Treeningkavaks abi vaja
- This topic has 6 replies, 4 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
asdfghjkl.
-
AutorPostitused
-
veebruar 15, 2009 at 1:25 p.l. #16623
muskelpunni
MemberTervist!
Olen siin viimasel ajal natuke plaani seadnud, et võiks oma kehalist vormi natukene parandada. Eriti pakub huvi just ülakeha arendamine.
Treenima soovin hakata kodus ja võiksin siis treenimiseks osta omale koju mingid hantlid.
Räägin siis natuke ka endast. Olen 24 aastane 190cm pikk ning kaalun stabiilselt 80kg. Olen kunagi mingi kehakaalu kalkulaatori abil netis vaadanud, et olen täitsa normaalse kaaluga aga enda jaoks tundun siiski natuke kõhna, eriti ülakehast.
Teen muidu suhteliselt füüsilist tööd. Usun, et kiirematel päevadel kõnnin päevas maha mingi 6-8kmi(koos koju kõndimisega tuleb 10km ära isegi vast) ning teen palju tõsteliigutusi aga enamasti pole tegu raskete asjadega(5kg raskused enamasti). Kui on väga kiire periood tööl, siis annab natuke tunda ka alaseljas hommikuti.
Elus olen palju tegelenud pallimängudega aga kunagi pole spets tähelepanu pööranud jõule. Ehk tunnen, et jalad on aeroobselt päris tugevaks treenitud ja ka tööl ringi liikumine suures mahus ei lase sellel osal väga ära vajuda.
Tööl käin kahes vahetuses. Kui lähen vara hommikuks tööle siis magan suhteliselt vähe (5-6 tundi). Kui aga lähen tööle lõunaks, siis magan tavaliselt 7-8 tundi(kella 02:00st kuni 09-10ni).
Hommikuti söön tavaliselt mingi 4-5 võileiba vorsti/juustuga, jogurti 200g ning kõrvale joon tavaliselt apelsini mahla.
Lõunaks söön tööl tihti mikrouunis tehtud pizza, jogurti, banaani/õuna ning tihti ka väikese shokolaadi(twix vms). Tihti võtan kaasa ka eelmise päeva õhtusöögist järele jäänud portsu. Kõrvale joon kohvi :S
Õhtuti söön tavaliselt riisi kanafileedega, friikad ahjus lihapallide/pihvidega, pastarooga lihapallidega. Kõrvale piim.
Maiustan üpris tihti shokolaadidega ja kartulikrõpsudega. Ahjaa, tööl olles joon tavaliselt 2-3kruusi kohvi piima ja suhkruga.
Peaks vist seda kommet vähendama ja rohkem vett tarbima?
Kuna hakkan treenima kodus, siis pean vist seda treeningkava muutma(mõtlen neid treeningkavasid pealehelt) enda jaoks sest mul ei ole neid spets lamamispinke ja asju. Mainin ka ära, et arvatavasti on mu jõu tase selline, et lükkaks rinnalt ülesse ehk 50kg vms. Sooviks kuidagi nüüd kokku saada vast mingi 10(või vähem?) erinevat harjutust millest teha siis kokku omale trenn mida sooritaksin nädalas vast 3 korda.
Küsiks veel paar välkküsimust.
*Kui raskeid hantleid on minusugusel algajal mõtet üldse osta? Ise mõtlesin, et reguleeritava raskusega 2x10kg
*Tahan oma toitumist parandada kui alustan treenimisega. Kas minusugusel on üldse mingite pulbritega midagi peale hakata? Nimelt vedeleb mul siin kodus üks tasuta saadud soija 90 pulber.
Eks küsimusi tekib veel aga jään nüüd targemate vastuseid ja õpetussõnu ootama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 15, 2009 at 1:35 p.l. #183893LaizeN
MemberTervist!Olen siin viimasel ajal natuke plaani seadnud, et võiks oma kehalist vormi natukene parandada. Eriti pakub huvi just ülakeha arendamine.
Treenima soovin hakata kodus ja võiksin siis treenimiseks osta omale koju mingid hantlid.
Räägin siis natuke ka endast. Olen 24 aastane 190cm pikk ning kaalun stabiilselt 80kg. Olen kunagi mingi kehakaalu kalkulaatori abil netis vaadanud, et olen täitsa normaalse kaaluga aga enda jaoks tundun siiski natuke kõhna, eriti ülakehast.
