Treeningkava
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Treeningkava
- This topic has 6 replies, 5 voices, and was last updated 15 years, 8 months tagasi by
Raivo Piiber.
-
AutorPostitused
-
mai 21, 2010 at 2:27 p.l. #20934
R.Thompson
MemberOtsustasin vastu suve aja maha võtta ning minna üle mõnele lihtsamale treeningkavale. Jälgisin enne fitness.ee kava jaotatuna kolmeks (teine variant). Kolmeks jaotatuna sooviks jätta selle ka edaspidi, kuid otsustasin harjutusi tunduvalt vähemaks võtta. Kõiki harjutusi 4 seeriat, kordused vahemikus 8-12. Kava teen päevadel 1-5 süsteemis 3+1+1, jätkan sealt, kust eelmisel nädalal pooleli jäin.
1. PÄEV
RIND:
# Kaldpingil surumine kangiga
# Hantlite surumine lamades
# Lendamine masinaga (pec deck)
TRIITSEPS:
# Rööbaspuudel surumine
# Küünarvarre sirutus taha, hantliga
SÄÄR:
# Pöiasirutused seistes, Smithi kang
Kõhulihaste treening.
2. PÄEV
SELG:
# Jõutõmme
# Lõuatõmbamine rippes
# Hantli tõmbed ühe käega
TRAPETS:
# Õlakehitused kangiga
BIITSEPS:
# Biitsepsitõste kangiga, seistes
SÄÄR:
# Pöiasirutused seistes, Smithi kang
3. PÄEV
JALG:
# Kükid, kang turjal
# Sääresirutused masinaga
# Säärepainutused kõhuli, masinaga
ÕLG:
# Seistes lendamine
# Kangi tõmme lõua alla
# Ettekaldes lendamine
Kõhulihaste treening.
Kas oleks vaja midagi muuta, ümbes vahetada? Jagage arvamusi.
mai 21, 2010 at 3:37 p.l. #266802matjusm
MemberÜldiselt paistab normaalne olevat. Paar asja:
1) Sul on säär kahel järjestikkusel päeval. Kui tahad seda 2x ühe treeningtsükli jooksul treenida, siis pane ehk teine trenn kolmandale päevale.
2) Õlapäeval võiks ikkagi olla üks peakohal surumine.
mai 21, 2010 at 4:50 p.l. #266803timo116
MemberTeisel päeval jah säär kolmandale. Sääre asemele veel 1 biitsepsi harjutus. Ning õla ja rinnapäeval võiks suurem vahe olla kui 1 päev.
mai 21, 2010 at 5:58 p.l. #266809R.Thompson
MemberTeise päeva sääre panen siis kolmandale ning panen ühe biitsepsiharjutuse juurde. Vahetan siis näiteks veel õlapäeval esimese lendamise hantlite või kangiga surumise vastu? Tegelikult sellepärast ma mingeid surumisi sinna panna ei tahtnudki, kuna ainult üks päev vahet ning siis rinnapäeva surumised. Või siis paneks ühe puhkepäeva ikkagi juurde ehk süsteem 3+2?
mai 21, 2010 at 6:54 p.l. #266810matjusm
MemberTeise päeva sääre panen siis kolmandale ning panen ühe biitsepsiharjutuse juurde. Vahetan siis näiteks veel õlapäeval esimese lendamise hantlite või kangiga surumise vastu? Tegelikult sellepärast ma mingeid surumisi sinna panna ei tahtnudki, kuna ainult üks päev vahet ning siis rinnapäeva surumised. Või siis paneks ühe puhkepäeva ikkagi juurde ehk süsteem 3+2?Pane jah üks puhkepäev juure. Ning kui sa kavatsed need kolm päeva järjestikku teha, siis oleks parem kui õlg oleks esimesel päeval sest ka rinna harjutused kasutavad õlga ning seega ei pruugi lihas õigeks ajaks ära taastuda.
mai 21, 2010 at 7:04 p.l. #266811rait83
MemberPeale aastaid treenimist ma saan lõpuks aru, et kava koostades pole harjutustel üldse nii suur tähtsus. Tähtis on lihaste õige jaotus päevadele ja nõrgemate lihasgruppide järgi aitamine. Ja muidugi võib teha 2x nädalas sama lihast, aga peab ära taastuma. Ei käi ju aasta aega saalis ja iga rinna trenn läheb muudkui: Kaldpingil surumine kangiga
Hantlite surumine lamades
Lendamine masinaga (pec deck)
Võib ju teha kangia surumisi pos, neg või hor pingil, varieeria haarde laiust, teha põrandal surumisi, pakkudelt, kükipuuri varrastelt surumisi. Kaasa nüüd siia veel kummid ja ketid on harjutusi veelgi. Muidugi kõigil pole selliseid võimalusi, et kõiki neid variatsoone teha. Aga enda peal olen ära tõestanud selle, et kui suudad progresseeruda põhiharjutuse varuatsioonis(kükk/surumine/tõmme) läheb edasi ka põhiharjutus.
mai 21, 2010 at 7:05 p.l. #266812Raivo Piiber
MemberPeale aastaid treenimist ma saan lõpuks aru, et kava koostades pole harjutustel üldse nii suur tähtsus. Tähtis on lihaste õige jaotus päevadele ja nõrgemate lihasgruppide järgi aitamine. Ja muidugi võib teha 2x nädalas sama lihast, aga peab ära taastuma. Ei käi ju aasta aega saalis ja iga rinna trenn läheb muudkui: Kaldpingil surumine kangigaHantlite surumine lamades
Lendamine masinaga (pec deck)
Võib ju teha kangia surumisi pos, neg või hor pingil, varieeria haarde laiust, teha põrandal surumisi, pakkudelt, kükipuuri varrastelt surumisi. Kaasa nüüd siia veel kummid ja ketid on harjutusi veelgi. Muidugi kõigil pole selliseid võimalusi, et kõiki neid variatsoone teha. Aga enda peal olen ära tõestanud selle, et kui suudad progresseeruda põhiharjutuse varuatsioonis(kükk/surumine/tõmme) läheb edasi ka põhiharjutus.
Bingo!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.