TREENINGKAVA
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » TREENINGKAVA
- This topic has 27 replies, 9 voices, and was last updated 16 years tagasi by
tereummikust.
-
AutorPostitused
-
veebruar 2, 2010 at 1:36 p.l. #253404
ragz
MemberEi jõua kahjuks praegu üle 5 tõmbe kindlasti seerias teha, tihti jääb 5ski poolikuks. Lisaraskusest võin vaid unistada, võib olla suve paiku, kui seni korralikult tõmban..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Järelemõeldes, võib jõutõmme peale kükki tõesti natuke liiga raskeks osutada, ilmselt vahetan selle teise jõutõmbe välja good morningu vastu, nagu daemonium enne soovitas. Või siis teen nö. 2. jõutõmbe lihtsalt poolkõvade (~50%) raskustega (?)
Rinnale lendamise hantlitega lisasin kavasse vaid selleks, et oleks üks nö. venitav harjutus kahele surumisele lisaks. Kas peaksin siis lendamisel tegema näiteks 3×12 süsteemi?
pole mõtet teha 3×12.
loeb see harjutus, mis on tehtud maksimus pingutusega. Eelnevad on nö soojendusseeriad. Pigem siis 12, 10, 8. Veel parem oleks 12, 8, 6. Ja viimase seeria ehk kuus kordust teed sellise raskusega, et rohkem teha ei jõuaks. Kuunedat kordust võib keegi isegi abistada natuke. Seda ka surumise juuresSama asja kasutaksin lõuatõmbamise juures. Ei tea väga, kui kasulik on 5×5 seeriaid üldse teha. Mina teen enamus harjutused 3x 12-6, sellise astmega nagu eelnevalt kirjutasin. Tuleb jõudu kõige kiiremini ja lihas kasvab hästi.
Veel. Lamades surumine 5×5? Kõik sama raskusega või mis raskusega üldse teed lamades surumist? Millisest raskusest alustad ja kuhu välja jõuad? Soojendusseeriat on suht mõttetu ainult 5 teha! Kõik tööseeriad 5?. ütleme et 100kgX5 kordust ja viis seeriat? Ka suht mõttetu mu arust.
veebruar 2, 2010 at 1:45 p.l. #253410Alexander Andrusenko
ModeratorKõik tööseeriad 5?. ütleme et 100kgX5 kordust ja viis seeriat? Ka suht mõttetu mu arust.Miks mõttetu? See on väga levinud treeningviis. Soojendust teed nii palju, kui sul vaja on, ja pärast seda teed 5×5 sama raskusega. Järgmine nädal teed 5×5 veidi suurema raskusega jne.
veebruar 2, 2010 at 1:46 p.l. #253413tereummikust
Memberpole mõtet teha 3×12.loeb see harjutus, mis on tehtud maksimus pingutusega. Eelnevad on nö soojendusseeriad. Pigem siis 12, 10, 8. Veel parem oleks 12, 8, 6. Ja viimase seeria ehk kuus kordust teed sellise raskusega, et rohkem teha ei jõuaks. Kuunedat kordust võib keegi isegi abistada natuke. Seda ka surumise juuresSasja kasutaksin lõuatõmbamise juures. Ei tea väga, kui kasulik on 5×5 seeriaid üldse teha. Mina teen enamus harjutused 3x 12-6, sellise astmega nagu eelnevalt kirjutasin. Tuleb jõudu kõige kiiremini ja lihas kasvab hästi. ama
Veel. Lamades surumine 5×5? Kõik sama raskusega või mis raskusega üldse teed lamades surumist? Millisest raskusest alustad ja kuhu välja jõuad? Soojendusseeriat on suht mõttetu ainult 5 teha! Kõik tööseeriad 5?. ütleme et 100kgX5 kordust ja viis seeriat? Ka suht mõttetu mu arust.
Soojendusseeriad ei ole kavas märgitud.
Rinnalt surumist teen niimoodi, et soojenduseks 2 seeriat – 20 kordust, 50kg.
Siis 5x80kg, 5x85kg, 5x90kg, 5x95kg, 5x85kg. Päris sajaga veel seeriat ei tee, nagu mainisin, olen jõudu teinud ainult pool aastat ja suvel tegin seeriat veel 45kg’ga.
Kui enne hantlitega lendamist on olnud juba 2 teist harjutust rinnale, siis ei näe eriti mõtet veel soojendust teha, või mis? Nagu eelnevalt mainisin, siis lendamist võtan suhteliselt rahulikult, eriti maximumi ei ürita arendada, pigem lihtsalt harjutuste mitmekesistamiseks. Hanlitega surumist, kõige raskemat seeriat teen ka abiga (kui läheb vaja), minu puhul siis 30kg hantlid.
