Treening kaks korda päevas
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Treening kaks korda päevas
- This topic has 14 replies, 14 voices, and was last updated 19 years, 5 months tagasi by
Mr.Y.
-
AutorPostitused
-
august 11, 2006 at 10:05 p.l. #8164
erkis
MemberTahaksin proovida treenimist kaks korda päevas, aga ei oska jagada kava nii et ei kurnaks väga hommikuse treeninguga lihaseid nii ära, et õhtul pole neist enam asja. Treenida tahaksin siis hommikul jõusaalis ja õhtul kodus kangi tehes või vastupidi. Ehk on kellelgi kogemusi ja tarkusi.
Ise ei oska seda kava võibolla nii hästi ära jagada.
august 12, 2006 at 9:18 e.l. #88779SHOXi
MemberNagu näha siis oled vist suhteliselt algaja ja preagu mõtled, et teed julmalt trenni siis ka julm areng. Pean tõdema, et nii see ei ole. Sinu areng tuleneb õigest puhkusest, toitumisest ja efektiivsest trennist. Kui hakkad 2x päevas tegema siis olen kindel et areng poole aeglasem ja mingi hetk lõppeb see ületreeninguga. Mõni vbl tõesti teeb 2x päevas, aga see vend on peaks olema juba aastaid jõusaalis käinud. See on kõigest minu arvamus. Selle kava suhtes ei oska aidata, aga soe soovitus ära aeroobset unusta.
august 12, 2006 at 9:47 e.l. #88780CoolX
MemberKaks korda päevas treenivad ennast vaid mõned tippkulturistid, ei oska öelda paljud neist ja kes, keda tean Marcus Ruhl ja Anrie ka tegi nii. Tänapäeva omad treenivad hommikuti väiksemaid lihased- kõhtu, säärt ja biitsepsit. Arnie ajal tehti ei tea mida. Aga tuleb öelda, et need, kes nii treenivad on mitmeid aastaid jõusaalis treeninud, isegi 3-4 aastase jõusaali staasiga treenijat ootaks ilmselt ületreening. Kui nüüd sina hakkaks tegema mingi tippkulturisti kava järgi trenni, siis vb 1-2 nädalat peaksid vastu, areng oleks muidugi selle ajaga hea, a seevastu edasi tuleks suur ületreening, ning tekib väga suur tagasiminek ja väga pikk sunnitud treeningpaus…… Kui tahad treeninma hakata vaata Fitness.ee treening kavasid, kui algaja tee algaja oma, kui endal rohkem kogemusi/teadmisi tee endale ise oma võimetele vastav kava.
august 12, 2006 at 9:57 e.l. #88782theONE1
MemberMind huvitab see, et ,miks sa tahad teha 2x päevas??? Järelikult ei võta sa treeningul viimast ja ei pühendu sellele nii palju kui vaja, kui jõuad teha 2 x päevas trenni. Samuti eldab see väga head taastumise protsessi, mis aga eeldab omakorda mitme aastast jõusaali kogemust jms. Mõtle ja uuri ennem kui hakkad niimoodi treenima. Tähtis pole kui tihedalt treenind, vaid kui efektiivselt ja pühendatult sa seda teed!
august 15, 2006 at 9:41 p.l. #88923erkis
MemberAsi on tegelikult nii, et vastavalt võimalustele ja kui aega on lihtsalt mõni päev kaks korda teha. Tahaksin lihsalt jõunäitajaid suurendada, ega teisel korral ei teekski midagi eriti pikalt. Paar harjutust ja pillid kotti!
august 16, 2006 at 5:15 e.l. #88928katsi
MemberAsi on tegelikult nii, et vastavalt võimalustele ja kui aega on lihtsalt mõni päev kaks korda teha. Tahaksin lihsalt jõunäitajaid suurendada, ega teisel korral ei teekski midagi eriti pikalt. Paar harjutust ja pillid kotti!Ja mis on point sellel paaril harjutusel ja pillid kotti???
No tavaliselt kahte jõutrenni päevas ei tehta. Nagu mulle Eesti tegijate jutust meelde on jäänud, siis kui 2X päevas, siis üks on ikka aeroobne (ratas, jooks või ujumine).
Endal satub ka vahest kaks trenni päevas, aga siis teine on kindlati lõõgastavat laadi – näiteks ujumine või lihtsalt tempokas kõnd ja pärast seda saun jne. Sest lihas tahab taastuda. Loe SHOXi kommentaari!!!
Mõnusat treenimist. Aga ära üle pinguta.
august 16, 2006 at 6:07 e.l. #88935BULDOOSER
MemberJõutõstjaid kes kaks korda päevas treenivad on küll. Kuskil netis hakkas silma Vitali Papazovi treening , hommikune ja õhtune trenn on enam-vähem samad harjutused , ainult õhtune on raskem. Kui tahad siis proovi , aga hoia seeriate arv madalal esialgu ja mitte kurnatuseni . Teine variant on teha hommikune korralik trenn ja õhtune samadele lihastele , aga väga kerge, lihtsalt soojaks , pidavat taastumist kiirendama.Palju oleneb sellest , mis tasemel su trennikoormus, treeningu taluvus on , sa ei lähe ju ilma ettevalmistuseta maratoni jooksma , sa pead treenima kõigepealt tasemeni , mis võimaldaks sul distantsi läbida. Kunagi sai tehtud lamades surumist hommikul ja õhtul , aga mulle ei sobinud. Meie hulgas siiski on inimesi , kes taluvad sellist trenni ja saavad sellest kasu. Oled sa üks nendest?
august 16, 2006 at 6:26 e.l. #88937M.M.
