Treenimine (alustamine) treeneri käe all
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Treenimine (alustamine) treeneri käe all
- This topic has 7 replies, 5 voices, and was last updated 11 years, 11 months tagasi by
Sarge.
-
AutorPostitused
-
veebruar 21, 2014 at 11:40 e.l. #25749
Anonüümne
GuestTere!
Olen 21-aastane neiu, juba pikemat aega tunnen huvi tõsisema treenimise vastu. Siiani olen treeninud vaid spordiklubi rühmatreeningutes ja jõusaalis olen vigastuste hirmus julgenud kasutada vaid jooksulinti ja crosstrainerit, kuid tunnen, et nendest jääb väheks ning sügavam huvi on jõusaalitreeningu vastu ning mõtted mõlguvad isegi bodyfitnessi suunas (siinkohal mainin ära, et olen lugenud küll, et see, kas inimesel on eeldusi body/bikini või mõne muu fitnessi jaoks, selgub alles treeningute käigus). Mingit erilist vormi ei ole, ülekaalus ei ole (60 kg, 170 cm), toitumise kohta loen siit foorumist pidevalt ning arvan, et põhitõed on mul teada, kuid kindlasti ei järgi super-ranget sportlase menüüd.
Teada on, et personaaltreeningud on aga võrdlemisi kulukad. Siin foorumis olen leidnud küsimusele “kuidas alustada?” vastuseid stiilis, et mine spordikluppi ja otsi treener, kuid tahaksin rohkem infot fitnessiga alustamise sisulise poole kohta, kuna minu eelarve on siiski piiratud ning raske on võtta vastu mingisugust otsust, kui ei tea, milliseid kulutusi see endaga kaasa tooma hakkab.
Küsimused, millele otsin vastust:
- Kui olen leidnud sobiva treeneri, kas siis tuleb lihtsalt kokku leppida personaaltreening klubis (eeldusel, et ta töötab mõnes klubis) või pöörduda tema poole isiklikult?
- Mida annab mulle ühekordne personaaltreening? Treeningkava see ju ei sisalda?
- Kui otsustan jääda konkreetse treeneri käe all treenima, siis kas peangi igal treeningul hakkama maksma personaaltreeningu tasu vastavalt klubi hinnakirjale (kui käin konkreetses klubis, kus selline hinnakiri kehtib)?
- Kui selgub, et minus on eeldusi tõsisemaks spordiks, kuidas siis treeneri-treenija suhted muutuvad (sponsorlus, treeneri tasud jne)?
- Lihtsalt hüvi pärast küsimus – kas fitnessitreenijad maratoni ka jooksevad?
veebruar 21, 2014 at 12:52 p.l. #359015
JungaTroll
MemberSa küsid väga abstraktse küsimuse teenuse kohta, mille jaoks ei ole kuskil olemas väga täpset regulatsiooni. Klubidel on tohutu hulk erinevaid teenuseid ja pakette, mida müüakse, mõned treeningkavade nime all, mõned personaaltreeningu nime all.
Aga siinsamas foorumites võib ju leida näiteks Ott Kiivika treeningrühma tegemisi – nad võtavad perioodiliselt oma rühma liikmeid. Miks sa nendega ühendust ei võta? Saaksid küsimustele ilmselt kiire vastuse.
Üldiselt aga ei mõista ma täielikult su hirmu vigastuste ees. Põhilised harjutused millest algajate kavad koosnevad (ja ka edasijõudnute) on väga igapäevased ja funktsionaalsed. Jõusaalis on siis lihtsalt mingi raskus kuskil näpu otsas rippumas.
Muidugi aga saad kõik kiirelt läbi käia kui ostad mõnest klubist tõepoolest näiteks ühe tunnikese jõusaali treeneri aega.PS. Mis puutub poolmaratoni, siis paar tunnikest jooksu nüüd fitnessistidele küll kuidagi keelatud ei ole. Mõnel ägedamal fitnessistil on poolmaraton iganädalane kerge vaheldus
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2014 at 1:08 p.l. #360065gmaster
MemberMinu jaoks on müstika see, kui personaaltreening ei sisalda treeningkava, või kui “personaalne” kava saadetakse ulmesummade eest mailile, ilma inimest nägemata… Aga noh, mis parata – bidness.
Kui võtad personaaltreeneriga keha läbi, siis see võiks ja peaks toimuma ju mingi loogika (kava) alusel. Niikuinii ei tehta tavaliselt enne mingit hindamist nagu füsiod tippsportlastega teevad, niiet mis selles kopipasta kavas nii personaalset ikka on…
Aga muidu oti grupp oleks väga hea algus
veebruar 21, 2014 at 1:15 p.l. #360068Sarge
MemberNiikuinii ei tehta tavaliselt enne mingit hindamist nagu füsiod tippsportlastega teevad, niiet mis selles kopipasta kavas nii personaalset ikka on…
Hindamine toimub piltide järgi ja inimene ise ka ütleb, mis lihasgrupp vajab rohkem tähelepanu, kehalised iseärasused, vigastused jnejne. Samas, oleneb ka treenerist. Mõni v-o saab raha kätte ja saadab kohe kava ilma küsimusi küsimata.
Teemaalgataja, kust kandist pärit oled?
veebruar 21, 2014 at 8:42 p.l. #360104Leenukas
MemberTeemaalgataja tegi omale nüüd konto.
Sa küsid väga abstraktse küsimuse teenuse kohta, mille jaoks ei ole kuskil olemas väga täpset regulatsiooni. Klubidel on tohutu hulk erinevaid teenuseid ja pakette, mida müüakse, mõned treeningkavade nime all, mõned personaaltreeningu nime all.
Ma saan tegelikult aru küll, et küsimus abstraktne, aga ei osanud paremini sõnastada. Mõtlesin, et ehk toob keegi oma elust näiteid ja tekib mingigi ettekujutus.
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teemaalgataja, kust kandist pärit oled?
Pärit olen Tartust.
veebruar 22, 2014 at 8:57 e.l. #360131veebruar 22, 2014 at 8:04 p.l. #360178Leenukas
MemberTänud! Uurin seda võimalust lähemalt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 22, 2014 at 8:13 p.l. #360179Sarge
MemberTänud! Uurin seda võimalust lähemalt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Parim võimalus Tartus!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitusedViewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)- You must be logged in to reply to this topic.