Nii palju, kui lugenud olen, siis 5×5 süsteem peaks olema selline kuldne kesktee nii jõu kui ka massi parimaks treenimiseks.
veebruar 2, 2010 at 1:46 p.l. #253415Goleteral
Memberpole mõtet teha 3×12.loeb see harjutus, mis on tehtud maksimus pingutusega. Eelnevad on nö soojendusseeriad. Pigem siis 12, 10, 8. Veel parem oleks 12, 8, 6. Ja viimase seeria ehk kuus kordust teed sellise raskusega, et rohkem teha ei jõuaks. Kuunedat kordust võib keegi isegi abistada natuke. Seda ka surumise juuresSama asja kasutaksin lõuatõmbamise juures. Ei tea väga, kui kasulik on 5×5 seeriaid üldse teha. Mina teen enamus harjutused 3x 12-6, sellise astmega nagu eelnevalt kirjutasin. Tuleb jõudu kõige kiiremini ja lihas kasvab hästi.
5×5 on üks parimaid viise kuidas jõutõmmet, kükki ja rinnalt surumist edendada..
veebruar 2, 2010 at 1:50 p.l. #253416ragz
MemberMiks mõttetu? See on väga levinud treeningviis. Soojendust teed nii palju, kui sul vaja on, ja pärast seda teed 5×5 sama raskusega. Järgmine nädal teed 5×5 veidi suurema raskusega jne.allright. aga siis arvan, et peaks olema pikem treeningstaas kui alla aasta. Kuna 5×5 tehes peavad raskused olema tunduvalt suuremad kui teha seda 4×12-6. Vähese treeninguga lihtsalt ei pea ma arvan liigesed sellele raskusele vastu.
veebruar 2, 2010 at 2:09 p.l. #253418tereummikust
Memberallright. aga siis arvan, et peaks olema pikem treeningstaas kui alla aasta. Kuna 5×5 tehes peavad raskused olema tunduvalt suuremad kui teha seda 4×12-6. Vähese treeninguga lihtsalt ei pea ma arvan liigesed sellele raskusele vastu.No 5×5 puhul ma teen nõnda, et viimane tuleb üles raskelt, kõige suuremate raskustega seeriate ajal läheb tihti abistavat kätt ka vaja. Ei ütleks küll, et liigesed vastu ei peaks. Vähemalt loogiliselt mõeldes, arenevad ju liigesed lihastega koos raskuste suurenemisega algusest saadik kaasa.
Kui muidu surud võib olla 4×10 – 50-60kg kangiga ja siis üks päev lähed üle 5×5 ja võtad kohe kangi 80kg’ga, siis võib küll nii juhtuda. Vähemalt minu loogika järgi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 2, 2010 at 2:09 p.l. #253419kame
Moderatorallright. aga siis arvan, et peaks olema pikem treeningstaas kui alla aasta. Kuna 5×5 tehes peavad raskused olema tunduvalt suuremad kui teha seda 4×12-6. Vähese treeninguga lihtsalt ei pea ma arvan liigesed sellele raskusele vastu.Ma arvan et ärme ,,arva´´… vaid kui teame siis avaldame pigem arvamust.
veebruar 2, 2010 at 2:20 p.l. #253422ragz
MemberMa arvan et ärme ,,arva´´… vaid kui teame siis avaldame pigem arvamust.arvan. sõnast arvamus. arvamuse avaldamine. Ei saand sinu postist nüüd küll aru. Kui teame siis avaldame parem arvamust? avaldasingi ju:)
veebruar 2, 2010 at 2:25 p.l. #253423kame
ModeratorLihtsalt pont on selline:
Inimesed teevad siia teemasid et saada abi ja see on jummala ok et üritame kõik aidata, aga ärme räägi asjadest millest me ei tea.
Teise inimese tervis võib ohtu sattuda.(seda mitte sinu postide tõttu vaid üldine pilt selline).
Jõudu
veebruar 2, 2010 at 2:36 p.l. #253425ragz
MemberSoojendusseeriad ei ole kavas märgitud.Rinnalt surumist teen niimoodi, et soojenduseks 2 seeriat – 20 kordust, 50kg.