MemberKaks korda päevas tugevat jõutreeningut eeldab päevast magamist, muidu lihtsalt kiilub asi mingi aja pärast kinni. Ei jõuta taastuda ja mingit arengut ei teki, jõunäitajad võivad isegi väheneda. Ainuke asi kui eesmärk on mahajäänud lihasgrupi järeleaitamine päeva teisel treeningul.
august 16, 2006 at 8:15 e.l. #88939j6ujunn
Membernoh eks muidugi võib trenni 2x päevas teha..aga mitte jõudu
august 16, 2006 at 8:29 e.l. #88940tomster
MemberKui sul tõesti energiaülejääke esineb ning tunned õhtul, et tahaks ennast liigutada, siis soovitan samuti aeroobset tegevust. Sörk, ratas, ujumine. Ning kui sul on eesmärgiks ikkagi lihasmassi kasvatamine, siis ära selle õhtuse aeroobsega üle pinguta. Võta rahulikult, kuskil 30 minutit mõjub juba hästi.
august 16, 2006 at 10:06 e.l. #88943annus
Membervõta ühendust e-mailiga tanel.annus@mail.ee
august 16, 2006 at 12:19 p.l. #88956AA
MemberHeal juhul võiks ehk kerge aeroobne teiseks trenniks sobida. Lihas tahab tööd ja siis rahulikult puhata ja süüa, et kasvada!
august 17, 2006 at 4:41 p.l. #89066Herman
MemberKaks korda päevas jõusaal… no ma ei tea. Jõusaali osas ma ei ole eriti see inimene kes nüüd teab kas võib või ei või, aga pigem mitte. Aga siin on ka hulk minust targemaid kes seda täpsemini teavad.
Aga kaks korda päevas trenni teha (mitte jõusaali) ei tohiks küll probleem olla. Talvel sai olude sunnil isegi kolm korda tehtud ning kõik oli ok. Algul oli küll kartus et kas tulen toime sest ületreenimist olin kogenud ning seda korrata ei tahtnud.
I variant: pärast kooli kell 16:00 jõusaali, 16:45 lõpetasin. Väike spordijook, arctic 50:50 veega või Dexal. Siis 17:00 saalihoki, seda sai kuni 18:00 – ni taotud ning siis 18:30 jalkatrenni. Enne seda mingi sokolaad ning ka spordijooki natuke. Õhtul korralik söök ja varem magama. Ilusti tulin toime ning nii kord nädalas. Detsembrist kuni märtsi keskpaigani.
II variant: Nii ma väga tihti ei teind aga tuli ette küll. Hommikul kahest esimesest tunnist poppi ning 8:00 jooksma. Üldjuhul jooksin 8 km. Pärast natuke spordijooki ning jõusaali (9:00) võtsin kaasa tavaliselt kergelt gaseeritud vett (see aura kaalujälgijate vesi läheb õudsalt hästi mulle peale). 10:00 korralik söök koolis. Koolis saab meil hästi süüa, igapäev makaron või riis või spagetid(kokku kuni 5 praadi mõnikord). Pärast kooli söök ning väike 1-2h uinak ja siis kas jalkatrenni või suusatama. Õhtul normaalne söök ning natuke varem magama. Samuti olin sellise päevaga väga rahul ning ületreeningut ei kogenud.
Treenerit mul pole (jalkatreener muidugi on; saalihokit mängime oma pead). Treening nõuandeid saan jooksualaselt emalt , jõusaali, suusa ning rattasõidu kohta netist.
Kaalun 75 kg, olen 18-aastane, rinnalt surun 80 kg. Ning tulin kevadel maakonna koolinoorte meistriks 1000m krossis, võites kõiki kergejõustiku kilusid kes kaaluvad minust keskmiselt 10 kg vähem. Pärast seda kutsus kohalik kergejõustiku treener trenni – lükasin pakkumise tagasi.
Läks võib olla natuke OT aga tahtsin öelda et kui õieti ning mõistlikult treenida on palju asju võimalik
august 18, 2006 at 7:09 e.l. #89098greenu
Memberjõusaal ja siis midagi aeroobset on norm … ja seda teevad paljud … kuid just 2 jõuka trenni päevas … see on raske ….
ei kujutagi ette kuidas siis seda kõige parem oleks teha … split tüüpi trenn nii et igal hommikul teed raske trenni ja õhtul teed kerge trenni antagonisti stiilis … nagu et 1 hommik raske trenn biizule ja õhtul kerge triizule … teine päev vastupidi … ja nohh jalgadega samuti … kõht selg ka
august 18, 2006 at 10:12 e.l. #89115Mr.Y
MemberNt ütleme et kavas on rind + triitseps + kõht. Rind nt 15 seeriat, triitseps 9, kõht 6.
Hommikul rinnatrenn, 15 seeriat.
Õhtul triitsepsi ja kõhutrenn, 9 + 6 seeriat.
See oli suvaline näide. Kui inimesed jakavad koos teha neid lihasgruppe, siis miks ei peaks jaksama neid eraldi teha? Isegi õhtul jaksad rohkem, st triitsepsi treeningul saad kasutada suuremaid raskuseid natuke (kui kohe peale rinda tehes), mis peaks panema lihased natuke rohkem kasvama.
Aga ma ei tea, kas teema algataja just seda mõtles, ta tahtis vist ühte ja sama lihast 2x päevas teha?
AutorPostitusedViewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)- You must be logged in to reply to this topic.