Treening, mis põlve ei koorma
- This topic has 19 replies, 9 voices, and was last updated 12 years, 11 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
veebruar 19, 2013 at 1:30 p.l. #337047
gmaster
MemberJa muidugi, et kas lihaspingega võib samuti kaasas käia paistetus? Pehmevõitu ja paistes, hommikuti mitte eriti, kuid õhtuks küll – või võib seda tekitada ehk kuidagi põlveside/kaitse/tugi?
Põlveside võib seda nii soodustada kui vähendada.
Mismoodi sa siis jalga koormama hakkasid? Kui paistetus on viimase aja teema, siis on pilt suhteliselt selge..
veebruar 19, 2013 at 6:34 p.l. #337064Liinav
MemberBodypumpi tunni jaoks peaks vast 10 minutiga küll soojaks võimlema, lisaks tuleb siis see esimene lugu ka. Tee põlveringe ja masseeri samal ajal põlvi, et verevarustus käima saada. Keharaskusega kükid, väljaasted, erinevad painutused. Soojendus peaks peamiselt koosnema dünaamilistest venitusetest/harjutustest. Youtube otsingusse “dynamic warm up” ja vaata, mis meeldiv tundub. Kui on trenni lõpus koht, siis tee needsamad venitused, mis viimase loo ajal, uuesti läbi ja kriitilised lihased pikemalt.
Olen tänulik! Otsin-vaatan kindlasti.
Oi ei, kui asi on jõudnud juba tugeva valuni või paistetuseni, siis on kindlasti vaja isiklikult spordiarstile minna. Foorumist ära jää sel juhul küll diagnoose ootama. Kuigi, siin on paar tegelast, kes oskaks paremat nõu anda. Minu jutt käis eelkõige üldiste kaebuste kohta, millel kindel eellugu ja põhjus.
“Kand tuharani” all ei pidanud ma silmas venitusharjutust vaid see on üks lihtsatest testidest, millega võiks vaadata kas lihase pikkusega kõik enam-vähem normis. Muidu aga lihase venituseks on mitmeid erinevaid harjutusi.
Siinsamaski on hea venituste pank: http://www.fitness.ee/venitustepank
Kuid enne leia ikka lahendus oma probleemi põhjusele.
Samuti tänulik! Uudistan Fitnessi edasi.
Täpsustan – foorumist diagnoosi ei otsi, pigem haarasin kinni paarist mõttest, kuid üldjoones otsin vastust küsimusele, mida võiks harrastada, kui tundub, et põlvele suur koormus ei istu.
Pean end spordi osas äsjaavastajaks – eelmine kevad avastasin taas rattasõidu, kevade lõpupoole katsetasin shapingut, aga see kadus sama kiiresti kui tuli, jäi igavaks, ning nüüd üle aastate esimest korda olen kolm-neli kuud püsivalt paaril korral nädalas vähemalt liikunud ja see on külge jäänud, niisiis usu, suhtun ettevaatlikkusega põlvejuhtumisse, kuna ei tahaks, et nüüd kõik katki jääks. Jälgin ja hüppan arstile, kui ikka tunda annab.
Pikkus ja kehakaal? Mis uuringud EMO-s tehti?
Höh, pikkust ok, kaalu palju – pikkust 169 või mõningatel andmetel 170, kaalule astusin viimati detsembri alguses ja siis näitas numbrit 84kg, mis oli 2kg rohkem kui sellest kuu aega tagasi, kuid nagu selgus, oli rasv asendunud lihasmassiga, niisiis numbri pärast ei põe. Hetkeseisu ma ei teagi, kuna pigem olen jälginud, et keha muutuks, kui numbrit – ja see muutus on olnud positiivses suunas.
EMO tegi põlvest eest ja küljelt pilti ning selili olles paluti lihased lõdvaks lasta ja siis väänati üht ja teistpidi nii tervet kui mitte-tervet jalga. Kuna aga meniskivigastuse diagnoosimiseks on tarvis mingit teist sorti uuringut (google ütleb, et magnetresonants uuringut), siis öeldigi, et kui kuuga üle ei lähe, siis võib mure meniskit puudutada ja siis tuleks seda uurida.
Põlveside võib seda nii soodustada kui vähendada.
Mismoodi sa siis jalga koormama hakkasid? Kui paistetus on viimase aja teema, siis on pilt suhteliselt selge..
Mõtlesin siinkohal koormamist kui mitte suures osas rahu andmist ehk kuna autoga ei liikle, töövõimetuslehega kodus istuda tõesti ei viitsi, tööl olles olen ühes tunnis vastavalt vajadusel 5-15 minutit ikka liikvel, siis liigun, toetun ja võimalusel püüan pigem seista, kui istuda. Õhtuti puhkab, lausa padjal, nagu arst soovitas. Ehk siis kuigi on ebamugav ja “väsib ära”, siis, nagu ka eelpool mainitud on, ei usu ma sellesse, et täielik rahu kuidagi hea on.
veebruar 22, 2013 at 8:48 p.l. #337296AlanBStard
Moderatorprofivaluvaigistid jne)Kui sa arvad et see on midagi põlvedele väga head siis ma küll ei arva
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eriti kui see algab sõnaga glüko ja lõpeb sõnaga kortikoid.
Eestis ainuke enamvähem mõistlik asi oleks plasmasüstid põlve Magdaleenas, 100 eurot vist 1 kord ja neid ikka läheb.
Siinse seadusandluse eripärade tõttu saab Eestis teha ainult mingit nudimat varianti aga ma loodan et trombotsüüdid viskavad selle peale ka oma kasvutegurilaadungi välja.
Kodustest vahenditest… joo kanapuljongit
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui need põlved nii vigased on siis vist läheb sealt kollageeni verre ja see pole üldse hea asi.
Kanakollageeni söömine treenib immuunsüsteemi kollageeni veres aktsepteerima.
veebruar 22, 2013 at 8:50 p.l. #337297AlanBStard
ModeratorEks neid “hüplevaid vähekontrollitud liikumisi” tuleb ka ikka teha.Vaimselt väsinuna ei tasu. Ja ma mõtlen tegelikult just selliseid kus lihas peaagu üldse tööd ei saa, natuke jõulisemad miskipärast lõhuvad mul vähem.
veebruar 23, 2013 at 11:00 e.l. #267306Martin Mägi
MemberKui sa arvad et see on midagi põlvedele väga head siis ma küll ei arva
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eriti kui see algab sõnaga glüko ja lõpeb sõnaga kortikoid.
Maimäleta mis need olid. Kui põlved öösel üles ajasid, siis võtsin, mõjusid küll.
A kui poleks kükke hakanud tegema ja venitama, siis võtaks siiamaani. Ja kahtlustan, et kui järgi jätan, siis hakkan uuesti sööma neid.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.