kindlasti suht rahulikult võtma, kuna korralikku trenni pole enam ammu teinud ja kehakaalgi on 82 kg pealt 72ni kukkunud. Lisainfoks – olen 20+ mees, 186 cm pikk ning varem olen hobi korras jooksmise, mõningase jõusaalis käimise ja talveti ka suusatamisega tegelenud.

Amarillo
    Member

ega seal midagi erilist polegi esimesed nädalas/kuud rahulikult – siis vana rada edasi

kui käid jõusaalis siis tee algajate kava kuu aega, siis teed näiteks edasijõudnutele kuu ja siis lase edasi kuhu pooleli jäid.

mina isiklikult teeks nädal, kaks keskmiselt, siis täie pauguga edasi – ise tead

Stackhouse
    Member

Endal vaevas kunagi sama jama. Soovitan ka sul alguses väga rahulikult võtta ja ennast koguda. Parem oleks sul kergete aeroobsete trennidega vormi koguda. Arvan, et kui nüüd ka jõusaalis käima hakkad, siis mingi aeg tee väiksemate raskustega ja püüa endale uus põhi alla teha.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.