Küsiks nõu Otilt isiklikult. Vabandan ette kui liiga algaja küsimused on, ja tõesti ma pole foorumit jõudnud veel väga lapata, minimaalselt siiski.
Kunagi ammu käisin jõusaalis päris mitu aastat järjest ja seda PlanetSpordis siis kui Sa olid seal treener veel.
Nüüd… peale mitut mitut aastat võtsin asja uuesti käsile ja päris tõsiselt.
Praeguseks olen jõusaalis käinud alles 2 kuud, ja seda Fitness.ee 4-päeva kava järgi –
http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…rcise&nr=15
Valisin selle kava kuna siin on minujaoks rohkem ”motiveerivaid” päevi, ja hea on et rind ja biitseps on erinevatel päevadel.
Enne jõusaalis käimist käisin 2x nädalas ujumas, praegu käin ühe korra nädalas endiselt (kava lõpus).
Praegu olen 2 kuuga võtnud juurde ca 4 kg, sellejuures olen kaotanud rasva veidi ja näha on et käed, rind ja kõht arenevad.
Hakkasin sööma ka Hera80 valku, mille 800g sisse on segatud 2 kreatiini näidispakki.
Eesmärk on kaotada rasvaprotsenti (suvel saab rohkem aeroobset teha, ja sellle pärast praegu väga ei muretse), ja eelkõige arendada rinda, käsi, kõhtu.
Hetkel teen enne trenni soenduseks ca 10-30 min jalgratast, vahel ka sõudmist.
Aga paar küsimust siis –
1. Hetkel toit on umbes selline et – hommikul haps&kohupiim&võileib, lõunal mingi kerge söök, õhtul peale trenni korralik söök ehk kartulid/makaronid koos liha ja salatiga ja kõrvale kodujuustu ja vahel ka muna, ja söögikordade vahepeal lähevad puuviljad (banaan, pirn, õun, pomelo, melon) või kohupiim (segatud kokku veidi hapsiga). Mis ma parandada saaks ?
2. Võtan umbes 35g Hera80 valku koos piimaga kohe peale trenni. Kas oleks parem võtta see päevane norm kahes osas – näiteks hommikul ja kohe peale trenni (trenn ca 17:00-18:00).
3. Kava kui selline. Vahel tundub mulle et tahaks mõnel päeval rohkem teha teatud lihaseid või üldsegi tundub et kava saab liiga kiiresti läbi, kuigi ma teen igat harjutust maksimaalse koormusega et oma 8-10 kordust täis saada. Kas on OK kui lisan vahel mõne harjutuse kava vahele või väsitan liiga ära ja on parem kui lasen täpselt kava järgi edasi ?
4. Mõnda harjutust ma ei saa teha kuna pole selliseid aparaate, näiteks ”Lendamine küljele trenazööril”, millega seda asendada ? Jala harjutusteks on puudu istudes jalgade ette sirutamise trenazöör, kõhuli jalgade taha painutamise trenazöör. Aga kuna jalad saavad nagunii vatti (lumelaud iga nädalavahetus ja suht hommikust õhtuni mäel, suvel tuleb ka rulluisk ja jooksmine rannal) kõvasti siis ma väga pole igatsenud neid.
Ken