Teen muidu suhteliselt füüsilist tööd. Usun, et kiirematel päevadel kõnnin päevas maha mingi 6-8kmi(koos koju kõndimisega tuleb 10km ära isegi vast) ning teen palju tõsteliigutusi aga enamasti pole tegu raskete asjadega(5kg raskused enamasti). Kui on väga kiire periood tööl, siis annab natuke tunda ka alaseljas hommikuti.
Elus olen palju tegelenud pallimängudega aga kunagi pole spets tähelepanu pööranud jõule. Ehk tunnen, et jalad on aeroobselt päris tugevaks treenitud ja ka tööl ringi liikumine suures mahus ei lase sellel osal väga ära vajuda.
Tööl käin kahes vahetuses. Kui lähen vara hommikuks tööle siis magan suhteliselt vähe (5-6 tundi). Kui aga lähen tööle lõunaks, siis magan tavaliselt 7-8 tundi(kella 02:00st kuni 09-10ni).
Hommikuti söön tavaliselt mingi 4-5 võileiba vorsti/juustuga, jogurti 200g ning kõrvale joon tavaliselt apelsini mahla.
Lõunaks söön tööl tihti mikrouunis tehtud pizza, jogurti, banaani/õuna ning tihti ka väikese shokolaadi(twix vms). Tihti võtan kaasa ka eelmise päeva õhtusöögist järele jäänud portsu. Kõrvale joon kohvi :S
Õhtuti söön tavaliselt riisi kanafileedega, friikad ahjus lihapallide/pihvidega, pastarooga lihapallidega. Kõrvale piim.
Maiustan üpris tihti shokolaadidega ja kartulikrõpsudega. Ahjaa, tööl olles joon tavaliselt 2-3kruusi kohvi piima ja suhkruga.
Peaks vist seda kommet vähendama ja rohkem vett tarbima?
Kuna hakkan treenima kodus, siis pean vist seda treeningkava muutma(mõtlen neid treeningkavasid pealehelt) enda jaoks sest mul ei ole neid spets lamamispinke ja asju. Mainin ka ära, et arvatavasti on mu jõu tase selline, et lükkaks rinnalt ülesse ehk 50kg vms. Sooviks kuidagi nüüd kokku saada vast mingi 10(või vähem?) erinevat harjutust millest teha siis kokku omale trenn mida sooritaksin nädalas vast 3 korda.
Küsiks veel paar välkküsimust.
*Kui raskeid hantleid on minusugusel algajal mõtet üldse osta? Ise mõtlesin, et reguleeritava raskusega 2x10kg
*Tahan oma toitumist parandada kui alustan treenimisega. Kas minusugusel on üldse mingite pulbritega midagi peale hakata? Nimelt vedeleb mul siin kodus üks tasuta saadud soija 90 pulber.
Eks küsimusi tekib veel aga jään nüüd targemate vastuseid ja õpetussõnu ootama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Otsi omale jõusaal, kodus sa võid hommikuharjutusi teha oma hantlitega, kuid lihaseid sa nüüd küll ei saa..
Lihaskasv hakkab (minu arvates) ikkagi kokkupuutel rauga(lõua tõmbed, jõutõmme, kükk, rinnalt surumine..jne). Tööriistade alt saad omale vastava jõusaali kava, mida järgida.
Toitumisest niipalju, et sellega peab ikka pääris kõvasti vaeva nägema, kui juurde tahad võtta(kvaliteetselt)
Kasuta otsingut, loe teemasid ning kindlasti ka artikleid!! Alusta näiteks märksõnaga massiperiood, saad kindlasti palju kasulikku infot
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 15, 2009 at 1:50 p.l. #183896muskelpunni
MemberAitäh soovituse eest jõusaali minna aga ma siiski eelistan kodust meetodit. Mu eesmärgiks ei ole omal sixpack välja tuua ja saavutada oma kehast maksimaalne tulemus.
Kui ma käiksin 3x nädalas jõusaalis, siis mul kuluks selle peale vähemalt 7 tundi(pluss raha mida säästan) rohkem kui kodus ja mul ei ole selleks aega/jõudu.
