treeningkava, mis saldaks nii klassikalise tõstmise kui ka kulturismi harjutusi
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » treeningkava, mis saldaks nii klassikalise tõstmise kui ka kulturismi harjutusi
- This topic has 18 replies, 11 voices, and was last updated 19 years, 5 months tagasi by
capoguy.
-
AutorPostitused
-
august 11, 2006 at 7:41 p.l. #88771
paprica
Memberikka saite minust valesti aru. ma ei otsi abi seoses tõstmise treeningutega. on olnud õnn treenida maailma parimate heitjatega (vasar, oda, ketas) koos ja selles osas mul probleeme ei ole. tahtsin lihtsalt kuulda, kas kellegil on kogemusi tõstmistreeningute ja kulturismitreeningute miksimise (treeningkava jaotus, vms) osas. igasugu heitjate foorumitest ma abi ei saa seetõttu, et vasaraheites on tegelikult vastunäidustatud kõik ülakeha harjutused. seega sellel teemal ei arutata. nagu ülal mainisin oli kulturismiharjutusi plaan lisada selleks, et keha proportsioone parandada. teine põhjus on veel see, et kuna enam tõstmist kõvasti teha ei viitsi, jääks koormus muidu liiga väikeseks.
to: jrx, Mr.Y
tõstmistreenerit mul pole, tehnika on nigel, kuigi tegelenud olen sellega vahelduva eduga 15 aastat. aga tõstmistreeningutesse ei ole viitcinud ega viitci ka tulevikus eriti panustada. üldiselt on palju mõnusam trennis teha masinatega, kui ponnistada 190 kg täiskükiseeriat.
august 11, 2006 at 9:50 p.l. #88772jrx
Memberüldiselt on palju mõnusam trennis teha masinatega, kui ponnistada 190 kg täiskükiseeriat.Kas see polegi mitte asja point
august 12, 2006 at 8:04 e.l. #88778paprica
Membermjah, vastunäidustatud on see Venemaa, Valgevene ja Ukraina koolkondade põhimõtete kohaselt. mujal on suhtumine selline, et kuna sellest kasu ei ole, siis sellele aega lihtsalt ei raisata. kuna kvaliteetaega on vähe siis ei raisata ennast/energiat ebaolulisele. kuna mina keerutan vasarat 60 meetri peale siis sellel kaugusel ei oma see kogemusele toetudes mittemingisugust tähtsust. pigem vastupidi. sama asi on ka tegelikult kulturimis, et ei raisata aega ebaolulisele. vaevalt, et coleman rulluisutamas käib, nagu mõned eesti kulturistid.
point on väidetavalt selles, et liiga tugev biitsa, triitsa ja rinnalihaste trenn vähendab lihaste lõtvust/blastilisust. vasaraheitja peab heite mõnes faasis olema õlgatest/kätest täisti lõdvestunud ja laskma vasaral ennast juhtida, et vasar säilitaks ühejalafaasis oma kiiruse. vasara kiirendamine käib külje/selja ja jalalihaste arvelt. need lihased peavad vasaraheitjal olema ka tugevad.
august 28, 2006 at 8:10 p.l. #89810capoguy
Memberküll keerutatakse, küsimusele vastatakse küsimusega jne. Mulle meeldib selline kava
päev 1:
jõutõmme sirgete jalgadega 3×15-10
säär seistes 2×15
ületõmbed 2×15
tõmbed ülalt laia haardega 2×10
surumine üles käsikutega kitsalt 2×10
tõmbed käsikutega üles lõua alla 2×10
surumine horisontaalpingil 2×10
tõmbed käsikuga ettekallutatult 2×10
jalatõsted 2×15
kõhupõik 2×20-15
päev 3:
kükk 3×20-15
säär istudes 2×15
tõmbed ülalt sirgete kätega 2×10
surumine üles laia haardega 2×10
tõmbed ülalt kitsa haardega 2×10
surumine kaldpingil 2×10
tõmbed kangiga ettekallutatult 2×10
surumine rööbaspuudel 2×10
seljasirutaja 2×20-15
kõht 2×20-15
päev 2 ja 4:
rebimine 3×8-5
rinnale võtt 3×8-5
kangiga kõverdused althaardega 2×10
prantsuse surumine 2×10
käsikuga kõverdused 2×10
sirutamine käsikuga kukla tagant 2×10
kangiga kõverdused pealthaardega 2×10
randmepainutused 2×15
randmedsirutused 2×15
Puhkepäevi teen vastavalt enesetundele 1-2, kaks päeva järjest jõutrenni ei tee.
Kui korduseid on märgitud 10 siis raskuse valin sellise millega jõuan teha 7-8 kordust, viimased kordused on pool -ja veerandkordused ja/või petmised, kuni jäseme täieliku liikumatuseni.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.