Treenerid.
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Treenerid.
- This topic has 11 replies, 10 voices, and was last updated 15 years tagasi by
smack.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 27, 2011 at 5:39 p.l. #18658
Anonüümne
GuestTervist !
Avaldan natukene oma arvamust treenerite koha pealt , loodan et keegi nüüd pahaseks ei saa.
Ise olen algaja ja samuti ka sõbrad(kolmeksi) , olime jõusaalis teist korda ning tegime harjutusi seal omaette nii kuidas netist vaadanud erinevaid kavasid ja harjutusi ja asju. No olime tegime seal , samal ajal üks pro vend ja jõusaali treener lihtsalt irvitasid meie üle ja vahtisid meid koguaeg mingi :S:S:S:S näoga. Ausaltöeldes selline suhtumine on väga ebameeldiv kui lihtsalt irvitatakse algajate üle , selleasemel , et treener võiks näpunäited anda.
See ei olnud nüüd mõeldud kõigile treeneritele.
Kutsuksin siiski üles treenereid , et siiski algajaid abistada , kuna paljud on häbelikud ning ei julge küsida , eriti kui ennist on mõnitatud seljataga.
Peace.
T.
jaanuar 27, 2011 at 7:01 p.l. #288016rennu21
MemberMa muidugi mõistan antud pahameelt olles sarnast lugu isegi kogend(pole kindel kas too kord oli treener või lihtsalt teadjam) kuid asjal on 2tahku miks ei tulda abi pakkuma: esiteks tihti peale need maksimaalselt 5korra külastajad jube teadjad ja ennast täis suhtumisega ja üleolevad et keegi ei taha nendega tegemist teha. Teine asi sääraste mitte küsijatega on see et tihti peale nad lihtsalt ei võta õppust ja rajuvad ikka oma joru edasi jutuga et jajah sain aru(sisimas mõtleb et mida sa targutad ning kutt rohkem saali ei roni)
Minu soovitus oleks võtta julgus kokku ja alati küsida teistelt nõu sest lõpuks pole lolle küsimusi on lollid mitte küsijad.
Mõnusat treenimist
Tervist !Avaldan natukene oma arvamust treenerite koha pealt , loodan et keegi nüüd pahaseks ei saa.
Ise olen algaja ja samuti ka sõbrad(kolmeksi) , olime jõusaalis teist korda ning tegime harjutusi seal omaette nii kuidas netist vaadanud erinevaid kavasid ja harjutusi ja asju. No olime tegime seal , samal ajal üks pro vend ja jõusaali treener lihtsalt irvitasid meie üle ja vahtisid meid koguaeg mingi :S:S:S:S näoga. Ausaltöeldes selline suhtumine on väga ebameeldiv kui lihtsalt irvitatakse algajate üle , selleasemel , et treener võiks näpunäited anda.
See ei olnud nüüd mõeldud kõigile treeneritele.
Kutsuksin siiski üles treenereid , et siiski algajaid abistada , kuna paljud on häbelikud ning ei julge küsida , eriti kui ennist on mõnitatud seljataga.
Peace.
T.
jaanuar 27, 2011 at 7:11 p.l. #288019protein_pets
MemberKus jõusaalis see aset leidis?
jaanuar 27, 2011 at 7:17 p.l. #288023marko1222
MemberJõle ebamugav ole trenni teha jah seda viisi.
jaanuar 27, 2011 at 7:26 p.l. #288024Sarge
MemberMa muidugi mõistan antud pahameelt olles sarnast lugu isegi kogend(pole kindel kas too kord oli treener või lihtsalt teadjam) kuid asjal on 2tahku miks ei tulda abi pakkuma: esiteks tihti peale need maksimaalselt 5korra külastajad jube teadjad ja ennast täis suhtumisega ja üleolevad et keegi ei taha nendega tegemist teha. Teine asi sääraste mitte küsijatega on see et tihti peale nad lihtsalt ei võta õppust ja rajuvad ikka oma joru edasi jutuga et jajah sain aru(sisimas mõtleb et mida sa targutad ning kutt rohkem saali ei roni)Minu soovitus oleks võtta julgus kokku ja alati küsida teistelt nõu sest lõpuks pole lolle küsimusi on lollid mitte küsijad.
Mõnusat treenimist
+1
Lisaksin juurde, et väga raske on “õiget tehnikat” õpetada/näidata. Näiteks rinnalt surutakse, siis ei võeta lai haare, et rinnale rohkem rõhuda ja ei võeta ka nii kitsas, et rohkem tööd teeks triitseps. Võetakse selline “kuldne kesktee”. Mina näiteks küll vaatan, et ongi nii mõeldud ja tegija ise ka rahul. Erialaseid harjutusi on ka nii palju, mida tehakse.
jaanuar 27, 2011 at 7:27 p.l. #288025vend vähk
ModeratorEks tuleb ikka ette, et noored algajad kipuvad saalides harjutusi valesti tegema. Ilma profesionaalse juhendamiseta võib korralikult mööda panna. Arvutist harjutustega tutvumisel võib olla sama teema nagu ujumisega- vaatad arvutist, kuidas keegi ujub nagu delfiin ja siis tormad järgmisel päeval Tartu Anne kanalisse ja pärast tuled teadvusele kui strippar Marco keelega suust-suhu hingamist teeb. Treenimisel on väga oluline harjutuste õige ja ohutu tehnika.