Üldiselt ma ei taha hakata siin jõusaali huntidega vaidlema teemal kodus treenimine vs jõusaalis treenimine. Teema point on siiski see, et kuidas treenida õieti kodus väheste vahenditega ja saavutada hea tulemus, millest ka keha naudiks(lihas areneks ehk veidi pluss oleksin füüsiliselt tugevam).
Lähen loen nüüd seda artiklit mida postitasite
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 15, 2009 at 2:15 p.l. #183902MoloM
MemberAitäh soovituse eest jõusaali minna aga ma siiski eelistan kodust meetodit. Mu eesmärgiks ei ole omal sixpack välja tuua ja saavutada oma kehast maksimaalne tulemus.Kui ma käiksin 3x nädalas jõusaalis, siis mul kuluks selle peale vähemalt 7 tundi(pluss raha mida säästan) rohkem kui kodus ja mul ei ole selleks aega/jõudu.
Üldiselt ma ei taha hakata siin jõusaali huntidega vaidlema teemal kodus treenimine vs jõusaalis treenimine. Teema point on siiski see, et kuidas treenida õieti kodus väheste vahenditega ja saavutada hea tulemus, millest ka keha naudiks(lihas areneks ehk veidi pluss oleksin füüsiliselt tugevam).
Lähen loen nüüd seda artiklit mida postitasite
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siin olemas treeningkavade all algajate treeningkava vabaraskustega, võid ju tollest pihta hakata. Kindlasti katsu endale kusagile lõuatõmbekang üles seada.. Ma ise ka kodustreenija tüüpi.. Edu!
veebruar 15, 2009 at 3:00 p.l. #183909asdfghjkl
Member*Kui raskeid hantleid on minusugusel algajal mõtet üldse osta? Ise mõtlesin, et reguleeritava raskusega 2x10kg*Tahan oma toitumist parandada kui alustan treenimisega. Kas minusugusel on üldse mingite pulbritega midagi peale hakata? Nimelt vedeleb mul siin kodus üks tasuta saadud soija 90 pulber.
Neile, kes alles omavad mingit üldist visiooni “hakkan kodus treenima”, soovitaks, et pane kirja oma treeningplaan harjutustena, ja siis analüüsi kuivõrd hea või tõhus se olla saab. Kahe 10kg-se hantliga ma isiklikult ei usu, et kellegil normaalne trenn kodus saab tulla:) Võid tõestada, et eksin, kui näitaksit, kuidas sa neid hantleid kasutaks siis hästi.
Minu arust on normaalne see, kui kodus on rohkem treeningvahendeid kui kaks 10kg hantlit, siis ma kujutaks ette küll, et saaks normaalselt treenida. Aga nende hantlitega ma oskaks vaid käsi treenida, that’s all.
Kodus treeniksin ma vaid siis kui oleks lõuatõmbe kang rippumas, ja rinnalt surumise pink koos kangiga, ja kaks hatlit, nende asjadega saab küll trenni teha, aga kahe hantliga kõigest…ma ei kujuta ette.
veebruar 15, 2009 at 5:15 p.l. #183925muskelpunni
MemberNonii. Koostasin siis väikse kava siin kogu keha treenimiseks. Igast osast peaksin valima ühe harjutuse ning tegema nendega kolma seeriat vms.
Kuidas spetsidele tundub? Kas saab asja nende harjutustega? Ootan väga kommentaare.
Küsiks veel seeriate kohta. Olen ma õieti aru saanud, et seeriat tehakse nii, et treeningkava sooritatakse kolm korda otsast lõpuni? Mitte nii, et teed ühte harjutust 10 korda.
paus ja jälle sama harjutus 10 korda.
Mainin ära ka selle, et alakehale jätsin ainult ühe harjutuse kuna saan sinna töö tõttu niigi palju koormat ja ei soovi ennast üle kurnata.
RIND
aeglase tempoga kätekõverdused ja hantlite lennutamine
ÕLG
Hantlite surumine
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ank/olg/007.gif
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ank/olg/008.gif
Käsikute tõstmine kõrvale, istudes
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ank/olg/009.gif
Käsikute tõstmine ette, istudes
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ank/olg/010.gif
Midagi neist harjutustest ehk(kas harjutusi samale lihasgrupile võib vahetada kui teen järgmise ringi seeriaid?)
