Skip to main content

treeningkava

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » treeningkava

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Autor
    Postitused
    MP
    Member

Tegin kava. Hakake laitma.

Teisipäev: rind, biits, õlg, kõht

Neljapäev: jalg, kõht

Reede: selg, trapets, triits, alaselg

T: rind: horis.surumine kangiga, kaldpingilt hantlitega surumine, lendamine ja ületõmme hantlitega

biitseps: seistes kangiga laia ja kitsa haardega, istudes hantliga

õlg: seistes surumine eest kangiga, lendamine kõrvale hantliga(6 seeriat)

kõht: mingi harjutus

N: jalg: Kükk ja säärte sirutused ette istudes trenazööril, säärte sirutused ette istudes trenazööril

kõht: rippes jalgade tõsted, mingi harjutus

R: lailihas: lõuatõmme, traktor, ettekallutatud kangi tõmbed vastu kõhtu

trapets: kangiga lõua alla

triitseps: prantsuse surumine, surumine kitsa haardega või rööbaspuud

alaselg: jõutõmme

MP
    Member

Kõiki harjutuse teen 3 seeriat, va lendamine kõrvale hantliga

Scorpius
    Member

To Margus H

Oleks tore, kui sa pööraksid oma õigekirjale rohkem tähelepanu.

kame
    Moderator

ütleks et näiteks trapetsile võiksid lisada veel õlakehitused – mis on väga tõhusad trapetsile! jalale võiks olla midagi sääremarjale ka n. pöiatõsted raskusega ! ma teen jalgadele veel jalapressi ja väga meeldib!

triitsepsile võid ju teha ka köitega allavedu küünarliigesest!

ja kas tead et õlal on 3 lihast : esimene õlalihas keskmine- ja tagumine- ! neile eri harjutusi ikka!

joey
    Member

minu meelest suht viisakas kava. mina ise teeks jõutõmmet trenni alguse poole, siis trapetsi harjutuse vahetaks ära õlakehitustega (kang lõua alla teeb liiga palju deltat), ma küll ei tea kuidas sul ülarinnaga on (enamikel siiski ülarind vähem arenenud kui alarind) aga teeks kaldpinnal surumist esimesena.

MP
    Member

Kas jõutõmmet teen enne trapetsit?

Kumb on parem, kas õlakehitusi teha eest kangiga või tagant kangiga?

Kame: sa mõtled, et lisan veel ühe harjutuse triitsepsile?(muidu seda harjutust teha ei saa, kuna jõusaalis pole eriti hea )

joey
    Member

võid vabalt enne trapetsit teha. trapetsit saan mina teha kõige mugavamalt ja effektiivsemalt eest

eints
    Member

võid vabalt enne trapetsit teha. trapetsit saan mina teha kõige mugavamalt ja effektiivsemalt eest

üksvahe tegin trapetsit niimoodi, et köigepealt kang eespool-tegin seeria ära ja siis kohe kang selja taha ja üks seeria otsa. Nii 3 korda järjest ja möjus hästi.

kame
    Moderator

ma isiklikult teen õlakehitusi nii et panen keha väikse kaldega ettepoole sest siis tuleb rohkem veel trapetsi peale sest muidu nagu mul kiskus kaela ka! nii umbes 75 kraadi nurga all on minule kõige parem!

MP
    Member

Kas triitsepsile on mõttetu veel üks harjutus lisada?

kame
    Moderator

ise tunned kuidas sulle koormus on aga harjutusi võib vahetada küll et näiteks üks nädal teed 2 asja triitsepsile ja teine nädal teised 2! sest eri harjutused koormavad lihast erinevalt ja triitsepsil on 3 pead – mis tähendab et kõigile peaks koormust saama!

freshman
    Member

jah, triitsepsiga ongi nii, et tuleb teha tunde järgi. Tavaliselt teen 4 harjutust, aga on ka päevi, kus ka juba kolm tundub liiast. Soovitaks sisse tuua ploki surumise. Eriti hästi (minu puhul) mõjub see teise või kolmanda harjutusena. Aga kavasse võiksid selle kindlasti tuua. Edu!

MP
    Member

Jah, plokil surumine meeldib mulle ka, aga kahjuks pole seal jõusaalis sellist riista.

Kame: mul samamoodi õlakehitused! Julmalt võtab ikka läbi ja tundub, et mõju on parem kui täitsa püsti tehes. Proovi ka midagi õlaringide moodi teha, vaata kuidas mõjub!

Ma 6laringe kyll ei soovitaks, muidgi igayhe enda asi mida teeb. Aga jah, ettekallutatud 6lakehitused on head…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.