Minul endal on ühe korra olnud selline juhus, kus nägin, kuidas mingi vennike tegi ühte harjutust kõvasti ja valesti ja kui läksin juurde ja ütlesin, et ma näitan, kuidas seda harjutust oleks parem teha, siis käratati mulle, et: “Ise tean, mis teen!
Usun, et kui ilusti küsite, siis ikka vastatakse.
Mina ise olen praegu Fittest Tartu spordisaalis noorte grupi treener ja eestvedaja, aga meie tegeleme kulturismiga juba võistlusspordi tasemel ning mina päris tavaline saalitreener ei ole, kuigi olen kindel, et paljud kes mind saalis noortega tegelemas näevad, arvavad, et ma peaksin kõiki juhendama.
Alati täpsustage spordiklubi klienditeeninduses, kes on saalitreener!
Edu, poisid!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 27, 2011 at 7:35 p.l. #288027jrx
MemberKui ma olen ise saalis TREENIMAS, siis pole minu asi õpetada neid mehi, kes tähtsa näoga räägivad, kuidas nad oma terve ülakeha kava IGA PÄEV läbi teevad. Vahel muigan küll, aga üldiselt on jõusaal minu meelest siuke isetegemise (ja eesmärgistatud tegemise) koht.
jaanuar 27, 2011 at 7:38 p.l. #288029kalmer87
MemberMinul on olnud pigem just vastupidiseid kogemusi. Kui midagi silma-riivavalt valesti teen tuleb ikka treener juurde ja näitab ette, mitte lihtsalt ei irvita nurgas. Sellest on ka palju abi olnud. Õpetusi olen saanud näiteks seoses kükiga, bloki alla surumisega ja alaselja harjutustega.
Eks muidugi on ka palju selliseid jõusaali külastajaid, kelle ego on liiga suur, et teadjaid kuulata. Pikapeale kaob treeneritel isu igaühte õpetada – eriti selliseid 1-2 kuu külastajaid. See muidugi ei tähenda seda, et päris irvitama kah peaks. Õige tehnika omandamine nõuab paratamatult aega ja kannatust, see ei tule üleöö.
Ja noh, eks nii igal jõusaalil kui ka treeneritel endil on oma hierarhia. Kui probleem on tõsine ja korduv on tark ehk sellekohane märkus teha kõrgemal istuvatele onudele-tädidele. Kas anonüümselt foorumisse kirjutamine just see kõige parem lahendus on – kaheldav.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 27, 2011 at 7:46 p.l. #288031renku
MemberKui see, kes kõrvalt vaatas ja muigas, oli jõusaali treener, siis ta oli konkreetselt m….n. Nii ei tehta.
Ise olen samuti praktiliselt alati ligi astunud, kui näen, et tehakse jama ja küsinud, mis lihast teha tahab ning andnud juhiseid, siiani ei ole veel keegi mind pikalt saatnud, hoopis on hea meelega tänulikud oldud.
Kõige õigem oleks avalikustada see treeneri nimi ja saal.
jaanuar 27, 2011 at 9:23 p.l. #288055jrx
Memberrenkul on õigus.
Ja kui see jõusaalitreener on muidugi sealsamas spordiklubis tööl, isegi kui tema tööaeg ei ole, siis saeb ise oksa, millel istub.
jaanuar 28, 2011 at 8:09 e.l. #288093IVARK
Memberrenkul on õigus.Ja kui see jõusaalitreener on muidugi sealsamas spordiklubis tööl, isegi kui tema tööaeg ei ole, siis saeb ise oksa, millel istub.
Asi on selles, et on kaks kategooriat: väljaõppinud treenerid ja lihtsalt mingid rasvased suured ja rumalad jõmmid, kes võeti tööle, kuna oli suur. Neil puudub litsents, teadmised ja ka ajumaht. Ilmselt on tegemist mingi keldri või lihtsalt odava kohaga. Sellised “treenerid” on tavaliselt paraku Ida Virumaal ja ka Lasnamäel, Koplis jm. Lisaks jagab suur jõmm ka steroide, narkotsi ja muud paska, peaasi et pappi on. Batjuska mentaliteet.
jaanuar 28, 2011 at 10:34 e.l. #288120smack
MemberMul pole ühtki negatiivset kogemust olnud. Kui näen, et noored võhikud teevad harjutust räigelt valesti, siis astun juurde ja ütlen viisakalt: “Tervist, kas tohib teile nõu anda!” Siiani pole keegi ära öelnud. Kahjuks aga noortel tihti põhiprobleem, et ei osata soojendust teha ja seetõttu ei suudeta kükki või jõutõmmet korralikult teha. Lihased ja liigesed kinni- ei ole just ühe päeva lahendus. Korraliku soojendusega läheks vast paar nädalat, kuni suudavad õigesti teha…
Aga kui keegi naerab kõrvalt, siis vaata talle sügava pilguga otsa ning täheldad, palju tal seda naeru jätkub. Ühesõnaga pane kogu enda tähelepanu temale, keha tema poole ja lihtsalt jõllitad teda. Kui tal vähegi mõistust on peas, siis peagi tabab ära, et nii käituda polnud kena.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.