BITSEPS
Küünarvarte kõverdamine, istudes käsikutega
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…iitseps/024.gif
Küünarvarte kõverdamine,peopesad vastakuti (istudes)
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…iitseps/025.gif
Keskendatud küünarvarrekõverdused (istudes)
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…iitseps/026.gif
TRITSEPS
Küünarvarre sirutamine käsikuga
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ritseps/028.gif
Küünarvarre sirutamine taha, käsikuga
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ritseps/029.gif
Ületõmbed käsikuga, istudes
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…ritseps/031.gif
KÄSIVARS
KÕHT
keretõsted
ÜLASELG
Tõmbed käsikuga, ettekallutatult
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…nk/selg/021.gif
Tõmbed käsikutega, ettekallutatult seistes
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…nk/selg/022.gif
ALASELG
superman
või midagi muud siit http://www.youtube.com/watch?v=NFth3Fzc8io&NR=1
TUHARALIHAS/REIE TAGAOSA/JALG/SÄÄR
Etteaste kükk käsikutega
http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har…tagaosa/032.gif
veebruar 15, 2009 at 6:18 p.l. #183935asdfghjkl
Memberteed ühte harjutust 10 korda.paus ja jälle sama harjutus 10 korda.
TUHARALIHAS/REIE TAGAOSA/JALG/SÄÄR
Etteaste kükk käsikutega
Sa oled 80kg-ne inimene, oletame, et pole kang turjal kükke eluski teinud, sisi kui anda sulle praegu 80kg-ne kang, siis teed ilusti 10 kükki ära, ja paari nädalapärast juba teed tõenäoliselt 90kg-se kangiga 10 kükki ära. Ja sedalaadi raskust ongi vaja, et lihast mõjutada, muidugi sobiks ka 50kg-ne kang/raskus, see ananks ka mingi mõju, järgmistel päevadel oleks lihas kergelt tuntavalt koormust saanud. Nüüd kuidas 80kg-ne inimene kahe 10 kg-se hantliga etteasteid või kükke vms küll teeb, see ei mõjuta lihast eriti kuhugilepoole, vaja oleks vähemalt 50kg-st raskust, mida mainisin. Seda siis tahtsin öelda, et ma ei kujuta ette, kuidas saaks lihast koormata koduste vahenditega, kui pole piisavaid raskusi võimalik lihasele rakendada, kahe 10kg-se hantliga kükk on 10 korduse ja ka 50 kordusega niikuinii üks nalja tegemine, nii lihast kuigi palju ei mõjuta.
Et seda siis pean silmas, et nii koduste vahenditega (kaks hantlikest) minu nägemise järgi piisavalt lihast koormata ei saa. Kükkimiseks peaks olema need kaks hantlit seljakotis seljas, ja kaks suurt arbuusi kummagi käe küljes ja keegi veel turjal istumas soorituse ajal, sel juhul on jalaharjutusest kasu. Kui teed kerge olematu raskusega jala harjutust, siis on see võrreldav metsajooksuga, ehk siis, tegu pole jõutrenniga, vaid aeroobset laadi trenniga.
Et ma lihtsalt oman sellsit arvamust sel teemal, ja kui mingeid kasutoovaid mõtteid see tekitab, siis vast hea.
Teine asi on korduste valimine seerias. Lihtsustatult öeldes on sellega nii, et kui seeria pikkuseks on ca 4 kordust, siis seda arvatakse jõu kasvatamiseks hea olema, tehakse vähe kordusi, aga seejuures suure raskusega. Seeria pikkus ca 8 kordust olevat aga lihase ruuma-ala suurendamiseks parim korduste arv, raskus on väiksem kui jõu kasvatamise seerias, seetõttu jõutaksegi teha ca 8 kordust, see 10 kordust klassfitseerub soodsaks lihase ruuma-ala kasvatamise seeria pikkuseks siis. Seejuures mõeldakse nende toodud seeriatega seda, et valitakse sobiv raskus, üsna maksmimumlähedane raskus, viimane kordus peaks tulema vaevaliselt neis seeriates. Et teha 10 kordust kahe 10kg-se hantliga, või 3-4 kordust, pole kumbki ei jõu ega lihase kasvatamiseks, kui isik jõuab kasutada 50kg-st raskust.
aga ma ei vastanud otseselt ühelegi su küsimusele, jagasin oma arusaamu lihtsalt, loodan, et keegi vastab ka küsimustele.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.