treeningsagedus
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » treeningsagedus
- This topic has 6 replies, 6 voices, and was last updated 21 years, 6 months tagasi by
steroid.
-
AutorPostitused
-
juuli 20, 2004 at 1:05 p.l. #2749
jargo777
Memberalljärgnen on kopeeritud ühest zone.ee`s paiknevalt saidilt:1)Treeningute pikkus ja sagedus
Treeningkorra pikkus algajatel soovitatavalt 1-1,5 tundi. Algajate treeningsagedus on tavaliselt 3 korda nädalas. On kasulik teada, et lihaste ehitamine toimub just pärast treeningut, isegi magades.Seet?ttu on unereziim väga tähtis. Edasij?udnud v?ivad kas piirduda sama sagedusega v?i siis t?sta treeningute arvu nädalas neljale, viiele v?i koguni kuuele.Selline treeningute sageduse t?stmine on saanud nime split ja super-split.Näiteks treenitakse esmaspäeval,kolmapäeval ja reedel rinna-,?la-,k?hu-,-ja triitsepslihast ning teisipäeval,neljapäeval ja laupäeval selja-ja jalgadelihaseid ning biitsepslihast. Nimelt on energiatase treeningu l?pupoole madalam ja seega ka füüsiline saavutusv?ime langenud.Treeningplaan küll tükeldatakse, kuid alles jääb p?hin?ue: igat lihasgruppi treenitakse vähemalt 48-tunnise puhkuse järel. Tippatleetidel on vastav puhkus vahel koguni 72 tundi. Ainult siis, kui eesmärgiks on rasvkoest vabanemine, v?ib treenida 24-tunniste vaheaegade järel.
Ma tahaks küsida palju tegelikult oleks parim aeg, milla uuesti treenida(sama lihasgruppi)!
Ma saan aru, et see sõltub treeningstaazist, eelmise trenni tugevusest, treeningmetoodikast ja eesmärgist..
Minu enda eesmärk on kasvatada maksimaalselt lihaseid jõumeetodil(arvesse võib võtta seda, et ma pingutan tõesti nii palju kui ma suudan)!teen 3me eriharjutust ühele lihasgrupile ja igat harjutust 4ni seeriat!kordusi ca 8!Kui tihti ma peaks treenima?ühtelihasgruppi*
ma pole küll väga kõrge treeningstaaziga…ainult aasta aga ma soovin maximaalselt oma võimalusi praegu ära kasutada ….ma ei julge ise testima hakata..tahaks teada liht kui kaua peale trenni lihas laguneb, kasvab ja kui kaua see tase püsib?
juuli 20, 2004 at 5:33 p.l. #39914joker
MemberAga testimise asi see ju ongi:( Ühel taastub asi kiiremini ja on vaim rohkem valmis, ning maksimaalse arengu huvides olekski seda hea ära kasutada. Teisel läheb aga rohkem aega taastumiseks, muidu võib sattuda ületreeningu küüsi. Ja ega kunagi sellist päris 72h -st vahet ju ei tule. Treenid sa ju vahepeal ikka. Nt. selga tehes mõjutad biitsepseid, rinda tehes triitsepseid jne.
Siin Amazon.ee_s peaks olema ka üks artikkel kus teadlased on teinud testi, kuidas paika panna oma puhkust ühele lihasgrupile. Seal oli ka minu mäletamist mööda selline asi, et kui tegid liiga vara siis ei suutnud sa oma võimeid maksimaalselt ära kasutada, aga kui liiga kaua oli puhkus siis samamoodi tekkis väike tagasilangus. Aga keskmine oli vist nii et 1 trenn ja 3 vaba, Aga nagu alguses ütlesin on see individuaalne. Edu:)
juuli 21, 2004 at 7:07 e.l. #39915joey
Memberkeskmiselt oli vist 5 päeva ja siis on lihas juba tiptop. kuid ise olen avastanud endal, et lihas on aktsioonivõimeline juba neljandal päeval. eks igaüks peakski testima ja valima endale see õige.
juuli 21, 2004 at 10:58 e.l. #39916rookie
Memberon selline, et kui sa teed näiteks esmaspäeval trenni, siis peaks ikka neljapäevaks lihas taastunud olema. Siis saab nädalas ikka kaks korda lihase läbi tehtud ja jääb üks päev ka puhkuseks. vot.
august 5, 2004 at 1:46 p.l. #39917jargo777
MemberJah, küll ma testin ise.
Ma küsisin, kuna ma ei taha päris ämbrisse astuda(kuigi vigadest õpitakse..ma siis õpin teiste omadest(pole küll parim variant)
Tuleb mul küll selline vahe..ma treenin ntx selja lailihast ja biitsepsit ühel päeval!Rinda ja triitsepsit teisel päeval ..
Aru ma sain nii:Hea oleks treenida 72-he tunni tagant ühte ja sama lihasgruppi.. Seega treenin rinda ntx esmaspäeval siis uuesti treenin neljapäeval…siis pühapäeval ja siis järgmisel nädalal kolmapäeval jne?
Või oleks parem parem esm. siis reedel ja siis teisipäeval jne?
sAAN ARU, ET SEE ON INVIDUAALNE aga siiski üldised piirid on ikka olemas
august 5, 2004 at 3:15 p.l. #39918Kapten
MemberKas sa J777 nii oled proovinud, et näiteks rinnale üks raske trenn üks kerge trenn!
Ise teen nii ja minu puhul see töötab.
august 5, 2004 at 8:49 p.l. #39919steroid
Member…on küsija unustanud märkida vanuse,mis antud teemas on just määrav.20-ne aastane mees taastub ikka märksa kiiremini.kui näiteks juba 30-ne aastane.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.