üritangi aidata. Ei taha mitte nokkida aga 40 kordust teha soojendust? Jällegi Mille jaoks? Sa teed siis rinnale kokku 7 seeriat ju.Mis mõttega? Väsitad nende 40 soojendusharjutusega oma käed mõttetult ära. Võimle niisama rinnalihas soojaks ja siis tee 10 kordust 50ga kangi tunnetuseks ja soojenduseks. 40 on absoluutselt ürlearu. Seda ma TEAN.
ja kui ma loen isegi valesti välja(ma siiralt loodan) et sa teed 10 kordust kaks seeriat ja kokku saad siis 20 kordust, siis seda on ka palju. Ühest seeriast piisab täiesti.
veebruar 2, 2010 at 2:39 p.l. #253429Sadist2
MemberMinu arvamus kavast:
Ei soovita sul teha kükki ja tõmmet 2x nädalas
Selle asemel võiksid proovida kastilt kükki ja Good Morningut nagu siin juba mainiti
Räägin ma niiviisi, sest mul endal on käes selline tsükkel, kus ma teen 2x nädalas kükki 1x nädalas tõmmet ja veel 2x surumist, raskus on 80% maksimumist (iga nädalaga % suureneb), teen 6 seeriat, kordused varieeruvad 2-6-ni
Usu mind, see pole üldse mitte kerge, eriti kükk ja tõmme, sest ma koorman iga trenn oma jalad ja selja läbi (E kükk, K tõmme ja R kükk)
Peale igat trenni oled nii lõhki, et ei suuda liikudagi praktiliselt, pealegi juba 2-sel nädalal peale seda kava ei taastu su alakeha normaalselt ja sa võid sattuda ületreeningusse (ise ma vahetan tulevasel nädalal E küki kergema küki vastu välja)
Ma ei tea, mina igastahes treenin jõudu, mass on teisejärguline
Nii et vaata ise, aga ma soovitan sul teha natuke kergemaks oma kava küki ja tõmbe seisukohalt, vältimaks ületreeningut
Muidugi võib vahest oma keha niimoodi üllatada, aga koguaeg treenida nii ei tohiks
veebruar 2, 2010 at 2:40 p.l. #253433Sadist2
Memberüritangi aidata. Ei taha mitte nokkida aga 40 kordust teha soojendust? Jällegi Mille jaoks? Sa teed siis rinnale kokku 7 seeriat ju.Mis mõttega? Väsitad nende 40 soojendusharjutusega oma käed mõttetult ära. Võimle niisama rinnalihas soojaks ja siis tee 10 kordust 50ga kangi tunnetuseks ja soojenduseks. 40 on absoluutselt ürlearu. Seda ma TEAN.ja kui ma loen isegi valesti välja(ma siiralt loodan) et sa teed 10 kordust kaks seeriat ja kokku saad siis 20 kordust, siis seda on ka palju. Ühest seeriast piisab täiesti.
jama jutt
NB! Minu põhiseisukohtade järgi
veebruar 2, 2010 at 2:44 p.l. #253434tereummikust
Memberüritangi aidata. Ei taha mitte nokkida aga 40 kordust teha soojendust? Jällegi Mille jaoks? Sa teed siis rinnale kokku 7 seeriat ju.Mis mõttega? Väsitad nende 40 soojendusharjutusega oma käed mõttetult ära. Võimle niisama rinnalihas soojaks ja siis tee 10 kordust 50ga kangi tunnetuseks ja soojenduseks. 40 on absoluutselt ürlearu. Seda ma TEAN.ja kui ma loen isegi valesti välja(ma siiralt loodan) et sa teed 10 kordust kaks seeriat ja kokku saad siis 20 kordust, siis seda on ka palju. Ühest seeriast piisab täiesti.
Ma ei tea jah, olen ise ka mõelnud, et palju. Samas need soojendusseeriad ei aja isegi hingeldama põhimõtteliselt, käte väsitamisest rääkimata. Ei tea jah, kas on siis nõnda petlik, või.. ?
Ühesõnaga, see pole hetkel nõnda tähtis teema arutlemiseks, sest nagu ma ütlesin, ei tunne küll peale neid seeriaid mitte mingisugust väsimust kätes või rinnus.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aitäh kõigi arvamuste ja soovituste eest, mis on tulnud.
Hetkeseisuga teen siis nõnda, et asendan 2. jõutõmbe good morning’uga või teen lihtsalt umbes 50% raskusega jõutõmmet. Hantlitega lendamise muudan 3×8 kujule. Lõuatõmbeid teen 5x max ja rohkem vist muud ei muudagi. Küki proovin ära, 2x nädalas ja kui liiga kurnav, võtan ka välja või teen kergemate raskustega, kui tavaliselt. (2. küki)
LISAN: KUI KELLELGI VEEL HÄID SOOVITUSI / NÕUANDEID ON, SIIS AGA PALUN
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.